סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

איך עבר השבוע? מה מתוכנן לסופ"ש?

תרגישו חופשי לשתף פה דבר קטנים וגדולים, לשים פה לינקים למשהוא שנראה לכם מענין או סתם שיר שמתנגן לכם בראש

סופ"ש נפלא לכולם מישראל החמה

סוף השבוע שלי נגמר

זה מוזר!!! יום אחד של סופ"ש, ולא מעט סגור ולא נגיש. התרגלתי לעולם אחר כבר.

השבוע שלי הוא בסימן הגעה והתאקלמות בארץ. 3 טיסות הביאו אותנו לישראל ברביעי בלילה. אני מגיעה מעולם קטן, אי מנותק מהעולם הגדול, למרות שזה גם אי בעצם (סקוטלנד) מ 15 מעלות שהיא הטמפרטורה הממוצאת בקיץ שלנו, ונוחתת פה בארץ, בשעה 23:30 לחום, לעומס של אנשים ומכוניות. לאן כולם נוסעים בשעה 1:00 בלילה. כביש מס' 1 מלא מכוניות לכל הכיוון. רוב האנשים שאני מכירה ישנים בשעות כאלה, או לפחות נמצאים בבית

בחמישי בערב נסענו לראות את פסטיבל האורות בירושלים. ערב אחרון של הפסטיבל, לא ניסע? טוב, ירושלים, בלילה, מחוץ לחומות, בתוך החומות, עומס אנשים לא מעולם הזה!!! עזבו איך אני הרגשתי, גם הישראלים שהיו איתנו הרגישו שזה עמוס מידי. כנראה שגם לבוני היה עמוס מידי. העלתה חום בלילה
למחרת גם חום גבוה, אבל בלי סימפטומים אחרים, אז נראה לי שזה חלק מההתאקלמות.

המון משפחה, חברים, הבית של אבא שלי שאני משתלטת עליו במהירות, ולהיות עם אבא שהוא כבר בן 86, לא בריא, לא בקצב שלנו, למרות שאנחנו לא מהירים
מרגישה קרועה קצת, מכל הכיוונים. לא פשוט. טוב שיש לנו מספיק זמן להתאקלם.

alphadelta

New member
כמה קל להתרגל לסוף שבוע של שני ימים

בדיוק סיפרתי אתמול לקרובת משפחה פה שבישראל סוף השבוע הוא רק יום אחד. היא הייתה בשוק מהרעיון...
מקווה שבוני כבר מרגישה טוב. ובהצלחה עם הגישור בין הדורות.

שוש183

New member
בהחלט הבדלי תרבו

קודם כל בריאות שבוני תרגיש טוב ותמשיך להנות בישראל היפה..
החום בארץ לא נורמלי במיוחד ביולי-אוגוסט!
ואני כל כך נהנת מהסופשים הארוכים ושהכול פתוח פה ואפשר לבלות עם המשפחה..
זוכרת שבאתי לביקור בארץ אחרי שנה בארצות הברית וזה כל כך שונה...
עכשיו מתכננת ביקור אחרי 3 שנים ‏עם הבן שלי אני באמת אחטוף הלם תרבות‏
אני גם אוהבת את המשפחתית בארץ מאוד חסר פה אין כמו להשתלט על הבית של ההורים בביקור בארץ

לא פשוט להשתלט על הבית של ההורים

אמא שלי כבר לא בן החיים, ואני משתלטת על הבית של אבא שלי. כל כלי שהוא לא משתמש ביום יום שלו, שזה מן הסתם אותם כלים כל הזמן, צריך לרחוץ בגלל אבק, אפילו אם הם היו בארון או מגרה. היום הכנתי ארוחת צהריים ל-6 איש, לקח לי כמה שעות רק להתארגן על כלים נקיים, ומה לשים איפה ובאיזה

שוש183

New member
מקווה שהאוכל יצא טעים אחרי כל העבודה הקשה

מתנצלת לא ידעתי.. גם אמא שלי כבר לא בן החיים אך יש לי אחים צעירים שגרים בבית.. לי אישית קשה להגיד ״הבית של אבא״ וממשיכה להגיד הבית של ההורים

אחרי יותר מ-8 שנים שהיא איננה,

הבית הוא של אבא שלי, אבל אני לגמרי מבינה, לקח לי גם לא מעט זמן לשנות את התפיסה הזאת.
יצא טעים כי הלכתי על קונספט בטוח. סלטים למיניהם ולחמים טובים שלא אני אפיתי + פשטידה. המטבח הקיבוצי של אבא שלי לא מאפשר להכין ארוחה חמה ולשמור אותה חמה וכד'.

למעלה