סופ"ש השבוע כבר כאן

סופ"ש השבוע כבר כאן

איך עבר השבוע שלכם? יש משהוא מענין לספר לנו?

עוברים לשעון קיץ בסופ"ש הזה?

חוגגים את יום האם ביום ראשון הקרוב?

ספרו, שתפו, תשאלו

alphadelta

New member
פריחה

הזיזו את השעון בפורים. אבל האביב כאן בכל עוצמתו ויצאנו לטיול בעקבות הפריחה. הטבע מתעורר (לא שהוא באמת ישן...) וזה כל כך יפה לראות.

יש לנו בסביבה המון שמורות קטנות, פארקים ושבילי הליכה ואופניים. והעונה הזאת נהדרת.

forglemmigej

New member
שבוע מענג

ביום שבת ראיתי תערוכה מופלאה עם ציורי קאמי פיסארו שנקראית פיסארו, פגישה בסאן תומס. ולפני שאספר על התערוכה עצמה ,אז מספר פרטים על האמן עצמו והמקום בו נולד, פיסארו היה יהודי בכלל ואביו היה נצר למגורשי פורטוגל (זה המקום שיהודים היום מנסים להשיג אזרחות פורטוגלית בגלל חוק שעבר שם בפרלמנט ..)והוא התגורר באי הזה סאן תומס עד גיל 12, כלומר לא רק זה שהיה יהודי היתה לו גם אזרחות דנית, חחח. המקום הזה נקרא סנט תומאס, סנט ג'ון וסנט קרואה וביחד איי הודו המערבית הדנים שהיה חלק מהממלכה הקטנטונת כשהיתה אימפריה ימית לפני כמעט 400 שנה (אגב אז הוזמנו היהודים לדנמרק על ידי המלך כי היו סוחרים טובים וגם ממולחים בעיסקאות כספיות, הם אף פעם לא פלשו לשום מקום כמו מישהו אחר היום), היות ובמשך הזמן התחלפו המלכים בשלטון וחלקם היו די טפשים כמו רוב המלכים והמלכות בהסטוריה האיים נמכרו לאמריקאים והיום נקראים איי הבתולה , הדנים גם היו הראשונים לביטול העבדות וזה התחיל באיים האלו ועשה את ההליך יהודי דוקא כי הוא אימץ את מה שהיה כתוב בתורה הקדושה על לא תענה עבד או משהו..לא חשוב כמו תמיד התפזרתי, קאמי פיסארו מאד אהב את הנופים של ילדותו בשנת 1850 הוא שב לשם ולא הפסיק לצייר את נופי האי, צייר דני מתקופה שנקראית תקופת דור הזהב בשם פריץ מלבי הגיע גם לשם הוא היה צייר של נופים ימיים ונופיפ כפריים ומאד השפיע על פיסארו שלמעשה היה אבי תורת האימפרסיוניזם , השניים נדדו לאחר מספר שנים לקרארקס ושם עבדו ביחד כשנתיים כשמלבי מהווה לו מנטור . הציורים שהוצגו בתערוכה הם מאותה תקופה , זה היה כל כך מרשים לראות את תנועות העצים והאנשים בציורים ,את השכבה ועוד שכבה ועוד שכבה שהונחו על הקנבס עד שנוצר הקסם, היום אפשר בקליק אחד לתפוס רגעים כאלו בכל מקום בעולם לא צריך לשבת שעות וימים ולצוד את הגוון הנכון של משבר קרני האור אבל זו הגאוניות של הציירים שעד היום זה מדהים .
חוץ מזה סיימתי לצפות בחלק ב של הסדרה Bedrag או Follow the money כמו שקוראים לזה באנגלית וזה נתן הרגש שאין אושר בעולם, כולם רודפים אחרי הכסף והשליטה בחיי אחרים וגם אם נדמה שהרעים נענשו מסתבר שיש עוד רעים מעליהם שמנהלים את כל הענינים אז אולי תהיה עוד עונה

alphadelta

New member
ובקשר ל...

