סופ"ש כאן

סופ"ש כאן

איך עבר השבוע?
מה התוכניות לסופ"ש?

פורים יוצא השנה ב 11/3, שבת הבאה. האם אתם חוגגים/מציינים? איך?

סופ"ש כייפי לכולם

עוד סופ"ש עמוס בנושא תיאטרון הילדים.

ביום א' היתה חזרה משעה 12:00 עד 18:00
חזרה ראשונה עם תלבושות. הכל אלי!!! חייבת לציין את הצוות שעבד לידי, פשוט תהנוג!!! הכל הלך על מי מנוחות, אף אחד לא נלחץ או הרגיש לא נוח, וגם החזרה עצמה, שזאת פעם ראשונה שמתבצעת באחד המקומות בהם תהיה ההצגה, עברה לא רע בכלל

עבדתי קשה השבוע לסיים את רוב התלבושות לקראת יום א'. מה שמאוד עזר, באמת, זה שהתקררתי, שוב, מה יהיה השנה? וביטלתי את רוב העיסוקים האחרים שלי, כך שהיה לי הרבה יותר זמן

בעיתון המקומי היתה כתבה קצרה על ההצגה שלנו, וגם שמי נכתב שם
אני תקוה שהיא תהיה מוצלחת וכל הכרטיסים ימכרו.

מאחלת לכולם שבוע נפלא

galialon8

New member
ניו יורק!

היה סופ"ש רגוע בבית, אני לא הרגשתי כ"כ טוב אז בעלי לקח את הילדון לכל מיני פליידייטים ואני נחתי בבית (בשבת אפילו שנ"צתי שעתיים וחצי!).
השבוע ההורים של בעלי מגיעים ואנחנו מצטרפים אליהם בניו יורק סיטי לסופ"ש. עבורי ועבור הילדון זה ביקור ראשון בעיר, אני מתרגשת! ומקווה שלא יהיה לנו עמוס ומתיש מדי, רגשית ופיזית. גם נראה שמזג האוויר הולך להיות קר מאוד ועם סיכוי לשלג, אז לא בטוחה עדיין מה נעשה... המלצות יתקבלו מאוד בשמחה!
אני גם לא בטוחה האם ועד כמה נציין את פורים - מצד אחד קצת חבל לי לפספס, מצד שני לא בטוחה איך זה מסתדר עם תכניות הנסיעה שלנו. ליתר בטחון יש תחפושת דינוזאור מהלאווין שהילדון ישמח למחזר

נחמנית

New member
בן כמה הילדון?

לפי זה יהיה אפשר לתת יותר המלצות מרק "סנטרל פארק" שזו תשובה גנרית שכזו.

אני משערת שיש מרכזי JCC לחגוג בהם פורים אם זה אטרקציה. בטורונטו היו הרבה מקרים של ישראלים שעברו בעיר לחופשה והצטרפו לאירועי חג הקהילתיים בגלל שבמקום בו הם גרים אין קהילה יהודית גדולה מספיק לחגיגה שכזאת. לא זוכרת איפה את גרה ואם זה רלוונטי

galialon8

New member
בן חמש

מאוד רציתי להגיע לסנטרל פארק, אבל הולך להיות מאוד קר ואני מנחשת שהסבתא תטיל וטו.
American Museum of Natural History יכול לדעתי להתאים לאופי המשפחתי שלנו, וכמובן שיטוט ברחובות - אני מצפה שגורדי השחקים ירשימו מאוד את הילדון.
אם היינו נשארים בבית (רוד איילנד) היינו מצטרפים לחגיגות פורים המקומיות, אבל לא יצא השנה...

נחמנית

New member
יש גם את האינטרפיד

כשאנחנו כבר מגיעים לניו יורק אנחנו אוהבים לעשות את מה שהעיר הזו מציעה שאין במקומות אחרים. פעם אחת משפחה שביקרה מישראל בחרה ללכת לחנויות דיסני ו- M&M אבל בעיני זה לא חוויתי לילד שגדל בצפון אמריקה (חוץ מחווית כמות התיירים ההזויה).

