לא רק מהסופש
פשוט מתחשק לי לחלוק.
טעימות מזקל - נעשו אצלי, בFrench57 ותודה לכל מי שהגיע, היה כיף לארח את הטעימות אצלנו. היתה לי תחושת בטן שהמלך הוא עירום, והרבה מרשמי הטעימה מחזקים את זה. בקרוב תצא סקירה שלי במדיה של דל מגיי, היא לא שונה במיוחד מהטעימות שלכם ולמעשה את רוב רשמי הטעימה לקחתי מהמשתתפים.
חשוב לציין, ומעניין לדעת - דל מגיי אינם היצרן הגדול, המפורסם או החשוב מבין המזקלים. מה שמייחד את דל מגיי הוא גישת הבר-קיימא - המרוויחים הם ישירות הכפרים, ואפילו המשפחות שמוכנים לשמר את דרך הזיקוק המסורתית, נמנעים מקציר יתר של אגבה (בעיה מאוד רצינית במקסיקו, יודעים או לא - בשנים הקרובות יהיו תהפוכות רבות בתזקיקי אגבה בגלל מחסורים חמורים בחומר הגלם). אחת הסיבות למחיר הגבוה הוא סירובם של מנהלי דל מגיי להפוך למסחריים ,וכמוצר כפרי הוא נאמן לתדמית שלו וזה יפה לראות. תחת כל אלה, הוא לא שווה את מחיר שלו, ולא הייתי קונה לעצמי בקבוק.
בגזרת דברים אחרים -
High West Rye - שותפתי הביאה מניו אורלינס. מרשים ביותר, נמצא שם ברשימת הוויסקי שיפון היותר כיפי ששתיתי, נאמן לחריפות המתובלת בסוף של שיפון, אבל ב46% הוא נגיש ומהנה.
קוניאקים של בתים קטנים \ ODV - טעימת רוחב בהפתעה שחיסלה אותי למשך היום. אין סיכוי לרשמי טעימה פרטניים, אבל -
כנגדם, כל הקוניאקים הם גרנד שמפיין, עם אחד מפטיט שמפיין ואלה האיזורים היותר מרכזיים, ופחות מעניינים לטעמי.
לטובתם - דרגות יישון מטורפות, ביצועים מרתקים וייחודיים, כל אחד מבטא את האופי של המאסטר קוניאקר ומביא טעימה מרתקת. באותו היום החלטנו להפסיק להביא קוניאקים מבתים גדולים ולהחזיק רק כאלה דברים, ובדיוק דיברתי בניו אורלינס על מדד לברים שבוחן כמה מותגי בוטיק אמיתיים, מותגים קטנים אתה מחזיק בדיספליי שלך - והבנתי שאין לי הרבה כאלה אצלי בכלל (למעט מזקקות \ יצרנים ישראלים כמו Uber או Milk and Honey)
במיוחד אהבתי את הקוניאקים של Daniel Bouju, הXO היה מעולה ומאוד כפרי וגס בניגוד למה שמכירים בארץ, וה Brut de Fut היה עילוי וחידוש עבורי, ואת אלה של Paul Giraud שהיו פירותיים ותפוזיים במיוחד, באופן מאוד מהנה - במיוחד, אם אני זוכר נכון, ה Vielle Reserve, ששווה כל שקל. בקרוב על הדיספליי
מאוד ממליץ לתאם, לטעום, לקנות - מחירים ראויים ביותר למוצר, בטח בהשוואה לשאר הקוניאקים -
[email protected]
משקאות יפניים של ימה וקדמה -
הוא יצר קשר, ובמסגרת ניסיוני להיות יותר נחמד לבריות הסכמתי. מעניין ביותר.
סאקה בדרגות איכות שונות, מעולה ובכמה רמות מעל מה שראיתי מיובא לארץ עד כה. שוצ'ו (תזקיק מ...הכל, משתנה ממשקה למשקה, לרוב עובר זיקוק יחיד אבל מוגש באחוז אלכוהולי נמוך ומאוד חלק. תחשבו וודקה מאוד מעניינת) עם יסמין ותה ירוק שמזכיר למה שותים משקאות יבשים, משקה שזיפי אומשו יפניים (לא צ'ויה, הרבה יותר מוצלח ממנו. חמצמץ, מרענן ומאוד מהנה)
בין לבין ובערך פעם בלילה - בסוף משמרת, ליוו אותי הסיגרים של Romeo y Julieta No.2. בכל פעם שאני חוזר מחו"ל אני קונה קופסא ובאמת שאין כמו סיגר וקצת רום (יש אל דוראדו 12 בארץ במחיר מאוד נגיש. יש גם דיפלומטיקו, אבל הם שינו את המתכון לרום שלהם והוא משמעותית יותר מאכזב ממה שזכרתי) בסוף כל יום כדי להכניס אותי לפרופורציות.