סופ"ש באיזור שדה-בוקר!

sdanpo

New member
סופ"ש באיזור שדה-בוקר!

אפתח בתודות: 1.לציקי
- על עזרתו הרבה בהסברים מדויקים על הדרך .
2.לטכנאי האופניים הכי צנוע בעולם שפשוט הציל אותי בנחל זיק לאחר התהפכות בה נשברה לי האוזן והלך הקפיץ הפנימי במעביר האחורי. אסף (ממצמן)
-אתה פטיש
3.ל -PEDRO's - שהמציא את השמן הכי טוב שנתקלתי בו מעודי למזג אויר קשה. ביום חמישי החלטנו לרדת דרומה ולעשות שני טיולים באיזור שדה-בוקר. אחד בשישי ואחד בשבת. לינה בשדה-בוקר :60 ש"ח ללילה(לסטודנטים) + 28 ש"ח לארוחת בוקר
. מקום נוח ונעים. הגעה אפשרית בכל שעות היממה. לאור תיאור הדרך והתגובות הרבות (חיוביות ושליליות) להן זכה מסלול מעלה העקרבים הרומי , החלטנו לנסות את כוחנו. מזג האויר בבוקר באיזור שדה-בוקר הוא קפוא
!!!!!! ובכן - התחלנו ממשית ונסענו לאורך הכביש לאורון . הכניסה לירוק היא לא הדבר הכי ברור בעולם , ולכן - אם הגעתם לשלט מצד ימין שמסביר על החשיבות ההיסטורית של המקום , אז עברתם את הכניסה לירוק בקצת. אין בכוונתי לחלוק על דברי אף אחד מהאנשים שעשו את המסלול הנ"ל - ציקי/יורם/אילן/גדי/אלונה/etc... כל מה שאומר הוא מנקודת הראות והיכולת הטכנית של שותפי לנסיעה ושלי. נחלק את הטיול לארבעה חלקים - 1.הירוק. 2.הכחול. 3.מעלה עקרבים הרומי. 4.מעלה עקרבים הכביש. הירוק - נחל ימין היה עבורנו חצי עביר , משמע חלקים גדולים היו חוליים כך שנאלצנו כל פעם ללכת מצד אחר עד שהוא הפך להיות פחות חולי. המקום עצמו מקסים , ומי שאוהב קניונים , המקום הוא באמת מדהים. מלבד זאת היו קטע אחד שהיה מאד צר ושמשמאלו תהום - גם שם נאלצנו לקחת את האופניים עלינו. הכחול - עביר עד כדי מדרגות שהיו קצת יותר מדי גבוהות לטיפוס. חשוב : לפי מפת סימון שבילים שהיתה בידנו , הפיצול בין הירוק לכחול נעשה בראש מורד תלול. לא כך הדבר!!!! , הפיצול נעשה בתחתית המורד (בדיוק כפי שחזי יצחק מתאר). לפני תחילת מעלה עקרבים , צריך לעצור שניה , להסתכל על מיצד צפיר , להסתכל על הסביבה , ולחשוב על המילואים האחרונים.... במיצד צפיר סביר להניח שתקעו חיילים רומיים לתקופה של כמה חודשים , באמצע המדבר , לא סתם באמצע המדבר , אלא באמצע השום-מקום במדבר , בלי PS2, בלי מחשב נייד , וגם לא כ"כ נראה לי שאספקת אוכל ומים יכולה להגיע לחור הזה באופן תכוף.. מעלה העקרבים הרומי - ללא ספק החלק הכי כיפי. ירידות כיפיות מדרגות סלע חמודות ונוף מדהים . אך עם זאת גם הוא היה רכיב ב- 60-70% מפני שחלק מהסיבובים היו חדים מדי , השיפוע לעתים היה חד מדי ולעתים גם נעלם הסימון . כביש מעלה הערבים - 100% רכיב ! ! ! !
ואפילו בלי הפסקות!! עליה מאתגרת וכייפית , עם נוף מדברי מדהים. לסיכום (שאלה) - אם ניתן להגיע עד מיצד צפיר (המפה מורה שיש שביל ג'יפים שחור) , אז אני ממליץ למי שהוא לא בעל יכולת טכנית מדהימה , להגיע לשם בשביל ג'יפים ומשם לרדת .(מישהו ניסה את זה??) סוף היום - ארוחה מדהימה , בופה מכול טוב הארץ (וכמה מיני מזונות שלא באים מתחומי הארץ) ב"פונדק רמון" - 50 ש"ח. יום שני - טיול בנחל זיק ליד עין עקב . טיול קל, לאחר יום מפרך ומעייף. נסענו לכיוון עין זיק ובשלב כלשהו פנינו לכיוון פרסת נחל דרוך. מכיון שהדרך היתה קלה , נעימה ועם "במפרים" טבעיים ונחמדים , הרבצתי אותה , והופ , כניסה לבור-התהפכות-הלכה האוזן-הלך-קפיץ-פנימי-למעביר אחורי. וכך נאלצנו להשתרך רגלית עד שפגשנו את אסף המושיע שתיקן את המעביר. מסקנות: 1. אם יש ספק - אין ספק. 2. וואווו - כנראה יש לי המון מה ללמוד במישור הטכני . (יש מאמצים???) 3. אין שום סיבה להישאר במרכז כשהוא גשום , פשוט קחו את עצמכם דרומה - מדדדדהיייייםםםםםם.

