סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

רונה עדין חסומה, בעצם לא רונה, כל בולגריה, ואני ממשיכה למלא את מקומה

ט"ו בשבט שמח לכולם

איך עבר השבוע שעבר?
מה מתוכנן לסופ"ש?
משהוא מתוכנן לולנטיין די?

איך מזג האויר אצלכם? תמונות בבקשה

שבת שלום לכולם

שבוע חביב עם יום שלג באמצע

מעתיקה משרשור בפורום אחר:
סה"כ שבוע נחמד, עברתי את ההעמסת סוכר - האמת שהיה די מגעיל ולא הרגשתי משהו תוך כדי אבל עמדתי בזה בגבורה. עדיין מחכים לתוצאות, מקווה לקבל עדכון היום לגבי זה.
מתברר שאז כשהייתי ממש חולה זה לא היה סתם וירוס כמו שהרופאה המחליפה שהייתי אצלה טענה- אלא דלקת. הרופא נשים שלי אמר שלפי תוצאות בדיקות הדם שהוא עשה לי- פלא שעמדתי על הרגליים באותו יום של הבדיקה (שהיה ממש קרוב לסוף המחלה). עשינו בדיקות חדשות ונקווה שכל המדדים התאזנו. קצת מפחיד שרופאה כל כך לא אחראית מסתובבת ונותנת מרשמים לא מתאימים למטופלות (נתנה לי מרשמים לתרופות שאסור בהריון!) וטועה ככה באבחון של מישהי שהיא בהריון וזה יכל להיות מאוד מסוכן לעוברית. לקחתי את זה די קשה...
אתמול היה יום שלג ולא היה ביה"ס, זו הייתה הפוגה נחמדה מאוד סתם ככה לקראת הסופ"ש ויצא מעולה כי בד"כ זה היה יום שהמורה שעובד איתי היה אמור להיות בהשתלמות.
היום חגיגת טו בשבט בגן, תכננתי להכין איתם עוגת תפוזים בפלחי תפוז- במקום זה פשוט נכין את זה במולטי קייק אחרת לא אספיק לארוז...
היום מתכננת לצאת מוקדם לעבודה כי צריכה לארוז עציצים ולהכין את הדברים לחגיגת טו בשבט- כל מה שתכננתי לעשות אתמול אחרי שהילדים ילכו...
בסופשבוע- מנוחה, רגיעה ושיעור הכנה ללידה נוסף

מפחיד האבחנות המוטעות של רופאים,

תזכרי את שמה ואל תחזרי אליה יותר

חג שמח לך יקירה, תנוחי, ותהני מההכנה ללילדה. אני מאוד נהנתי מזה.

danakama10

New member
הרופא אמר לך ספציפית שהרופאה טעתה באיבחון?

מה מהבדיקות הראה לו שהיא טעתה?
אני ממש לא מבינה מה הכוונה שזה לא היה סתם וירוס אלא דלקת.
הרי כשאת חולה מוירוס, יגידו לך שיש לך - viral infection, דלקת ויראלית.
בדיקות הדם בוודאי הראו שיש לך דלקת בגלל עליה במרקרים, כגון שינוי בתאי דם לבנים, עליה ב- C-reactive protein CRP. כל אלו הם סימנים לדלקת, כולל דלקת ויראלית.
יש לי הרגשה שלא הבנת את הרופא, שהוא אמר שהיתה לך דלקת חזקה ואת הבנת מזה שלא היה לך וירוס.
מה היתה התרופה הלא מתאימה שרשמה לך? אני מקווה שאוכל להרגיע אותך לגביה. מעבר לזאת, מדוע רשמה לך תרופה אם המסקנה היא שיש לך וירוס? ותרופות נגד שיעול אמרת שיש לך מהארץ.

היא רשמה סידרה של תרופות, אין לי את הפתק...

רוב הדברים שהיא רשמה לא מומלצים בהריון או אסורים -הרוקחת הראתה לי במחשב.
&nbsp
ולגבי הרופא, וירוס או דלקת- הבנתי מעולה את הרופא וכן רופאים הם לא אלוהים והם טועים. אני רק שמחה שאני בד"כ לא הולכת אליה ויודעת שאין סיכוי שאלך אליה שוב. שמחה שיש לי את רופאת המשפחה שאני כל כך אוהבת ומעריכה (ויותר לא נותנת לה לנסוע לחופשה
).
&nbsp
היה לי רק לימוסין-כדור מציצה לגרון ומאחר והבעיה הגדולה הייתה השיעולים, זה עזר ממש רק בקטנה.

danakama10

New member
אני לא רוצה להכנס איתך לויכוח

אבל אני חייבת לציין שאם רופאה אחת אומרת שיש לך וירוס ורופאה אחרת אומרת שהיתה לך דלקת, זה היינו הך. כמו כן מוזר שהרופאה רשמה לך סידרה של תרופות אם היא איבחנה אצלך וירוס. עבור וירוס הטיפול הוא מנוחה. כתבת בעבר שהיא נתנה לך בנדריל, וזו תרופה בקטגוריה B שבטוחה בהריון (כמו אקמול). למעשה, תתקשי למצוא תרופות מקטגוריה A. ברור שכדאי כמה שפחות תרופות B (או בכלל) בהריון וצריך לקחת אותם רק כשלחלוטין אין ברירה.
בכל מקרה העיקר שאת בריאה...

מסכימה ומחזקת את דבריה של danakama10

אשר "חסכה" לי את כתיבת התגובה הנ"ל.

