סופ"ש במדבר, הסיפור המלא

יורם חן

New member
סופ"ש במדבר, הסיפור המלא ../images/Emo63.gif

פורלוג
האמת הכול בגלל ציקי, שדחה לנו את מועד הטיול בגלל לו"ז צפוף של נסיעות לחו"ל וככה התגלגלנו לערוך טיול בעומק השטח, בהרי אילת, ביום חמסין כבד כפי שהבטיחו החזאים וגם קיימו. וגדי, גם הוא אשם, שהרי הרעיון היה שלו מלכתחילה- לחצות את המדבר "מצד לצד", כאילו זה כלום. והמארגנים של פסטיבל האופניים במצפה רמון ? , אשמים ועוד איך כי לא היו מבטלים מי יודע איפה היינו אותו סופ"ש.
וכך אני מוצא את עצמי משכנע את יונתן ואלון שזה טיול טכני ביותר (ע"מ שיגיעו) ואת שי שזה טיול לא קשה, כדאי שירצה לבוא , ואת רונן שזה טיול כמו שהוא אוהב, במגמה ברורה שלא תהיה לו התלבטות.
הלוגיסטיקה
אז כך התארגנו שישה רוכבים, התכנסנו ביום ה' בגן יבנה להעמיס את הציוד על עגלה רתומה לג'יפ שגדי אירגן. 2 זוגות על מנשא אחורי, 4 זוגות בעגלה ועליהם כל התיקים ןארגזי האוכל (כמויות למלחמה). על הג'יפ נהג בני, אשר כדי לתאר אותו אני צריך לפנות כמה שעות וגם אז המלל לא יספיק כי צריך להיות ציורי במקרה הספציפי הזה. את האוכל
קנה גדי במרוכז לכולם, לאחר שערך רשימה ואני הכפלתי בה את המינונים, בעיקר של הפאסטה ובהגזמה....... דאגנו לציוד וחלפים לרבות 2 פנימיות ספייר לכל אחד כלים מכל הסוגים ואפילו צמיג נוסף. בעניין הלינה התארגנו בלילה הראשון במאהל האירוח בשחרות ובלילה השני, חברים טובים של שי אירחו אותנו בקיבוץ אליפז- אירוח מעולה !!
המסלול
משחרות תפסנו את שביל ישראל והדרמנו איתו בסינגל מצוין היורד ועולה אגב חציית ערוצים עד שהוא נישפך לנחל מתק. חלק מהעליות קשות לרכיבה בגלל דרדרת. עם הירוק בתוך ואדי פתלתל ויפהיפה- נחל מתק המסומן ירוק, עד לכחול העולה להר ברך. משם- פסגת העולם, תצפית מדהימה לכיוון תמנע והרי אילת בכלל. מהר ברך מתחיל האתגר האמיתי- ירידה על האדום ההולך צפונה, שיפועים חזקים, חלקם עם דרדרת, שביל עקלקל שחלקו במגמת עליה, רכיבה על שלוחת סכין צרה ומפחידה בגלל הרוח החזקה (קטע קצר) וירידה טכנית מטורפת במעלה גדנ"ע (הסוף לא רכיב) עד נחל גדנ"ע ועימו במסלול רגוע יותר עד לבאר אורה. ביום השני טיילנו כמו התיירים בתמנע ולהפתעתנו עמדנו בפיתוי ולא ירדנו (כמעט) משבילים. מסלול ע"פ המפה המקומית של האתר, לא משהוא מתוחכם, וסיום באגם תמנע. העלילה
כבר בבוקר הרגשתי שמשהוא לא זורם. הרוח היכתה בפנים ולא אפשרה להתקדם ולאחר 4 ק"מ של רכיבה גדי היפנה את תשומת ליבי שהתחלנו לרכוב לפני כשעה בלבד !!!. הסינגל המדליק ניראה פתאום תובעני ולרגע חלפה במוחי המחשבה שלא ארזתי איתי את שיווי המשקל כאשר בכל רגע נישלפה הנעל מהפדל. גדי התחיל לרוץ קדימה וניראה נלהב מתמיד מה שבישר על הבאות מבחינתי. המסלול היה קשה מהמצופה, קטעי הליכה בעליה, רוח מייבשת שהקשתה על הרכיבה והמים- שהחלו לאזול בהדרגה. עד להר ברך התנהלנו עדיין כקבוצת רוכבים ואני עוד דיוושתי. התחלנו לרדת בקטעים הטכניים הקשים, כאשר השעה כבר 13:00 ואני התחלתי להתפרק בהדרגה. בשלב מסויים עברתי להליכה כאשר תהליך ההתייבשות מתחיל להראות מעל פני השטח והמים של כולנו אזלו. גדי , אשר זיהה את המשבר, הידק את חגורת סינבאד שלו, סובב את הבנדנה האדומה על ראשו המחומצן והחל לדרבן אותי כמו בטירונות, כאשר מעת לעת הוא תופס את האופניים שלי ומקפיץ אותם בקלילות לראש העליה הבאה. כך השתרכתי לאיטי, כאשר הקצב הולך ופוחת והמנוחות מתארכות. שאר החבר'ה התקדמו בינתיים וגדי ממשיך להציק ולמשוך אותי במורד מעלה גדנ"ע אשר קשה להליכה באופן אובייקטיבי. למטה נשארתי מיובש לחלוטין לאחר הליכה ממושכת ללא מים כלל, וגדי, העולל הצעיר, החל לרדוף אחרי השאר שהתקדמו, כשהוא מדביק אותם בהמשך ופוגש בג'יפ. עוד נהיגה פרועה עם ה- 4X4 והינה הם אצלי מעמיסים את מה שהותירו הנשרים ממני על הרכב,,,,,,, ויאללה להתאושש באליפז.
אפילוג ומסקנות
מסלול מצוין, אך קשה מבחינה טכנית.
חובה לערוך אותו בחודשי החורף ולא לחרוג לימים חמים.
לקצר את המסלול לרכיבה שלא תחרוג משעה 1100
לוודא שיותר מאדם אחד בקבוצה מכיר את המסלול המתוכנן
להצטייד בחמישה ליטר של מים כ"א וכדאי משקאות איזוטוניים
במקרה של פיצול בקבוצה לצורך חילוץ- להתחלק לקבוצות שוות ולא לרכוב לבד. ואם אתם לא עומדים בכל ההתניות העולות מהמסקנות שלעיל- אז תיקחו איתכם את גדי אלוני
!!!!