״הם אף פעם לא פלשו לשום מקום כמו מישהו אחר היום״ אם התכוונת לפליטים של היום, אני רק מאחלת לך שלעולם לא תהי פליטה. שתמיד יהיה לך בית. שלא יתפוצצו סביבך וסביב אהובייך ואוהבייך פצצות ושתדעי רק שלום. רק טוב. ואם התכוונת למשהו אחר אז תסבירי בבקשה. אבל האיחולים שתמיד יהיה לך בית וכו׳ עדיין בתוקף :)

forglemmigej

New member
הבנת טוב למה התכונתי ואני לא אחזור בי

אני מדברת על סמך מה שראיתי ורואה, אין לי מושג היכן את גרה אבל כל מי שחי היום באירופה מתוודע לכמות הבלתי נגמרת של אנשים מהמזרח התיכון, אפריקה ואסיה (אפגניסטן פקיסטן סרי לנקה ) אלבניה ועוד ועוד. הסבה שהם ביבשת כי מאפשרים להם את זה , פשוט מאד כמו שלפני שבנו חומה על גבול מצריים נכנסו עשרות אלפים מאפריקה לישראל וכולם בלי יוצא מהכלל הגיעו מ"דארפור" יש רישום היום של כ50 אלף אפריקאים בישראל אבל המספרים נאמדים ב100 אלף לפחות וצפונה.

הדרך לאירופה היא יחסית קלה ולא ארוכה ולכן הם נמצאים בהמוניהם פה לפי איך שאני מבינה מרוח דבריך את בטח חיה בצפון אמריקה משהו , לשם זה כמעט בלתי אפשרי להגיע ובטח ובטח לא ברגל אלא לחצות את האטלנטי ולא על סירת גומי כפי שזה נעשה בעולם הישן. זה קל מאד לצקצק על גורל אותם אומללים כאשר הם לא נמצאים ברחובות עירך וגם לא יהיו בגלל הגיאוגרפיה , פעם לפני מאות שנים היה אפשר להגיע לכל מקום בלי שום דרישות להגירה היה לך כסף יכולת לצאת לדרך ואם הצלחת לחצות ימים ואוקיינוסים עם כל רכושך מצבך היה אפילו יותר טוב, היום זה לא ככה , כל מדינה יכולה להחליט מי יכנס בשעריה זה אלף, בית, אי אפשר לתת לשלטון דיקטטורי לנהל לך את החיים עשרות שנים ולחשוב שביום אחד הדיקטאטור יותר על מנעמי השלטון בלי להתאבד על העם שלו לפני כן, אם אתה לא מבין מהי דמוקרטיה כי מעולם לא התחנכת תחת שלטון כזה איך תבין מהו חופש דיבור, ביטוי או דת , מהי סובלנות , טוהר שלטון ועוד שאר דברים , מי שרוצה שיזמינו אותו כמו שהזמינו את היהודים בזמנו לכל מיני צורות שלטון במאות הקודמות שיתנהג כמוהם כשהם מיעוט , את המוסלמים מעולם לא הזמינו משום מקום , הם תמיד פלשו וכבשו, באירופה עשו את זה גם תושבים מקומיים אף אחד לא היה צדיק באותה תקופה, וגבולות זזו כל יומיים , היהודים כקבוצה אתנית בכל מקום בעולם מעולם לא ניסו לשנות שלטון ולכפות את חוקיהם הזויים ככל שיהיו על המקומות בהם התגוררו.
אני נתתי את הדוגמא של איי הודו המערבית הדניים שנמכרו בזמנו לאמריקאים אף אחד לא פלש אליהם אחרי כן זה נכון שהם לא היו שייכים לכל אלו שכבשו אותם , כל העולם לא היה שייך לאיש עד המאה העשרים כשהגבולות נהפכו לקבועים פחות או יותר ואנשים במדינות השכנות השלימו עם המצב אם הם רצו לעבור את היום כמו שאומרים מה שהיה היה אין טעם להלחם לנצח אבל אי אפשר היום לפלוש היום לגבולות מוסכמים ולהכריז אני כאן תקבל אותי ולא יעזור בית דין.

alphadelta

New member
אני גרה בארצות הברית

ולא ביקשתי שתחזרי בך - בדיוק עם אותה כוונה בה הבעתי את דעתי. רציתי לוודא שהבנתי נכון. כדי לא לפגוע בטעות אם לא הבנתי. תודה.

