יש שמות חיבה
אני קוראת להם דנילה (במקור דן) ואורילי (במקור אוריה), את השם אוריה לא לקחתי מהתורה הקדושה, למעשה עשו לו זובור לאוריה החיתי, אלא פעם הייתי במסיבה וחברה שלי רקדה עם בחור מקסים בשם אוריה והוא היה כל כך מאוהב שהניח את ראשו על כתיפה בזמן הריקוד, והרגע הקסום נחקק בזכרוני והחלטתי כשיהיה לי בן אקרא לו אוריה.
הזוגי הוא אדם פרטי ביותר אין לו אפילו פייקבוק חחח.
השבוע התעצבנתי, פעם בחודש אני נפגשת עם חברה בסטארבאק, היה מזג אויר יפה והסתובבנו קצת בפארק לפני הקפה ועברנו ליד בית הקברות היהודי שהיה פעיל מ1819 ועד 1968, קבורים שם אפילו יהודים משלזוויג הולשטיין והמבורג , העיריה עשתה מחווה מאד יפה ושימרה את הבית קברות הזה כחלק מהמורשת של המדינה , יש שם אפילו קברים מ1600 ומשהו ,אין לי מושג איך העבירו את העצמות אבל זה מראה מאד מרגש, קיצר פתאום ראיתי שלט על אחד הקברים מצורף פה, שחררו את פלסטין הכבושה , קודם כל אין דבר כזה פלסטין ומעולם לא היה ,אז איך אפשר לכבוש , החוצפה הזו להכנס לאתר מורשת עם הדיעות הטפשיות שלך ולחלל קברים !
הרי במדינות אחרות באירופה ספק אם יש איזה בית קברות יהודי שמור, ולא נתחיל שרוב אירופה היא בית קברות גדול אחד ליהודים שהיו בזמן הלא נכון במקום הלא נכון,
אבל הדנים לא רק שהצילו את רוב היהודים, הם גם שמרו על חיות הבית שלהם כלבים וחתולים, לא סגורה על אוגרים..הם גם השקו את העציצים בזמן שהיהודים היו בשבדיה .
חלק מהתרבות פה זה לעזור ולהציל אנשים בצרה בלב פתוח וחומל ולכן נתנו למוסלמים להכנס ולהתישב, וזו התודה?
אגב הגרמנים קראו להם dum dansker הדנים הטפשים, בגלל שהצילו את היהודים.