סופ"ש כבר כאן

עוד שבוע די רגיל

השבוע יצאתי עם קבוצת צילום שיוצאת פעם בחודש לצלם יחד. להבדיל מרוב הפעמים, היה מזג אויר מדהים. מצרפת תמונה שצולמה בטיול ומאוד אהבתי

אולי כבר סיפרתי פה, שבחיפושי אחרי מתנות קריסמס לבוני, הגעתי לחנות לחומרי יצירה. מסתבר שיש להם חוגי אומנות, ומה שהכי חשוב, חוגים שמתאימים לילדים. בוני הולכת כל שבת בבוקר לצייר שם כשעתיים, והיא מאוד מאוד נהנת. השבת הלכנו שתינו גם לחוג של Needle felting. מאוד נהנתי וגם יצאתי מאוד מרוצה מהתוצאה

שבוע טוב לכולם

La Milagrosa

New member
כרגע חזרתי מהקולנוע. ראינו "חוטים נסתרים".

הלכנו רק בגלל הבמאי הענק פול תומס אנדרסון, שלא יודע להוציא מתחת ידיו סרט בינוני.
מומלץ.

La Milagrosa

New member
אנדרסון לא עושה סרטים בינוניים. (זהירות, סוג של ספוילר!)

זה בהחלט סרט שמעורר מחשבות על סוג מסוים של מערכות יחסים זוגיות, שהן רעילות, חולניות ובעיניי מזעזעות לגמרי.
הסיפור הוא לא חדש, ראינו אותו כבר בהרבה מאד סרטים, סדרות, טלנובלות, יצירות ספרותיות איכותיות יותר או פחות.

וזו הנוסחה המנצחת שתמיד עובדת ביצירות האלו, בשינויים ארטיסטיים קלים, ובשינוי מיקום ותקופה:

- גבר מבוגר ומצליח (או כזה שבטוח שהוא אוטוטו יצליח למרות שהוא כושל, כי הוא רואה בעצמו איזה גאון), נרקיסיסט באופן קיצוני, לעתים אפילו מפורסם.
- בחורה שיכולה להיות הבת שלו, בד"כ עניה, בד"כ פשוטה.
- מערכת יחסים שבה הוא מנסה לחנך אותה שתתאים לסטנדרטים ולקודים החברתיים בסביבה שהוא משתייך, או נורא רוצה להשתייך אליה (מי לא נזכר ב"גברתי הנאווה"?).
- היא בסוף מתחילה להתעצבן (בצדק) ועושה לו קטע כדי שיהיה חלש ותלותי.

מי לא מכיר לפחות זוג אחד שהקווים האלה קיימים בו?

forglemmigej

New member
תודה להמלצה

ראיתי סרט אחד של תומס אנדרסון, לילות בוגי ומאד התרשמתי.
אני גם רוצה להמליץ על סרט שראיתי השבוע בשם קרא לי בשמך שזה תרגום לא נכון לשם הסרט באנגלית Call me by your name.

בכמה מילים ,הסרט מתאר קיץ התבגרות של בחור בן 17 באיטליה בשנת 1983 בשם אליו , אביו שהינו פרופסור לארכאלוגיה מזמין אליו בחור אמריקאי שעושה דוקטורט בארכאלוגיה באותו נושא של האב., כל המשפחה עם הבחור האמריקאי מתגוררת בוילה יפה בצפון איטליה. מן הון להון מתפתח סיפור אהבה בין אליו לאוליבר (שניהם יהודים ויש דגש גדול על שרשרת המגן דויד ששניהם עונדים חח), הבחור הצעיר אליו רוצה קשר עמוק , האמריקאי יודע שזה רק יגרום לצרות ו...עדיף לראות מאשר אני אתאר מה קורה, הסרט הוא יותר סרט אוירה מעלילה של התחלה אמצע וסוף, יש כמה קטעים מאד מרגשים שגורמים לדמוע, יש כמה קטעים שנמשכים לנצח, אבל באופן יחסי לזבל שמוצג היום אני חושבת שהוא לא רע בכלל.

למעלה