סופ"ש טוב לכולם

oshiko

New member
סופ"ש טוב לכולם

עד כמה שידוע לי טירוני התותחנים יצאו, וגם רוב טירוני החי"ר. השבת תהיה ההזדמנות הרצינית הראשונה לשמוע בסבלנות וממקור ראשון איפה הם משובצים בדיוק, איך זה, איך החברה, קיטורים, הוצאת קיטור, חוויות, תהליך הכרחי להם ולהורים. תנו להם לחקות את הסגל, זה הכי משחרר. למי שלא יצא - (כמו הבן של יערה למשל) - אפשר להתנחם שיש סיכוי טוב ליציאה לסדר בשבוע הבא. למי שסוגר לסדר (כמו שקורה אצלנו לצערי) - כמו שכתבה כאן אימשל2 - צריך לראות (ובעיקר להראות) את הצד החיובי - סדר עם היחידה יכול להיות חוויה מיוחדת במינה. ברכות למתגייסי השבוע הבא - BlackJack1 לדבורים ו inballove לחיל-אויר תצ"א - שווה שירשור נפרד בשבוע הבא.

oshiko

New member
../images/Emo45.gifעוד יותר טוב

מצטער ששכחתי את חיל האם שלי...

BlackJack1

New member
תודה אבל..

אני מתגייס לחיל הים בתקווה להגיע לסטילים ולא לדבורים!

oshiko

New member
תפשת אותי ...

חיל הים, ממש לא התחום שלי. אני אשמח אם תעזור להפחית לי (ואולי לאחרים) ולו במקצת את הבורות בנושא. למה קשה יותר להגיע? ואיך מחליטים מי הולך לסטי"לים ומי לדבורים? גיבוש או משהו? יש עוד אפשרויות (כמו למשל יב"ן)?

BlackJack1

New member
אז ככה..

אין פה לאן קשה יותר להגיע אלה עניין של הקצאות.. מכיוון שסד"כ לדבורים דורש הרבה פחות כוח אדם (צוות של 50 ומשהו איש על סט"יל לעומת 10-15 עד דבור) אז יותר קשה להגיע לשם,אבל רוב מי שמגיע לשם זה אלו שרוצים. עכשיו כדי להגיע יש סדרת מיון שכוללת מיון מקדים ומי שעובר יש יומיים גיבוש בבה"ד חיל הים בחיפה. בגיבוש עצמו יש שאלוני העדפות לתפקידים מסויימים,וגם בראיון בסוף הגיבוש עם המפקד ועם הקציון מיון שואלים לגבי העדפותייך. הבנתי שהחיל מתחשב ברצון המתגייסים ומנסה להתאים אותם לצרכיו,והגיוסים לחיל נקבעים לפי הקורסים שייפתחו. לגבי יב"ן,עושים את הגיבוש של סטי"לים דבורים,ואלו שעברו בהצטיינות ישאלו לגבי יב"ן,או גם אלו שסימנו את הרצון להגיע ליחידה בשאלון העדפות של הגיבוש. לאחר הגיוס ולאחר הטירונות הם עושים גיבוש נוסף שבו ייקבע אם הם יגיעו ליחידה,אם לא,יחזרו לקורסים של הספינות... החייל יודע לאיזה קורס הוא יילך רק לאחר שיגיע לבה"ד לאחר טירונות.. מקווה שעזרתי..

oshiko

New member
תודה על הסיכום

למדנו משהו. אז שתצליח להגיע לסטי"לים. ובכלל שיהיה מוצלח!

למעלה