האינטרפיד ייחודי בעיני - האיזור של הילדים מגוון ויש בו הרבה מה לראות ולגעת. מעבורת החלל (בהנחה שאני לא מתבלבלת, כי לחלק הזה לא נכנסתי אף פעם אלא נשארתי בחוץ עם הקטן) מאוד מרשימה אותו כל פעם. רוב הדברים בפנים. אם יש לכם מנוי למוזיאון כלשהו, תבדקו אם יש הסדר עם מוזיאונים נוספים כתלות במרחק הגאוגרפי.

אנחנו אוהבים את הסנטרל פארק בכל מזג אוויר ואז מתחבאים בפוד קורט של הפלאזה להתחממות ואכילה. אפשר למצוא שולחן וכל אחד קונה מה שמתאים לו מאיזה איזור שמתאים לו. פחות גדול מהצ'לסי מרקט ופחות רשמי מהחלוקה למסעדות של האיטלי. פרחח הבית אוהב את המאפייה שם וגם את הפסטה.

יש רכבל שאפשר לראות איתו את כל הקו אופק בתנועה. הילד שלי מפחד מכאלה דברים אז מעולם לא ניסינו אבל אנחנו יודעים מחברים שזה אתר אהוב בעיר.

galialon8

New member
מעולה, תודה רבה!

הכל נשמע טוב, עכשיו אצטרך להעביר את זה בועדת תרבות

מקווה שסבא-סבתא לא יסחבו אותנו להסתובב בחנויות, לא חשבתי בכלל על האופציה הזאת ובאמת - מזה יש לנו מספיק. הם גם מסתובבים בעיר בלעדינו (אנחנו מצטרפים רק לסופ"ש), אז אני בונה על פעילויות מותאמות לכל המשפחה.

שוב תודה רבה!

shuttles3

New member
הסופ"ש עבר מהר מידי...

יום שבת היה עמוס מאוד בחיי היום יום - קניות, בישולים, משחקים עם הילדים וכו' - המון כיף, אבל מעייף... בסוף היום כבר הייתי לא אני... כנראה שהגיע הזמן להפסיק להתעלם מהאפקטים של שינה שטחית ומקוטעת ומחסור בה באופן כללי.
את יום ראשון פתחתי בטיול עם העגלה במזג אויר די קר (10- ועוד רוח), כך שהיה קצת מעייף. לא הופתעתי שאחרי כן, ואחרי שעוד סחבתי שאריות של יום שבת, פשוט לא הצלחתי לרוץ בחדר כושר. זו תחושה כל כך מוזרה כשהגוף פשוט לא סוחב את מה שהוא עושה בדרך כלל די בקלות! מה הלימונדה? גיליתי שאני כבר יכולה לעלות על האליפטיקל (לפני כן הכאבים בעקב הפריעו), שאני יכולה לעלות למתח ב-3 סטים, לעשות שכיבות סמיכה בסטים גם כן והתחלתי גם ללמוד איזה תרגיל לחיזוק הרגליים, כאשר המראה שמולי גילתה לי חגורת שרירים יפהפיה (בעיניי כמובן)
. לא לימונדה כיפית?
ועוד בגזרת הרפתקאות: כל הגברים שלי מתחילים לגלות עולמות קולינריים חדשים ולאכול דברים שלא אכלו קודם (התינוק רק מתחיל עם אוכל מוצק, כך שכאן כל דבר הוא חדש). ואני נמסה בכל פעם שמישהו מהם אומר "אויש, זה טעים!" (במקרה של התינוק - פשוט פותח פה גדול. רמז שכזה). נו, נראה כמה זמן זה יחזיק...

בקיצור, כיף לי. רק קישטה כאב ראש (צריכה לנוח יותר, כבר אמרתי? כן, אמרתי)
&nbsp
שבוע טוב ואוזני המן טעימים לכולנו.

אספרסו2

New member
ביום ראשון

ליווינו את הבן הצעיר למשחק חוץ,הוא משחק כדוריד בקבוצה העירונית שנוטלת חלק במשחקי הליגה הגרמנית,אירוע שמצאתי בו קמצוץ של סימבוליות להתנהלות הגרמנית
בנושא הפליטים מסוריה.ילד סורי משחק בקבוצה,בעיקר מפריע לשחקני קבוצתו הוא,ילד בן שבע ,צועק לכל מי שמחזיק בכדור שימסור לו תוך התייצבות מולו וחסימתו,פגיעות פיסיות בשחקני הקבוצה היריבה ,ספרתי ארבע בשתי דקות,מאד בולט בין השחקנים הגרמנים שניחנים בשלווה נפשית שניכרת בהתנהלות הספורטיבית במהלך המשחק.
כולם מתייחסים אליו בסבלנות למרות שאינו משתלב .

