שבוע שלי
שבוע שעבר מהר ובניגוד לאורח חיי האיטי משהו עכשיו זו אנרגיה עצומה, אני מתכוננת למבחן אזרחות שיש בו 150 שאלות על איך הוקמה הממלכה הקטנה על שלל אירועים וחקיקות ושינויים מהמאה ה14 , לא פחות!!!!
אני לוקחת קצת שיעורי שפה לריענון במקום שנמצאים בו הרבה פליטים "מסוריה" בעיקר, האמת שנעשנו חברים טובים,
יצא חוק חדש שמותר לעשות פה אזרחות כפולה אז קפצתי על ההזדמנות כי עד היום היה צריך לוותר על האזרחות הקודמת. עם השינויים שקיימים באירופה מי יודע אם בכלל האיחוד יישאר במתכונתו הנוכחית אבל ימים יגידו.
~~~
קניתי ספה חדשה לסלון ביתי ולדעתי הצבע מושלם.
~~~
התחלתי לצפות בסדרה איסלנדית שלפי מיטב הסדרות הנורדיות מצולמת בצבעים כהים ויש המון בעיות אנושיות בין הדמויות הראשיות ולא ממש סיפור העלילה שהוא כמעט תמיד משני למה שמציגים,
נופי איסלנד מהממים למרות שהרוב מצולם כשהשלג בעיצומו השמות של הגיבורים משגעים : Andri Ólafsson, Hinrika KristjánsdóttirÁsgeir Þórarinssonועוד שמות שמסתיימים תמיד בסון לגברים או דוטיר לנשים זה נשמע כמו שמות מסאגות איסלנדיות שהוציאו לאוורור מהואלהלה אבל ככה באמת קוראים להם, זה כמו שאצלנו משתמשים בשמות תנכיים שהם יותר עתיקים מההיסטוריה האיסלנדית, אגב איסלנדית היא השפה הנורדית הכי עתיקה שלא עברה שום רפורמות בניגוד לשפות נורדיות אחרות, זה כאילו שיגידו בעברית ויאמר וילך על זמן עבר עתיד בשפת יומיום. אם מדברים על שפה אז הסדרה הופקה גם בחסות הטלויזיה הדנית אז יש מספר שחקנים דנים בסדרה אבל היות ואיסלנד היתה מדינת חסות דנית שנים רבות ושוחררה רק בשנת 1944 בגלל הגאוה הם לא מדברים דנית עם אף אחד למרות שהשפה השניה הנלמדת שם היא דנית, בסדרה הם מדברים אנגלית עם השחקנים הדנית,Go figure
יש אפילו יורדיס אחת, מה שמזכיר לי שבעלת המכולת המקומית אצלנו שמה גם יורדיס והיא אמרה לי באמת פעם שהיא מאיסלנד במקור , בעלה ינס הוא בעל מפעל המצבות המקומי מה שאומר שהם אף פעם לא יסבלו חרפת רעב כי אנשים תמיד יקנו אוכל במכולת או ימותו ויצטרכו מצבות..
ואסיים עם זמר איסלנדי בשם קאלאו שאהוב עלי במיוחד