אז אם את כבר שואלת ..
שבוע רגוע למדי, חגגתי עשור ומשהו לנישואי במסעדה ממש טובה שהוגש שמה צלי של צבי ברוטב דומדמניות, לאקס מוקרם , צלי ארנבת באיזה רוטב ארגמני גם וכמה קינוחים מענינים, היום הטרנד הוא מלוח ומתוק ביחד.
נזכרתי איך החלטתי שהאיש יהיה בעלי, שתי סיבות, כשרק הכרנו באחד הערבים כשבאתי לבקרו הוא לקח את הגיטרה שהיתה מונחת "במקרה" בסלון וניגן ושר את השיר של ניקול,Ein bißchen Frieden שזכה במלודי גראנד פרי ב1982 , אחרי כמה זמן הלכנו לאיזו חנות לקנות אופניים , היום הכל נמכר באריזות שטוחות מפורק וצריך לחבר בסגנון של איקאה., הוא פתח את האריזה וסידר את כל החלקים בצורה מסודרת על השטיח אחד אחר השני בדיוק לפי המפה וחיבר את זה יפה בלי שום בורג מיותר, אני אמרתי לעצמי , זה אדם שמסתכל על כל הפרטים הוא רואה את התמונה השלמה זה מה שאני צריכה בחיי, לא כסף, לא תואר , פשוט דקדקנות לא להשאיר קצוות, תגידו זה מוזר, איזו מן סבה זו להתאהב במישהו, אבל אני ידעתי זו סבה כל כך חשובה, זה אדם שלא משאיר שום דבר ליד המקרה.
~~~
ראיתי סרט אמריקאי מצוין בעל שם שנקרא כמו שיר של מאיר ויזלטר או נתן זך
Three Billboards
Outside Ebbing
Missouri
אני לא אספר את העלילה בגלל חשש לספוילרים אבל הוא פשוט נוגע ומטלטל את הנשמה , אבל בלי מספר הערות אי אפשר לחתום, השפה וולגרית ביותר, אני לא מבינה את הקטע הזה של קללות בלי סוף בסרטים אמריקאיים, הגבורים בסרטים אמריקאים עוברים תיקון לא פעם, מה הקטע הזה של תיקון ,למה צריך להיות איזשהו מוסר השכל לסיפור, אנשים לא משתנים ממש לא, למה כוכבות אמריקאיות בשנות הששים שלהן משחקות אמהות לנערים מתבגרים בשנות העשרה שגם הם עצמם נראים גם בשנות השלושים , האם פרנסס מקדורמנד ילידת 1957 באמת באמת משכנעת כאמא לשני נערים (ספוילר), היא משכנעת ביתר הקטעים כי היא שחקנית בליגה אחרת , יש הבדל מאד גדול ברמת המשחק של הצוות , חלק משחקים בצורה עוצרת נשימה, היתר נראים כאילו הם קוראים טקסט מטלפרומטר. אבל זה בקטנה , סרט גדול, יש מצב לאוסקר.