זוהי הגישה הנכונה לחיים..../images/Emo141.gif

לא להשבר מהמזג אויר לא להתעצל לרדת לנגב ולרכב. לשבת על האתר של חזי יצחק ולהוציא ממנו מסלולים נהדרים. הנגב עכשיו בשיא פריחתו הגבים מלאים במים ומזג האויר לא יכול להיות יותר טוב. גדי

shl17

New member
שביל שחור

השביל שאתה מדבר עליו מסתים בסינגל נחמד לפני מיצד צפיר(השחור) עליה נוספת לצפיר מהכביש שממשיך ממעלה העקרבים יש סינגל מסומן באדום עליה קצרה ברגל ואח"כ יופי של שביל עד מיצד צפיר משם יש את האופציה לדהור (אני מתכוון ממש לדהור על הילוכים קשים)את השביל הכחול,זאת בתנאי שאתם אחרי מעלה העקרבים הרומי דרך אגב לשביל הירוק יש שתי התפצלויות כך שכולם צדקו

alonaski

New member
ההתפצלות שSTANPO מדבר עליה

באמת נמצאת אחרי המורד וסימן זיהוי מצויין עבורה זה הסדק הגדול על הסלע שם. להלן התמונה! רואים בתמונה את השלט של הפיצול משמאל...

דן בכל אופן המפה צודקת (וגם אתה)

והסדקים המדהימים שאלונה הראתה בתמונה ולגביך היוו סיומה של ירידה שבחלקה לא רכיבה מהווים את מעלה ימין למי שמגיע מלמטה מנחל חתירה ולגביו זהו ראש המעלה ושם גם אנו עוברים במסלולינו מירוק לכחול - ותזהר לא להישפך לתוך הנקב, עומקו עשרות מטרים! ציקי

alonaski

New member
תגיד לי, sdanpo, איך?... איך...

אתה מוצא את המחירים הזולים האלה???!!! - לינה בבי"ש רק 60 ש"ח ואחרוחה בפונדק רמון רק 50 ש"ח?... בררתי את עלות הארוחה שם במלון רק לפני חודש - ורצו פי שניים!!!
איך אתה עושה את זה?... ואגב, אם עלית את "כביש מעלה הערבים" כולו... אתה בטח בכושר... מעל לכל דמיון!!!! מאיפה המצאת את הכביש הדמיוני הזה?!...
(שלא תבין לא נכון... - אני באמת מתרשמת!!!
)

sdanpo

New member
התמקחות ../images/Emo63.gif

תראי , הכי קשה היה להתמקח בצרפתית בוייטנאם עם אנשים בני שבעים ...
אז , בארץ , עם קיבוצניקים נחמדים אני לא אסתדר???? דרך אגב , כביש "מעלה הערבים" נמצא בדיוק ליד ה"אחרוחה" בפונדק רמון
. נתראה בשבת ביער חרובית . בהצלחה לכולנו נ.ב. אני מקוה שהפעם לא תתייאשי אחרי הנק' השמינית......

alonaski

New member
../images/Emo93.gifאז ככה:

א. האחרוחה - זה לא אני!!! נשבעת!! באמת!!!... קראתי את הההודעה ועברתי עליה - לפני ששלחתי!!! לא היתה שם שום "ח" מיותרת!!! זה המחשב לבד עשה!!! תשאל אותו אפילו!!! ב. אני לא יודעת מי אתה... אז... אני שוקלת אם להגיע בכלל לניווט בחרובית עקב כך!!... ג. לידיעתך!!! שנה שעברה בניווט בחרובית - אספתי את כל הנקודות אפילו (!!!!) שכמעט נשברה רוחי מהמלחמה שם בבוץ!!!
המשכתי הלאה! ד. ... נראה לי שהשבת תהיה זעופה וגשומה במיוחד!!!! אז בטח לא תראה אותי שם...

IlanShacham

New member
מזה???????????

לא תצטרפי אלינו לאמבטיית בוץ מהנה? מה קורה אלונה? אנחנו צריכים לאפס אותך קצת...

alonaski

New member
אמבטית בוץ טובה רק לדבר אחד...

תחרות האבקות!!! לא מתאים - ניווט רכוב בבוץ!...
אז אם תתן לי להכניס לך כמה נאגרות ...
אשמח לבוא להשתכשך איתך באמבטיית הבוץ!

IlanShacham

New member
נשמע מאוד מפתה...../images/Emo8.gif

בכל מקרה, לא צפוי גשם בשבת (אם כי בוץ ללא ספק יהיה...)

איתך

אלונה. ויורם, אל תכעס עלי, אי אפשר לתפוס את הגברת בשום פורום אחר (אפילו לא בניווט הרכוב....) ואני מקוה שגם אתה תגיע.

alonaski

New member
איזו השמצה פרועה!!! ../images/Emo2.gif ../images/Emo12.gif

א. יש לי פורום משל עצמי!!! (=פורום סקי בוואלה שהיום-מחר עובר פה לפרדס של תפוז!
) ב. יש לי תיבת מסרים כמו לכולם... ג. יש לי אי מייל וואלה עדיין...
וחוצמיזה - שיהיה לכם בהצלחה מחר בניווט - במיוחד לך - תמר!!!

sdanpo

New member
אלעזר ואני

מסכימים בכל מיני תחומים , אך עם זאת הכרותנו מוגבלת לתחומי הפורום.

sdanpo

New member
YOU CAN COUNT ON IT

חכה לי ב"שטוצר" ....... ולשאלתך האם זה שטוצר או שיבר....... זה בכלל ברז!!!!

למעלה