ראית, או לא ראית,

פעם אחרונה שבדקתי, ה-Birth rate בדנמרק (אפרופו פורום הורים בחו״ל...) הוא 1.74 ילדים לאשה, שזה אומר שאפילו לא מגיע לקצב החלפה של האוכלוסיה הקיימת.
תעשי 1+1 ואולי תביני שמקסימום תצליחו לווסת את קצב ההגירה, אבל לא תעצרו אותה ואת השינוי האתני-חברתי שימשיך להתרחש. השאלה היא רק כמה מתחים ופיצוצים זה יגרור.
בנוגע ליהודים, אין לך כנראה מושג כמה היהודים היו אובר-רפרזנטד בקרב מהפכנים אלימים באירופה (ופחות באמריקה, אבל גם) בתחילת המאה העשרים. לא נעים לשמוע, אבל בשואה האוקראינית וברציחות הנוראיות בטיהורים הסטלינסטיים יהודים קומוניסטים שיחקו תפקיד מרכזי, לפני שסטלין בעצמו אימץ מדיניות אנטישמית.

forglemmigej

New member
מחשבות שלי בנושא

נדמה לי שצריך להסתכל על ריבוי טבעי באוכלוסיה ולא רק שיעור לידות.
באשר לריבוי טבעי במדינות אירופה זה נכון שבהרבה משפחות לא מביאים יותר משני ילדים ועוד יותר נכון שרבים בכלל לא מתחתנים ולא מביאים ילדים לעולם בעיקר כי הם חושבים שאין שום ערך למטען הגנטי שלהם שיישאר אחרי שיאספו לישיבה של מעלה , אם כבר מביאים ילדים אז משקיעים בהם עד גיל 18 כמו שצריך כדי שיהיו אזרחים טובים ומועילים לחברה שהרי הם דור העתיד .

היהודים תמיד היו עם מורד שמודע לדיכוי האחר (מענין למה..) וחלק גדול מהם תמך למשל בזכויות השחורים בשנות הששים באמריקה, במרידות הסטודנטים בשנות הששים היה זה דני האדום שעמד בראש ,ברוסיה זה היה טרוצקי ואני מבינה את הדחף שלהם לשינוי אבל לפעמים מהפכות אוכלות את אלו שיזמו אותן כך קרה בצרפת וכך קרה גם ברוסיה הרבה יהודים באירופה לפני המלחמה התנגדו למשטר הבולשביקי ובהפוך על הפוך אפילו תמכו במשטר הנאצי אגב הרבה אנשים תמכו בו כי לא ידעו באמת מה מסתתר שם, גם ברפובליקת ויימאר היו הרבה יהודים מה שקוראים אינטלקטואלים ששמעו אותם אבל כל זה הסתיים עם עליית הנאצים לשלטון.
נדמה לי ,אני לא מומחית בהיסטוריה אירופית שכל הרוחות האלו התחילו לנשוב מעידן הנאורות מה שהביא לדמוקרטיה המודרנית בכל העולם המערבי

danakama10

New member
ארה"ב מוצפת בעצמה

לא ב"פליטים" המוסלמים, אלא ב"מהגרים בלי ניירות" ממכסיקו.

alphadelta

New member
קל לשים אנשים בקבוצה. אבל לזכור

שההמון נוצר מיחידים .
אני חושבת על המהגרים ללא ניירת המסדירה מעמד חוקי, ועל הפליטים מאזורי מלחמה ואני אסירת תודה על מה שיש לי.
ועל כך, שסבי וסבתי שהגיעו לישראל ללא ״סרטיפיקט״
(וכל מי שלא עשה כמוהם מסביבתם עלה בעשן לשמיים. ) העזו לעשות את הצעד הזה.
בזוכתם, בזכות התושיה, התעוזה, האומץ והסיכון שהם לקחו - אני פה היום.
ואני רואה הקבלה לאמא מחלב שמנסה לברוח עם ילדיה כי חייהם בסכנה מיידית. או לבחורה שעבדה איתי אחרי שברחה לארצות הברית מאמריקה הלטינית כי היו איומים על חייה ועל משפחתה. (למזלה היא קיבלה מעמד של פליטה) . ועל חיי המתרגם שהציל את חיי בן אדם יקר לי בעיראק. אחרי איומים על חייהם, ואחרי תלאות וזמן רב נתנו לו ולמשפחתו אישור להכנס לארצות הברית.

