עכשיו בהכנה פפרדלה ברוטב פלפלים ושמנת
את הבסיס הכנתי בבוקר.
 
קולים 2 פלפלים אדומים, 1 צהוב וראש שום שלם (על קליפתו).
 
כשמתקרר מקלפים את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים. מוציאים את שיני השום מהקליפה וטוחנים בלנדר מוט יחד עם 1/2 כפית מלח ו-1/3 כוס שמן זית.
 
זה ממרח שאני מאד אוהב שהולך טוב גם כבסיס לכריך גבינות, גם עם בשרים קרים וגם כבסיס לרוטב לפסטה.
 
רוטב לפסטה:
 
25 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
1 כוס רוטב פלפלים (לפי המתכון למעלה)
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 שלוק וודקה
 
כשהפסטה כמעט מוכנה ממיסים במהירות חמאה במחבת רחבה. מוסיפים את השום לדקה ואז את יתר החומרים.
 
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה אחרי סינון מהיר. אם נשארים בפסטה מעט ממי הבישול זה רק יעשה טוב לתוצאה הסופית