alonaski

New member
מה זה: "וגדי, העולל הצעיר" ?

התכוונת בטח = "הולל"!
או "עולל" = מהספר "עלילות גדי ו 40 השודדים"?... (-בגלל הבנדנה!...
) ------------------>>>

bisley1

New member
אחלה סיפור - ואגב העלילה המתוארת->

שלך קרתה בדיוק גם לנו באותו היום ולא כל כך רחוק ממכם (שביל הגמל האדום ערד- מצדה), והגענו למסקנה שאת אזור הדרום נראה עוד פעם רק בחורף או בימים סגריריים בלבד ! מקווה שנהנתם חוץ מקטע ההתייבשות. חיזקו ואימצו BISLEY1 נ.ב. גדי אם אתה קורא את ההודעה אז תדע שהאנשים יושבים בציפיה כבר כמה ימים לסרט !

מסעדה חדשה במדבר.... ../images/Emo26.gif

בקיבוץ אליפז - עם כמויות הפסטה שהשארנו להם שם בטח הם יפתחו מסעדה איטלקית בקרוב.....

תוספת תופסת - הודי במדבר../images/Emo156.gif

בעודנו יושבים על פיסגת הר ברך
רגלינו תלויות מעל בקעת תמנע ושרירנו צועקים גוואלד
אחרי העליה הקשה - בעודנו יושבים שם והנה דמות קטנה
מופיעה מדרום - נעה עם תרמיל גדול על הגב לכיווננו - לאט לאט אנו מזהים איש הולך . כשהגיע האיש אלינו עצר פרק התרמיל מגבו הדליק סיגריה - -אמרנו שלום השיב באנגלית - שאלנו מי? אמר מהודו
- שאלנו מה? אמר מטייל
- שאלנו מאיפה ולאן?
אמר משהו על איזה אגם ליד אילת
- מכיוון שהיה חם חשבנו גם מהודו
וגם החום משפיע - לא נורא נסלח לו.... הרים התרמיל על הגב והלך לו לכיוון צפון על השביל המסומן אדום
למחרת בבוקר כולם מתכוננים לצאת לכיוון פרק תמנע - הכוונה להעמיס האופניים על העגלה ולנסוע ברכב
עד השער. אני שידוע בחוסר הסבלנות שלי
עליתי על האופניים ויצאתי ברכיבה כ 5 ק"מ עד הכניסה לפרק והופ אני בפנים - הכביש ריק הנוף משתולל והבוקר
עוד צעיר וקריר
משהו. טוב צריך לצלם משהו אז מי האובייקט הכי טוב אם לא אני
. הפעלתי הוידאו הנחתי אותו במרכז הכביש והנה אני רוכב הלוך וחזור מול המצלמה וחושב בליבי האם כדאי לקפץ לי קלות עם האופניים מעל - אבל מצלמה אחת כבר הרסתי
אז לא כדאי-- פתאום מופיע לו רכב
מכיוון מערב ואני קצת רחוק מהמצלמה המונחת לה באמצע הכביש - בטיסת אמוק אני מדווש לכיוון המצלמה רוכב ממש מול הרכב וכשהוא עוצר לידי את מי אני רואה ?
נכון ההודי מיום קודם מהר ברך..... מסתבר שהבחור ישן לו בלילה ליד האגם בתמנע וגם הוא כמונו חיסל את כל המים שלו יום קודם וצעד לו 3 שעות ללא מים - אבל זה הודי ולא איזה רוכב אופניים ישראלי ... הוא גם דיווח לי שיש ליד האגם איזה 700 ילדים וכשהגעתי לשם ראיתי את תנועת הנוער העובד הערבי עם 700 ילדים במקום - אבל זה כבר סיפור אחר...