forglemmigej

New member
כמו תמיד מתאר את המציאות

כדוריד מאד פופולרי בצפון אירופה, גם פה יש שגעון אחרי המשחק הזה מענין שבארץ הוא לא פופולרי בכלל
רציתי להתיחס לקטע עם הילד הסורי, יש פה איזורים שכמעט אין בהם דנים (אוטנטיים כמו שאומרים) ובעיקר גרים בהם מהגרים מהמזרח התיכון , הפרלמנט מאד מודאג מזה וטוען שהם לעולם לא ישתלבו, מישהו מהצד ה0מאלי עשה וידאו עם ילדים מהאיזור הזה ואמר להם למה אתם חושבים שאתם דנים, הילדים ענו כי נולדנו פה ויש לנו חברים, הוא אומר להם, לא ,אתם לא דנים רק בגלל שנולדתם פה. אני מוצאת את השימוש בילדים למטרה של הפוך על הפוך מטרידה ביותר ומוציאה מאנשים הרבה רוע וגזענות שקיימת בנו ,
זה כמו הורים פלסטינאים ששולחים את ילדיהם להתגרות בחיילי צהל ואחרי זה טוענים שהילד קבל כדור גומי בעיין..
יש מספר ילדים לא דנים אוטנטיים בכפר שלי : מדרום אסיה, אפריקה, הודו וכו' אבל, הם גדלים בחברה מאד הומוגנית ולא מכירים נואנסים אחרים, ההורים שלהם הם לא הביולוגים אלא הפסיכולוגים וזה מה שקובע בסופו של יום איך הילד יגדל . הקליפ מצורף פה ויש גם תרגום לאנגלית
[URL]https://www.facebook.com/gorillamediadk/videos/1856600327954091/?hc_ref=NEWSFEED[/URL]

אני מקוה שאותו ילד ילמד מהגרמנים ולא להפך

המון בהצלחה לקבוצה. יש לי הרבה סימפטיה למשחק הזה. בתיכון שהייתי היתה קבוצה די טובה בליגת הכדור יד לנוער (בנים) בישראל. כמובן שבאנו לעודד תמיד

danakama10

New member
ילדים הם עם סובלני

ודווקא משמח לשמוע שהילד הסורי משחק בקבוצה. זה מראה שההורים מנסים לשלב אותו ולכן יש לו סיכוי טוב מאוד להקלט בחברה.

danakama10

New member
הוא ילמד

כל עוד הוא נמצא עם ילדים מקומיים, בסופו של דבר התרבות שלהם תחלחל אליו.

forglemmigej

New member
אני מקווה שתחלחל

זה טראומה גם בשבילם הסדר והתרבות השונה כל כך ולדעת שהם אלו שצריכים להתאים את עצמם , בכל מקרה לילדים יהיה עתיד הרבה יותר טוב מאשר במדינה דיקטטורית כמו סוריה, אגב התברר שרק אחד מכל חמישה מהגרים הוא סורי היתר נספחים מהאיזור

אספרסו2

New member
אני תמיד טענתי

שגרמניה לא מתאימה להם והם לא לגרמניה.גרמניה אינה מעונינת לתת להם אוטונומיה כלשהיא והם משוכנעים שמורשתם התרבותית היא הנכונה להם ולא ציות לחוקים של מדינה שמקפידה על קוצו של יוד.כרגע הרשויות מגלות סבלנות שמחלחלת בהירארכיה
הגרמנית עד לאזרחים מן השורה אך העתיד מי ישורנו.
השחקן הסורי נתון תחת חסות של אישה גרמניה שמביאה אותו לאימונים ולמשחקים,היא גם פנתה לפני שבועיים בוואטסאפ הקבוצתי וביקשה נעלי ספורט עבורו.תוך דקות נמצאו לו שתי זוגות נעליים.גם ארבעת המאמנים סבלנים אך סובלנותם התפוגגה במקצת לאחר המשחק האחרון כשהודיעו שלא ישובץ להרכב במשחק בשבת הקרובה.

למעלה