בנוסף, אני רוצה לומר לך (פרפרי אהבה) שהחלפת רופא/ה ותלונות בפורום אינם הפיתרון. את צריכה לקחת יותר אחריות על החיים שלך (מה גם שמדובר בחיים שלך ובחיים של הבת שלך).
את (פרפרי אהבה) אומרת שרופאים הם לא אלוהים ואינם חסינים מטעויות ואת צודקת בנקודה הזאת. פה נכנסת האחריות שלך. את לא ילדה בת 3. את אישה בוגרת. מה זה "אני לא יודעת איזה תרופות רשמו לי. זה כתוב במחשב"? המינימום של המינימום זה לדעת מה שם התרופות שאת מכניסה לגוף שלך! בארץ יש את המכון הטרטולוגי. אני לא גרה בארה"ב, אבל אני מתארת לעצמי שיש שם גוף אקוויוולנטי וגם אם לא - בעידן הנוכחי המידע כ"כ נגיש. זו האחריות שלך לבדוק ולחפש מידע. הרי היום לא נפגשים עם בנאדם לפני שמגגלים את שמו, אז על אחת כמה וכמה תרופות שאת מכניסה לגוף שלך בטח ובטח אם את בהריון.

מהכרותי הוירטואלית רבת השנים איתך אני בטוחה שאת תתקרבני למקרא התגובה הזאת ותדחי אותה מכל וכל (כמו שכתבו לך מי-יודע-כמה-פעמים שאת בשבוע ה-28 להריונך ולא בשבוע ה-27 להריונך...). מצד אחד, את באמת מפגינה בורות משוועת ומצד שני את מתנהגת כאילו את יודעת הכי טוב. סבבה. אין בעיה. בסה"כ אלו החיים שלך ותעשי מה שאת רוצה.

יחד עם זאת, אם את בוחרת לעשות מה שאת רוצה, אז תדעי שיש לזה מחיר שהוא בראש וראשונה הבריאות שלך ואפקט משנה הוא גם התגובות שאת מקבלת במרחב הוירטואלי.

הרבה בריאות

את אולי חושבת שכל החיים שלי פרושים פה

אבל הם ממש לא.
זרקתי את הפתק וקניתי רק מה שהיה רלוונטי כי עברתי הלאה.
אני מאוד לוקחת אחריות על הגוף שלי- בודקת כל דבר שנכנס לגוף שלי אם מותר ובריא לי ולתינוקת ולפי זה מבצעת החלטות. בחיים לא הייתי מכניסה תרופה לגוף אם היא תפגע בילדה שלי ולכן אני גם בודקת כל דבר. אחרי כל תרופה שהיא המליצה לי שאלתי אותה במפורש אם מתאים להריון ואז כששאלתי שוב בבית מרקחת אמרו לי על רוב התרופות (שנועדו להקלה, לא לטיפול) שזה לא מתאים להריון.
&nbsp
ובזה סוגרת את הנושא, העיקר שכולנו נהיה בריאים.

אני לא מוכנה להודעות מהסוג הזה פה!!!

את יכולה לכתוב את דעתך בצורה מכבדת. את יכולה לתת עצות שיוכלו לעזור לפותחת השירשור, אבל את לא יכולה לפגוע בה ככה!!!

אני מבינה שאת מכירה אותה מפורומים אחרים. מן הראוי הוא לא להעביר מידע כזה בין הפורומים אפילו הם הם פורומים פתוחים. זה לא נכון ולא מכבד אותך עצמך!!!

ב ב ק ש ה !!!! אני לא רוצה להגיע למחיקת שירשורים בפורום הזה.

זה ממש לא היינו הך

הרופא אמר שאם הייתי מקבלת אנטיביוטיקה (עם כל זה שאישית לא סובלת לקחת אנטיביוטיקה) - זה היה מסיים את המחלה הרבה יותר מהר ולא מוריד לי את כל המדדים ברמה כזו.
הבנדריל היה בערך התרופה היחידה ברשימה שהיה מותר לקחת...
&nbsp
והעיקר שכולנו נהיה בריאים

danakama10

New member
חשבתי שעניתי. בכל אופן, במקומך הייתי מחליפה את הרופא מהר!

איך רופא אומר שרופאה אחרת טיפלה בך לא טוב והיתה צריכה לתת לך אנטיביוטיקה, וכל זאת בגלל שלקח לך זמן שבוע-שבועיים להתאושש מצינון. אנטיביוטיקה למה בדיוק?
וכל זה כשאת עוד בהריון, ותמיד מומלץ להמנע מתרופות אם אין חובה.
אם הרופא באמת אמר לך כזה דבר, תתלונני עליו ותחליפי אותו.
אבל השאלה היא אם הוא באמת אמר...

תודה! שמחה לבשר שאין סכרת הריון!

אומנם הייתי בנורמות הגבוהות של המדדים אבל עדיין בתחום הנורמלי.
הרופא אמר שזה תקין

אפשר להמשיך לזלול את השוקולד היומי בכיף

הדבר הכי מיוחד בשבוע שעבר היה

מזג האויר. בוקר אחד התעוררתי והעיר היתה מכוסה שלג, צחור, מקסים כזה. לא כמות שאפשר להנות ממנה, אבל כיסוי יפיפה כזה

היה קר (1-2 מעלות סלציוס) אבל בלי רוח בכלל, ככה שזה ממש לא הרגיש יותר מידי קר, אבל הלבן הזה נשאר יומיים.

בשבת בוני הלכה לילדה שמשתתפת בהצגה של תיאטרון הילדים שבוני משתתפת בה ללמוד יחד את התפקידים שלהן. האמא שלה אותה ילדה עוזרת לי עם התלבושות מידי פעם, והזמינה אותי לבוא לקפה. הם יהיו שכנים שלנו כשנעבור לבית החדש, והיה נחמד לפגוש אותה לא בהקשר של ההפקה, ולשמוע על השכונה שתהיה הבית שלנו בעוד כמה חודשים בודדים.

למעלה