סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

איך עבר השבוע? מה מתוכנן לסופ"ש?

האם יש לכם המלצה לספר, סרט או סידרה? גם המלצות על ספרים לילדים יהיה נחמד, רק ציינו גילאים

סופ"ש נהדר לכולם

alphadelta

New member
לאט וביחד

בישולים אפיה ואכילה. המשפחה באה לארוחת שבת. טיילנו קצת בחוץ. רציתי שנלך למוזיאון המדע אבל הייתי במיעוט היום.
כולנו אוהבים את סדרת מסע בן כוכבים החדש.
ספרים: קראתי עכשיו (שוב) את אשתו של הנוסע בזמן
הילדים ( בני עשרה) קראו שוב את Wonder ואנחנו מחכים שזה יגיע לספריה ונוכל לראות את הסרט.
הבת (16) קראה את The Circle by Dave Eggers
ונהנתה. כולנו ראינו את הסרט. היא אומרת שהספר טוב יותר.
זהו לבינתיים.

forglemmigej

New member
השבוע עבר עשר הנה מתחיל שבוע חדש

הייתי בהמבורג עיר יפהפיה, כולם תמיד נוסעים לברלין לדעתי צפון גרמניה מדהימה ואפילו שהנופים קצת קודרים בזמן הזה של השנה יש בה וייב מיוחד בהמבורג.
סדרה שרוצה להמליץ היא Broen הגשר, זו עונה חמישית ואחרונה והפעם לקחו קאדר רציני של שחקנים ממיטב התאטרון השבדי (ההופעה שלהם מאד תאטרלית ולא טלויזינית) והם פשוט גונבים את ההצגה בכל סצנה וסצנה , הצילומים מאד קודרים ובסגנון גותי-אקספרסיבי וגם בתוך מבנים הם מצולמים בגוונים כהים מאד , אני לא אתן ספוילרים ולמעשה אי אפשר, כי בכל פרק וסצנה יש טוויסט חדש אבל בכללי זה סיפור על בלשית בשם סאגה נורן ממאלמה פוליטי (משטרת מאלמה בשוודית) שעובדת ביחד עם השוטרים מהצד השני של גשר אורסונד שמחבר את שבדיה לדנמרק וכל פעם היא מוצאת בזכות מוחה האספרגרי והמבריק את הפושעים האמיתיים כי היא גאון. כמו תמיד המשחק הוא לעילא ועילא וממש מרגישים שהדבר עצמו נמצא על המסך ולא שחקנים.

בעלי עקב אחרי הסידרה הזאת. אני שמחה שיש עוד עונה

לי קשה מידי לעקוב אחרי כתוביות באנגלית, בעיקר בשעות הערב

forglemmigej

New member
בסדרות או סרטים סקנדינביים אין הרבה מלל

כך שזה לא סבל גדול ..בשבדית על כל דבר כמעט אומרים אה-ה שזה תואם של בסדר, אוקי, אני מבין/נה , נכון, לא נכון . זה תמיד משעשע אותי.
גם אין פה הרבה סמול טוק, דבר שממלא סרטים לא פעם , הכל מאד פונקציונלי ולענין אין לדבר סתם , מילים נמדדות בזהב.

למעלה