סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

איך עבר השבוע? מה מתוכנן לסופ"ש?

זה המקום לשתף בדברים גדולים או קטנים, בקישורים שיכולים לענין את חברי הקבוצה או סתם שיר שמתנגן לכם בראש.

שבת שלום

עוד סופ"ש בודד

עובר על כוחותינו.
הבעל בנסיעת עבודה ארוכה לספרד ויחזור רק שבוע הבא לפני חג ההודיה.
כלכך מחכה לסופש ... אני בתקופה מאוד עמוסה, ובמיוחד לאור העבודה שהבעל לא נמצא, אבל הי - מה חדש?
עובדת בימים אלה על הזמנת הולסייל גדולה מחנות בוטיק לתינוקות מקומית וזה סופר משמח אותי (הזמנה קודמת היתה סה"כ לפני 3 חודשים!).
החנות נמצאת במקום ממש מגניב אז אני מנצלת את העובדה ומביאה לה את המוצרים אישית

הבת מופיעה לראשונה עם מקהלת בית הספר באירוע פתיחת החורף של העיר בה אנחנו גרים - היא מתרגשת!
לבן יש משחק אחרון של הליגה בכדורסל לפני שיוצאים לחופשת חורף. הליגה תחזור לפעילות בסוף ינואר.
בסופ"ש הזה יוצא לאקרנים הסרט WONDER.
שני הגדולים שלי קראו את הספר ומאוד מתרגשים ללכת לראות אותו.
נראה לי נעשה מזה אירוע משפחתי חח

שיהיה לכולם סופ"ש נפלא

איזה יופי שיש לך כזאת הזמנה, כל כך מפרגן!!!

כל הכבוד לילדים שפעילים ומצליחים כל אחד בתחומו, וכל הכבוד לך שמתמודדת עם המשפחה לבד כשבעלך איננו

תחזיקי מעמד!!!!

alphadelta

New member
הילדים יוצאים היום

לחופשת חג ההודיה. מה שאומר שיש שבוע בבית יחד. איזה כייף. המשפחה המורחבת תגיע לארוחת החג.

forglemmigej

New member
סופשבוע רגיל

הימים קצרים ואפורים כמו תמיד בעונה הזו של השנה, איתם מתקצרת גם האנרגיה, יוצאת מהבית כשחושך מוחלט מסביב וחוזרת כשהיום כבר מתחיל לנטות..
רואה בימים אלו סדרת טלויזיה בשם Historien om Danmark (הסיפור של דנמרק), הסדרה היא דוקו למרות שמנחה אותה שחקן אהוב עלי במיוחד לארס מיקלסן האח המוכשר של מאס מיקלסן, הניצבים הם שחקנים, יש הרבה ראשים מדברים כמו ארכאלוגים והיסטוריונים. מה שלמדתי הוא שהחיים התחילו פה לפני 23000 שנים כשתקופת הקרח התחילה להסתיים, לפני כן הכל היה מכוסה בשני קילומטר של קרח וצורת הארץ נעשתה לפי הקרח שחרץ בה את צורתו, בני האדם הראשונים היו בעלי צבע עור כהה ושיער שחור עם עיניים בצבע כחול-אפור, רק כ5000 שנה יותר מאוחר היגיעה קבוצה מאיזור רוסיה בעלת צבע שיער בהיר ועיניים כחולות שנתן לתושבים פה את הסמנים האופיניים. יש קטע על הויקינגים שחיו לאורך החוף ועם המצאת המפרש התחילו לשוט ולגלות מקומות אחרים, הם הקבילו את המצאת המפרש לאינטרנט היום שאנשים שוחים בידע ורוצים לדעת עוד ועוד, עם זה הגיעו הפשיטות על מקומות אחרים, כל אחד רצה להיות מלך ולצבור רכוש וטריטוריות. זה מזכיר לי מאד את הסדרה הנפלאה והארץ היתה תוהו ובוהו גם שם זה התחיל מתקופת האבן ונמשך עד תקופת המנדט. כל פרק מתחיל עם שני משפטים: איך ארץ נהפכת לארץ ואנשים לעם. על זה בדיוק רציתי להתמקד, כל עם מספר לעצמו סיפור איך הוא נהפך לכזה. מה קושר אותו למקום מסוים, כל עם משרטט לו ציר זמן שבדרך כלל מנותק מאירועים חיצוניים ושאופייני רק לו וככה נוצר מיתוס שזה היה שלנו מאז ומתמיד..ההמצאה שהארץ ניתנה לנו היהודים בזכות מה שאלוהים הבטיח לאברהם היא סיפור שחוזר על עצמו בכל כך הרבה גרסאות אצל עמים אחרים.