shugi28

New member
פעם באה תגיד לו

מילגה דו לאסי ? ( אפשר פעמיים לאסי ..) היה עוזר מאוד בחום המדבר אחרי עליה קשה ..

הר ברך זה סוף המסע של כמה מהיחידות

שמתאמנות שם... בזמן מסעות כומתה תוכלו לעשות קופה!

חברה חברה רגע רגע... ../images/Emo168.gif

אם מישהו רואה הודי קטן
עם שפם ופיאסטה
שכורה בצבע כחול בהיר שישלח אותו אלי -- יש עתיד במדינה שלנו - שיתוף פעולה הודי ישראלי ולאסי....

shugi28

New member
וואלה זה סטארט אפ !

לי היה רעיון למקם מיטות מסג'ים בסוף הסינגלים במירב,שוקף ..או איפה שלא יהיה ולהזמין קורסיסטים לתת מסאג' במחיר עממי ..? גם רעיון ..

sdanpo

New member
התייבשות..../images/Emo101.gif

חברים מיובשים יקרים, גם אני נתקלתי כבר בהרגשה
ש"זה לא אני , זה הרגליים , הן לא רוצות להמשיך לדווש" . זה היה ביום חם , בקרבת מצדה. ועל-כן : המלצה ששווה הרבה
. במיוחד ביום חם , כשיוצאים לפעילות של יותר משעה , יש לשתות משקה איזוטוני (שניתן גם להכין אותו לבד. ויותר מכך וממש חשוב , יש להצטייד בשקית התייבשות (מין שקית כזאת בעלת סגולות של סופרמן שיודעת להציל חיים) שקיות כאלו ניתן לקנות שכל בית מרקחת בארץ תחת השם "הידרן 60" , או בחו"ל מוכר כ- dehydration bag . במקרה של התייבשות מערבבים את תוכן השקית (מלחים וסוכרים) עם ליטר מים , ולמרות שהדבר היחיד שזה מזכיר בטעם זה סיד
(שטעמתי בגיל 4 ישר מהדלי) יש לשתות את כל הליטר. זה מחזיר מהר מאוד את היכולת לתפקד באופן רגיל לחלוטין. ועוד עיצה קטנה : כשמתכננים טיול ביום חם , יש להתחשב בכמות הצל שבדרך, בין אם הוא נוצר באמצעים טבעיים (עצים) או באמצעים מלאכותיים (ציליות או מטוסים שעוברים מעל הראש וטסים ממש ממש ממש לאט). בהצלחה. דן פורת

דווקא את הקטע של המטוס...

ניסינו - ולמרות שהוא היה מין ג'מבו כזה
ומשום מה הוא טס נורא גבוהה . אז כל הצל שהוא הטיל לא כיסה את הציפורן של הזרת הקטנה של יורם... וגם הוא לא טס כל כך לאט אז רק בירידות יכולנו להשיג אותו.... וגם פגשנו עץ אחד בודד בשטח ונערך ויכוח סוער בין אלה שעדיין היה להם כח לפתוח את הפה (בלי לבקש מים) ולא קיבלו את דעתי - לקחת את העץ איתנו להצל ולהציל את דרכנו. שלא נדבר על הלוגיסטיקה של לחפור 14 מטר לעומק השורשים. ולסיום נזכרתי בפטנט
שהמציאו האמריקאים במלחמת המפרץ הקודמת -- אז ככה היתה להם אבקת מים
- כן אבקת מים - פשוט כשנגמרים המים אז מוציאים את האבקה המיחדת הזו ממיסים כפית אבקה בכוס מים - והנה לכם כוס מים זכים וטהורים.... ולכל החברים היקרים שמכניסים תמונות של חציית נחלים זורמים - רציתי להגיד רק - תתבישו לכם -פה אנשים טובים רוכבים מיובשים
ללא טיפת מים לשתות ואתם ככה משחקים במים כמו ילדים קטנים
-- חברה קצת התחשבות....
וחוץ מזה דן תודה על העצה המחכימה - אני כבר דוחף לתרמיל של יורם 4 שקיות כאלה... גדי

למעלה