סופ"ש במדבר, הסיפור המלא ../images/Emo63.gif
פורלוג
האמת הכול בגלל ציקי, שדחה לנו את מועד הטיול בגלל לו"ז צפוף של נסיעות לחו"ל וככה התגלגלנו לערוך טיול בעומק השטח, בהרי אילת, ביום חמסין כבד כפי שהבטיחו החזאים וגם קיימו. וגדי, גם הוא אשם, שהרי הרעיון היה שלו מלכתחילה- לחצות את המדבר "מצד לצד", כאילו זה כלום. והמארגנים של פסטיבל האופניים במצפה רמון ? , אשמים ועוד איך כי לא היו מבטלים מי יודע איפה היינו אותו סופ"ש.
וכך אני מוצא את עצמי משכנע את יונתן ואלון שזה טיול טכני ביותר (ע"מ שיגיעו) ואת שי שזה טיול לא קשה, כדאי שירצה לבוא , ואת רונן שזה טיול כמו שהוא אוהב, במגמה ברורה שלא תהיה לו התלבטות.
הלוגיסטיקה
אז כך התארגנו שישה רוכבים, התכנסנו ביום ה' בגן יבנה להעמיס את הציוד על עגלה רתומה לג'יפ שגדי אירגן. 2 זוגות על מנשא אחורי, 4 זוגות בעגלה ועליהם כל התיקים ןארגזי האוכל (כמויות למלחמה). על הג'יפ נהג בני, אשר כדי לתאר אותו אני צריך לפנות כמה שעות וגם אז המלל לא יספיק כי צריך להיות ציורי במקרה הספציפי הזה. את האוכל
קנה גדי במרוכז לכולם, לאחר שערך רשימה ואני הכפלתי בה את המינונים, בעיקר של הפאסטה ובהגזמה....... דאגנו לציוד וחלפים לרבות 2 פנימיות ספייר לכל אחד כלים מכל הסוגים ואפילו צמיג נוסף. בעניין הלינה התארגנו בלילה הראשון במאהל האירוח בשחרות ובלילה השני, חברים טובים של שי אירחו אותנו בקיבוץ אליפז- אירוח מעולה !!
המסלול
משחרות תפסנו את שביל ישראל והדרמנו איתו בסינגל מצוין היורד ועולה אגב חציית ערוצים עד שהוא נישפך לנחל מתק. חלק מהעליות קשות לרכיבה בגלל דרדרת. עם הירוק בתוך ואדי פתלתל ויפהיפה- נחל מתק המסומן ירוק, עד לכחול העולה להר ברך. משם- פסגת העולם, תצפית מדהימה לכיוון תמנע והרי אילת בכלל. מהר ברך מתחיל האתגר האמיתי- ירידה על האדום ההולך צפונה, שיפועים חזקים, חלקם עם דרדרת, שביל עקלקל שחלקו במגמת עליה, רכיבה על שלוחת סכין צרה ומפחידה בגלל הרוח החזקה (קטע קצר) וירידה טכנית מטורפת במעלה גדנ"ע (הסוף לא רכיב) עד נחל גדנ"ע ועימו במסלול רגוע יותר עד לבאר אורה. ביום השני טיילנו כמו התיירים בתמנע ולהפתעתנו עמדנו בפיתוי ולא ירדנו (כמעט) משבילים. מסלול ע"פ המפה המקומית של האתר, לא משהוא מתוחכם, וסיום באגם תמנע. העלילה
כבר בבוקר הרגשתי שמשהוא לא זורם. הרוח היכתה בפנים ולא אפשרה להתקדם ולאחר 4 ק"מ של רכיבה גדי היפנה את תשומת ליבי שהתחלנו לרכוב לפני כשעה בלבד !!!. הסינגל המדליק ניראה פתאום תובעני ולרגע חלפה במוחי המחשבה שלא ארזתי איתי את שיווי המשקל כאשר בכל רגע נישלפה הנעל מהפדל. גדי התחיל לרוץ קדימה וניראה נלהב מתמיד מה שבישר על הבאות מבחינתי. המסלול היה קשה מהמצופה, קטעי הליכה בעליה, רוח מייבשת שהקשתה על הרכיבה והמים- שהחלו לאזול בהדרגה. עד להר ברך התנהלנו עדיין כקבוצת רוכבים ואני עוד דיוושתי. התחלנו לרדת בקטעים הטכניים הקשים, כאשר השעה כבר 13:00 ואני התחלתי להתפרק בהדרגה. בשלב מסויים עברתי להליכה כאשר תהליך ההתייבשות מתחיל להראות מעל פני השטח והמים של כולנו אזלו. גדי , אשר זיהה את המשבר, הידק את חגורת סינבאד שלו, סובב את הבנדנה האדומה על ראשו המחומצן והחל לדרבן אותי כמו בטירונות, כאשר מעת לעת הוא תופס את האופניים שלי ומקפיץ אותם בקלילות לראש העליה הבאה. כך השתרכתי לאיטי, כאשר הקצב הולך ופוחת והמנוחות מתארכות. שאר החבר'ה התקדמו בינתיים וגדי ממשיך להציק ולמשוך אותי במורד מעלה גדנ"ע אשר קשה להליכה באופן אובייקטיבי. למטה נשארתי מיובש לחלוטין לאחר הליכה ממושכת ללא מים כלל, וגדי, העולל הצעיר, החל לרדוף אחרי השאר שהתקדמו, כשהוא מדביק אותם בהמשך ופוגש בג'יפ. עוד נהיגה פרועה עם ה- 4X4 והינה הם אצלי מעמיסים את מה שהותירו הנשרים ממני על הרכב,,,,,,, ויאללה להתאושש באליפז.
אפילוג ומסקנות
מסלול מצוין, אך קשה מבחינה טכנית.
חובה לערוך אותו בחודשי החורף ולא לחרוג לימים חמים.
לקצר את המסלול לרכיבה שלא תחרוג משעה 1100
לוודא שיותר מאדם אחד בקבוצה מכיר את המסלול המתוכנן
להצטייד בחמישה ליטר של מים כ"א וכדאי משקאות איזוטוניים
במקרה של פיצול בקבוצה לצורך חילוץ- להתחלק לקבוצות שוות ולא לרכוב לבד. ואם אתם לא עומדים בכל ההתניות העולות מהמסקנות שלעיל- אז תיקחו איתכם את גדי אלוני
!!!!