סופשבוע

סופשבוע

מה בתכנון?
ניקוי שאריות עם חיזוקים קטנים כי אנחנו יוצאים לחופשה משפחתית באיים הקנריים
הבטיחו לנו שבמלון שף שיודע להכין מזון טבעוני ונטול גלוטן
נותר רק להאמין ולקוות כי אכן...
בכל מקרה אספתי לי רשימת חנויות בהן ניתן לרכוש מוצרים מתאימים אם במקרה וגם מסעדות אז...

למחר? עוד נראה
 

Dr T noki

New member
תהנו בחופשה המשפחתית


 
לזניה ממצות

שהוצאתי מהפריזר, עם מלית תרד וקרם קישוא. מזל שיש פריזר!
יש הרבה ירקות לסלט, ומרק ירקות עם גריסים ועדשים.
היה שבוע מתיש, ברגעים אלה אני מנסה לשכנע את עצמי לקום ולאפות עוגה, כי מאד אשמח שתהיה... אבל מסע השכנוע נכשל, נראה לי.
 
ובינתיים היום ומחר

מסיימים את המקרר
אז
שתי בטטות גדולות נפרסו למניפות נאפו על מצע בצל קצוץ ואחרי שהתרככו כמעט הוספתי פטריות פרוסות דק צלויות והמשכתי לאפות יחד.

שני חצילים נחצו, רוקנו, התוך קוצץ ויחד עם הרבה שום קצוץ בזיליקום ועגבניות מהממות טוגן והוחזר אחר כבוד לחצאים, הנחתי בפיירקס טחנתי בבלנדר שלושה ליימים מקולפים צרור בזיליקום והרבה שום, מעט שמן זית. הכל טופל עם פלפל שחור גרוס ומלח. אחרי האפיה זילופי סילן וטחינה גולמית שמשתתפים מעולה עם המרירות הקלה של הליים. גנעדן זה כאן.

כרוב ירוק קטן, דקדקדק, על פומפיה גסה תפוח פינק ליידי ושלושה גזרים, חופן זרעי חמניה לא קלויים וחופן חמוציות ברכז תפוחים. מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי ליים ושמן זית.

בסיר חבילת גבעולי סלרי פרוסים, חמישה גזרים בטבעות, שלושה קישואאים בקוביות לא קטנות. מלח פלפל שחור, מעט שמן. מכוסה מאודה.

סיר אורז בסמטי עם שני צרורות פטרוזיליה קצוצים דק וצרור כוסברה. עדשים חומים. תערובת קארי מדרס.

טחינה כמו תמיד.

עכשיו בחושה אפרסקים חצי כמות.

בכל מקרה מה שיישאר נזמין שכנה שמאכילה את החתולים לקחת הביתה.
 
למעלה