סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

איך עבר אליכם השבוע? מה מתוכנן לסופ"ש?

אנחנו כבר באמצע או סוף חופשת הקיץ. איך עוברת אליכם החופשה?

סופ"ש נהדר לכולם

forglemmigej

New member
סופשבוע רטוב אפור וגשום

יש לי הרגשה שהחורף פה הוא 12 חודשים בשנה והיתר זה קיץ..
רק בערב כשאוכלים ארוחת ערב בפאטיו פתאום יש שמש ועכשו היא כבר שוקעת בעשר.
אני רוצה להמליץ על שתי סדרות שראיתי, אחת בשם עוד סיפור אחד ודי ,זה על ספרות הילדים איך היא נוצרה בארץ, מראיינים שם בעיקר ראשים אשכנזים ולאנשים יש ידע עצום . סדרה אחרת היא המוסד, סיפור כיסוי גם מראיינים ראשי מוסד לשעבר מה יש להם להגיד להגנתם על מה שהתרחש בזמן שרותם וזה מעורר מחשבות איפה היינו מעורבים ובשביל מה זה היה טוב.את הסדרות אפשר לראות באתר sdarot
בקשר לספרות ילדים מתברר שלאה גולדברג ומרים ילן שטקליס ששתיהן היו בלי ילדים כתבו את שירי הילדים הקסומים ביותר, שתיהן נשכרו על ידי עיתון דבר למלא כל מיני חורים במהדורות וככה התגלו ,
יש לי רעיון חתרני ,מרים ילן שטקליס כתבה את שירה מיכאל בכלל על רקע גבר שהכזיב אותה ולא ילד מעצבן, מי שמענין בקורות חייה יראה שאני בכלל לא טועה.

אני כל כך מבינה את ההרגשה שאין קיץ, אבל

אחרי יותר מ-3 שבועות בישראל עכשיו, את יודעת מה? אני מעדיפה את זה

תודה על ההמלצות, בהחלט מענין.

נכון, גם לטובה ינסון לא היו ילדים!

והיא באמת היתה סופרת מדהימה. כנראה יש משהו בסופרות ללא ילדים.
&nbsp

forglemmigej

New member
גם חנה ריבקין בריק זו שצלמה את הספרים על ילדים

עם אסטריד לינדגרן כמו אלה קארי או סיאה הילדה מאפריקה או נוריקו סאן הילדה מיפן , הצילומים הם מה שעשו את הספרים מיוחדים , אגב אם מדובר על אסטריד לינדגרן ,אז בסדרת הספרים על בילבי זו שאיירה אותם ובזכות זה הספרים בעצם התפרסמו אינגריד ואנג ניימן (היה לה בן אחד גם צייר) סיימה את חייה כאשר אסטריד לינדגרן מנעה ממנה לקבל עבודות וזה גרם להתאבדותה , הפירוש של השם אסטריד בנורדית עתיקה זה האהובה..

חזרתי אתמול הביתה אחרי חופשה של יותר

מ-3 שבועות בישראל.
חופשה שהיתה מבחינתי לא פשוטה. החום הרג אותי, הריצות לפגוש את כל מי שרציתי ומי הייתי צריכה, וכל הזמן לתאם ולהסביר למי שלא נצליח להגיע אליו למה, וההרגשה הזאת שלי שכל הזמן אנחנו בעשיה או בציפיה או ב... לא נושמת!!! ושוב אני רושמת לעצמי לזכור בשנה הבאה את Z ו-Y, ובשנה הבאה הכל מתחיל מחדש

חזרתי לאויר (ים) צלול כיין, וכנראה רק בשבילי, היום פה 19 מעלות, שמש ורוח קלילה. מה צריך יותר הבן אדם!!!

שבוע טוב

כשחוזרים הביתה מחופשות כאלה זה כמו חופשה מהחופשה

מכירה לגמרי את ההרגשה הזאת! אני משתפרת כל שנה, פשוט קובעת פחות פגישות ומי שחברים שלי מבינים שאם הצלחנו לשמור על החברות עשר או עשרים שנה, אפשר שנה שלמה לא להיפגש ועדיין להיות חברים. ועדיין זה נעשה היסטרי לפעמים.

למעלה