סופת חול השבוע באזור באר שבע

y u v 12

New member
סופת חול השבוע באזור באר שבע

מה קורה לגלשן בתוך דבר כזה?

חגי

New member
במצב כזה עוברים להטסת מכשירים

תמונות מדהימות - פרסם אותם באתרי מזג אוויר. אגב - העובדה שרואים את חצרים בצד עם המסלולים זה בסדר אני מניח....

y u v 12

New member
ערנות יפה חגי אבל טעות בזיהוי

ואני לא אפרט ברשותך, התמונות צולמו ע"י חבר שכבר דאג להפיצן ברשת כך שנזק פוטנציאלי (אם בכלל) כבר נגרם. לדעתי אין איתן בעיה.

חגי

New member
ממתי התמונה? במצב כזה

רצוי לברוח עם הרוח כמובן ולהגיע לנחיתה כמה שיותר מהר. בארץ עוד לא קרה לפי מה ששמעתי שמישהוא נקלע לסופה כזאת.

אני, פעמיים. עם סופר-פרלון. לא חציתי, נקלעתי

פעם ראשונה, 12.01.68, נחתנו ברומני שבסיני להחלפת שבויים עם המצרים אחרי מלחמת ששת הימים בעיר קנטרה שלגדת תעלת סואץ. שלושה משלנו כנגד מאות משלהם. כשחזרנו מקנטרה למסוק כבר ישב חייל על הפגוש הקדמי של הנ"נ כדי לכוון את הנהג שלא יכול היה לראות את הכביש בשל סופת החול (ביום). הנוסעים חזרו באוטובוס, ואנחנו חזרנו אחרי 3 ימים עם המסוק, שעבר בסופה נקוי חול יסודי והיה ללא צבע חיצוני. פעם שניה, 1.03.68, כשנזכרו בצהל שבמלחמת ששת הימים כבשו את האי טיראן (מיצרי ים סוף) ושכחו לכבוש את האי סנפיר שלידו. אותו יום היתה סופת חול כבדה. טסנו , היינו המטוס (סופר פרלון) היחידי באוויר באותו יום, ועם 20 צנחנים ו"כבשנו" את האי למרות התנגדות עזה של שחפים, סרטנים וצדפות שהיו היצורים החיים היחידים על האי (אולי גם שלכים).

חגי

New member
מתי זה קורה? זאת תופעה נדירה

מאד בנגב . אמנם טסתי רק בשנים 1983-1989 באופן סדיר, אבל לא נתקלתי בקיר כזה אף פעם ...גם תמיד שדיברו על סופות חול חשבתי שזה תהליך הדרגתי ולא קיר חול ואבק שמכסה הכול

לפני כשנתיים חוויתי "קיר" כזה אבל מהקרקע

הייתי במפגש של מטיסי טיסנים במנחת של עין יהב. הגענו בבוקר ופרשנו את הציוד שלנו. היה יום מוזר מבחינת הרוחות. הכיוון שלהן השתנה כל הזמן כמו גם העוצמה, אבל היא לא ממש התחזקה באף רגע מאותו היום. בסביבות השעה 15.00 זיהינו מעין "אובך" רחוק כזה באופק ובצורה של קיר. לקח לנו כ-20 דקות לזהות שזה מתקרב אלינו במהירות מצמררת. בשלב הזה הרוח שכחה לגמרי, לכן זה היה מראה ממש סוריאליסטי לראות אך שזה מתקרב כאילו שיש לזה רצון משלו. מייד קיפלנו כולנו בהיסטריה את הציוד (זה היה מפגש של טיסנים מונעי סילון, ואלה רגישים מאוד לגרגירי חול, וכשכל טיסן כזה עולה כפול ממה שעולה גלשן מתקדם חדש, לא משחקים עים זה). זה היה מדהים! תוך פחות מ-10 דקות הקיר הגיע אלינו. הרוח התחזקה בקיצוניות, ו כ-10 שניות אחרי שעלתה הרוח "הכה" בנו הקיר. זה הרגיש ממש כמו גל הדף, והרוח המשיכה והתחזקה בטירוף. הכל החשיך (או נכון יותר הצהיב), גרגירי חול בכל חור אפשרי ולא רואים יותר מ כ-15 מטר (גם לא שומעים כלום בגלל יללת הרוח). לא נותר אלא להיכנס לרכבים ולחזור הביתה.

y u v 12

New member
יצא לי לחוות קיר כזה 3 פעמים

פעמיים על הקרקע, בדיוק כפי שדוד תיאר, מפחיד.

hertzel1

New member
שקע שרבי עמוק

תוצר לואי של שקע עמוק מדרום בשילוב של אויר קר בשכבות הנמוכות מצפון. בדרך כלל שקע שרבי עמוק של עונת מעבר כשהאויר יבש מאד. יתכן גם משקע חורפי עמוק אבל אז זאת תופעה מקומית יותר.

למעלה