danakama10

New member
סיפורים פרטיים זה נחמד ויפה

אבל זה לא משקף את המציאות. יש מנגנון להכרה בפליטים. הרוב המוחלט ממליוני המכסיקאים (ושאר ה- nationalities שנמצאים כאן בצורה לא חוקית) אינם פליטים. הם אנשים שרוצים לשפר את חייהם.
לי יש בעיה עם זה, כי אני חושבת שיש משמעות לגבולות.
אני חושבת שיש משמעות לחוקים.
אני לא חושבת שכל אדם שרוצה משהו שאסור עליו, יכול לקבל אותו רק בגלל שהוא מאוד רוצה.

ומה את יודעת, אפילו במייקרוקוסמוס הקטן הזה של תפוז, בפורום עוברים לארה"ב מוחקים בצורה אוטומטית כל שאלה שמדברת על הגעה בלתי חוקית לארה"ב, ונוזפים בכל אחד שמעלה זאת. איכשהו שם כל יפי הנפש שותקים.

קפיצה קטנה לקומונה ישראלים בארה"ב, וההתחסדות שוברת שיאים. פתאום כולם בעד פתיחת הגבולות, כולם רחמנים בני רחמנים, כולם חושבים על מיגל המסכן שבסך הכל רוצה חיים טובים יותר ולכן מרשה לעצמו לפרוץ גבולות. לעומתם אפילו אובמה יוצא רשע גדול. אנשים שחושבים אחרת סופגים ביקורת ועלבון על המוסריות הלקויה שלהם.
אותי רק מעניין מתי יתחילו להצדיק גם גניבות מוולמארט, כי האנשים בסך הכל רעבים. וולמארט זה ה- evil הגדול, ולא יקרה כלום אם יתרמו לחברה קצת יותר. המסכנים שגונבים הם הרי רעבים, וזו זכותם הטבעית לאכול. גם הסבים והסבתות של כולנו בשואה גנבו לחם מהפולנים, וטוב שכך (חייבים הרי להזכיר שואה בויכוחים מעין אלו, לא?).

זה דיון מענין וחשוב!!!!! אני מבקשת ממי שלא יכול לשמור

על כבוד אחד לשני ולהתיחס לנושא, שלא יתיחס פה

תודה

עוד סופ"ש עמוס.

4 הופעות: חמישי בערב, שישי בערב, שבת אחה"צ וראשון אחה"צ.
הילדים היו נפלאים!!! הצוות עבד מעולה!!! ההצגה היתה הצלחה!!!
אני גמורה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אתמול בערב בוני באה אלי למיטה ואמרה שעצוב לה והיא מרגישה חרדה והיא לא יודעת למה. אמרתי לה שיתכן מאוד שההרגשה הזאת היא כי ההפקה נגמרה. נשאר חור כזה, שיכול ליצור הרגשה כזאת. חיבוק וליטוף וילדה קצת יותר רגועה.
הבוקר היא היתה גמורה. נשארה בבית לנוח. האמת השמורה שלה אמר לי מראש, שהיא היא תהיה גמורה, אין לו בעיה שהיא תשאר בבית. כך עשינו.

alphadelta

New member
אני מקווה שאת יודעת

כמה את ברת מזל שבוני באה לחלוק איתך את הרגש הזה

danakama10

New member
כל הכבוד לך לבוני ולכל השאר

נשמע מעייף מאוד, אבל בטוחה שהיה שווה את זה. יש לך תמונות מההצגה שאת יכולה להעלות עם טשטושי פנים?

כמה תמונות מההצגה

הייתי עסוקה מאחורי הקלעים ולא היה לי זמן ואפשרות לצלם יותר מזה.

הייתי צריכה להקטין את גודל התמונה ולכן לקח לי זמן

למעלה