הבנת טוב למה התכונתי ואני לא אחזור בי
אני מדברת על סמך מה שראיתי ורואה, אין לי מושג היכן את גרה אבל כל מי שחי היום באירופה מתוודע לכמות הבלתי נגמרת של אנשים מהמזרח התיכון, אפריקה ואסיה (אפגניסטן פקיסטן סרי לנקה ) אלבניה ועוד ועוד. הסבה שהם ביבשת כי מאפשרים להם את זה , פשוט מאד כמו שלפני שבנו חומה על גבול מצריים נכנסו עשרות אלפים מאפריקה לישראל וכולם בלי יוצא מהכלל הגיעו מ"דארפור" יש רישום היום של כ50 אלף אפריקאים בישראל אבל המספרים נאמדים ב100 אלף לפחות וצפונה.
הדרך לאירופה היא יחסית קלה ולא ארוכה ולכן הם נמצאים בהמוניהם פה לפי איך שאני מבינה מרוח דבריך את בטח חיה בצפון אמריקה משהו , לשם זה כמעט בלתי אפשרי להגיע ובטח ובטח לא ברגל אלא לחצות את האטלנטי ולא על סירת גומי כפי שזה נעשה בעולם הישן. זה קל מאד לצקצק על גורל אותם אומללים כאשר הם לא נמצאים ברחובות עירך וגם לא יהיו בגלל הגיאוגרפיה , פעם לפני מאות שנים היה אפשר להגיע לכל מקום בלי שום דרישות להגירה היה לך כסף יכולת לצאת לדרך ואם הצלחת לחצות ימים ואוקיינוסים עם כל רכושך מצבך היה אפילו יותר טוב, היום זה לא ככה , כל מדינה יכולה להחליט מי יכנס בשעריה זה אלף, בית, אי אפשר לתת לשלטון דיקטטורי לנהל לך את החיים עשרות שנים ולחשוב שביום אחד הדיקטאטור יותר על מנעמי השלטון בלי להתאבד על העם שלו לפני כן, אם אתה לא מבין מהי דמוקרטיה כי מעולם לא התחנכת תחת שלטון כזה איך תבין מהו חופש דיבור, ביטוי או דת , מהי סובלנות , טוהר שלטון ועוד שאר דברים , מי שרוצה שיזמינו אותו כמו שהזמינו את היהודים בזמנו לכל מיני צורות שלטון במאות הקודמות שיתנהג כמוהם כשהם מיעוט , את המוסלמים מעולם לא הזמינו משום מקום , הם תמיד פלשו וכבשו, באירופה עשו את זה גם תושבים מקומיים אף אחד לא היה צדיק באותה תקופה, וגבולות זזו כל יומיים , היהודים כקבוצה אתנית בכל מקום בעולם מעולם לא ניסו לשנות שלטון ולכפות את חוקיהם הזויים ככל שיהיו על המקומות בהם התגוררו.
אני נתתי את הדוגמא של איי הודו המערבית הדניים שנמכרו בזמנו לאמריקאים אף אחד לא פלש אליהם אחרי כן זה נכון שהם לא היו שייכים לכל אלו שכבשו אותם , כל העולם לא היה שייך לאיש עד המאה העשרים כשהגבולות נהפכו לקבועים פחות או יותר ואנשים במדינות השכנות השלימו עם המצב אם הם רצו לעבור את היום כמו שאומרים מה שהיה היה אין טעם להלחם לנצח אבל אי אפשר היום לפלוש היום לגבולות מוסכמים ולהכריז אני כאן תקבל אותי ולא יעזור בית דין.