את מרתקת הכרגיל

אני מבינה שזה בדנית. חבל.

שונאת את חודשי החושך האלה, מאוד מבינה אותך מאוד. מזל שאחרי החושך בה האור

forglemmigej

New member

מה שהכי הפליא אותי זה איך בני אדם בכל מקום לאורך ההסטוריה הם אותו דבר, התנך היקר שלנו כבר נחתם לפני כמעט 2000 שנה ואותם מאורעות שמתוארים בספר הספרים מתוארים בסדרה שאני צופה, בריתות בין מלכים, בין מדינות , איחוד של ממלכות שנעשה בדרך כלל כדי לאסוף יותר מסים למלחמות הבאות , המלחמות היו תמיד בעד המלך שאף פעם לא ידע שובע, נסיכים נולדו לרשת את האב נסיכות להתחתן עם נסיכים במדינות אחרות הכל היה פוליטי , נסיכות היו מתחתנות בגיל 6 ונאלצות לעזוב את משפחתן , אבל מה יש לנו להגיד גם רבקה התחתנה עם יצחק בגיל שלוש, חוקים נחקקו אצלנו לפני שלוש וארבע אלף שנים גם אצל הדנים לפני שמונה מאות שנה כי כשיש חוק כתוב הוא יותר יעיל מכח החרב, אצל כל מדינה זה ככה, יש ציר זמן דימיוני ממתי הכל התחיל במשך הזמן עושים חוקים ושוב ושוב אדם מספר לעצמו שיש לו "זכות" על מקום מסוים ..

הסופ"ש המפתיע שלנו

אז תכננו לצאת לסופ"ש אצל חברים בקמברידג' ולהשאיר את הילדים בבית / עם חברים. אבל לילה לפני הקטנה לא הרגישה טוב ולא רציתי להשאיר אותה לבד עם האח הגדול במצב כזה, אז נאלצנו להחליט אם לוותר או לקחת אותה איתנו. בסופו של דבר נסענו שלושתנו ואמנם היה שונה ממה שתכננו, אבל דווקא ממש כיף!
היא השתלבה נפלא, אחד החברים שלי מילא את תפקיד דודי שמחה באופן מעורר התפעלות והם השתעשעו ביחד המון, וגם היה לכל אחד מאתנו זמן לשיחת נפש עם החברים הקרובים שלו. בדרך שמענו תוכנית רדיו קומית של רדיו 4 של הביביסי על משפחה שמנסה לחיות בצורה אתית, לשמור על הסביבה ועל זכויות אדם וכן הלאה - קצת כמונו, וכולנו השתעשענו ונהנינו מההזדמנות לקחת את עצמנו קצת פחות ברצינות.
מצד שני,
בנסיעה הארוכה חזרה הבת סיפרה שקבוצת החברות שלה מתנהגת אליה נורא ולבי נחמץ, אבל למחרת היא חזרה ואמרה שאחת הבנות - שהיתה הבעייתית ביותר בעיניה בלילה הקודם - היא בעצם עכשיו החברה הטובה שלה. כבר ראיתי את הבנות האלה בפעולה והן יכולות להיות די קשות (נגיד, ביום ההולדת שלה בשנה שעברה ה"חברות הכי טובות שלה" התעלמו ממנה די במופגן והיו רק אחת עם השנייה כמו שבנות קטנות יודעות, עם התלחששויות וכו'). לי נראה שהבנות האחרות הרבה יותר מתוחכמות חברתית ממנה ומתמרנות אותה בצורה שהיא אפילו לא מבינה, אבל אני לא ממש יודעת איך לעזור לה בזה :(

אוץ!!! כואב לשמוע מה שהבת שלך חובה

תזכירי לי בת כמה היא.

כמו שכתבת, הדברים יכולים להיות מאוד דינמים ואיך שהילד שלנו חובים את מה שקורה יכול להשתנות.
כשבוני פגשה התנהגויות כאלה, חיזקתי אותה אישית, שהבטחון שלה יעלה, שהיא לא עשתה כלום, זאת התנהגות שהן בחרו לנהוג כלפיה ובעיקר, לא לשחק לידיים של ה"בוליס"; הם רוצים את התגובה החריפה של פגיעה, נחיתות וכד', לא לתת להם את זה והם יעזבו אותה. זה עולם כל כך קשה מבחינתנו, שלא יכולים באמת להיות שם ולעזור
חלק מההתבגרות שלהם ושלנו.

שמחה שהסופ"ש היה טוב וזרמתם למרות שלא כך תכננתם. כל הכבוד לכם

למעלה