סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

סליחה על העיכוב, ביום שישי בעלי החליט למרות התוכנית השונה, למכור את הבית שלנו לפני שאנחנו עוברים לבית החדש, כשהבית נראה מקום יפה ונעים לחיות בו (בתים נמכרים טוב יותר ככה), אז מיום שישי אנחנו בנקיונות ושיפוצים קלים של הבית והגינה. מחר מגיע סוכן הנדל"ן להעריך את הבית ולצלם.

אז... איך היה בראש השנה?
איך עבר השבוע בכלל וסופ"ש הזה בפרט?

שנה נפלאה לכולם וגמר חתימה טובה

forglemmigej

New member
בהצלחה, אני לא מומחית לנדלן ...

אני מסתכלת בהשתאות על מה שקורה לשכנה מדרום במערכת הבחירות, האם שחר של יום חדש הגיע לאירופה השטופה השלופה הקלופה הצלופה הדלופה הפרופה הטרופה השרופה הצרופה הגלופה,
האם נמשיך להיות חברה פתוחה ליברלית שיוויונית , חומלת (ברוח נוצרית כמובן) או שמא גבולות ובקורת גבולות יהיו בכל מקום כפי שמתחיל עכשו, האם נהפך להיות מושא היעד של אנשים מאפריקה והמזרח התיכון כי זה קרוב ליעד , ימים יגידו ואני לא רואה ימים טובים באים.

אספרסו2

New member
עניי עירך קודמים

וזה בעצם ממצה את מה שקרה בגרמניה בבחירות.הצבעה הפגנתית נגד ההחלטה המוזרה של מרקל לאפשר הגירה של מהגרי עבודה מוסלמים מבלי לתהות על קנקנם ובניגוד לחוקי גרמניה.היא כבר הפנימה שעשתה טעות אך הסוסים כבר עזבו את האורווה.
אתן דוגמה ברמת המיקרו מהמתרחש-בשנה שעברה התבשרנו על סדק ברצפת בריכת השחיה בבית הספר המקומי,התיקון עשוי לעלות מעל עשרת אלפים € ואין תקציב לתיקון,בישרו להורי התלמידים.
במקרה נתקלתי בפליטה סורית שזה עתה הגיעה וקיבלה כיסוי מלא לטיפול שיניים שעלה הרבה מעל עשרת אלפים € מכספי משלם המיסים הגרמני.
אזרחים שואלים את עצמם מאיפה קטפה גברת מרקל פתאום את הכסף ועל סמך מה החליטה החלטות שפוגעות בהם.

forglemmigej

New member
כמה שאתה צודק

בניגוד לארץ נהדרת במדינות אירופה כן משכנים אותם בדירות ראויות נותנים להם נסיעות חינם לבתי ספר לשפה ואינטגרציה , כסף לאוכל ועוד דברים קטנים (הרבה קונים בזה סיגריות ולא מבינים איך לא נשאר להם כסף), דברתי עם "פליטה" סורית לפני כמה ימים היא בעלה וארבעת ילדיהם גרים בדירה של 40 מטר ויש לה טענות שזה צפוף מדי ואין לה מספיק כסף לקיום רק הסמרטפון שלה ,איזה אייפון מהדגם הכי אחרון עולה כ8000 קרונות שתמכור אותו ויהיה לה יותר כסף,
אני עכשו בקורס מזורז לשפה בשביל האזרחות והרבה מהם משתתפים שם, פעם בשבוע צריך לתת ריביו על ספר שקראנו אחד מהספרים היה בגדי המלך החדשים, בוא נתחיל מזה שאף אחד מהם לא שמע על הכ. אנדרסון אבל הם גם לא הבינו את הסרקזם בסיפור על הילד הקטו שצועק המלך הוא עירום...ואני למרות שהתחנכתי בתרבות מערבית כן נחשפתי לספרות של המזרח כמו עלי בבא (לא לבלבל על עלי אקספרס) ושהרזד עם אלף הלילות שלה, אצלם תמיד בסיפורים זה על תיחמונים וקומבינות לא מוסר השכל של משהו , יש גם מספר בנות כורדיות אצלי בשיעור וספרתי להן שישראל עוזרת לכורדים , עינהן זרחו מגאוה כמובן שהן ידעו את זה ומעריצים את ישראל (אז למה לא נשארתן להלחם על מדינתכן),אבל כמובן שאני לא אומרת להם מה דעתי כי זה לא לענין לערב פוליטיקה מצד שלישי כשאומרים להם לא לדבר ערבית בשיעור הם מצפצפים . טוב.

כמו שכבר כתבתי,

לא ממש חגגנו בצורה המסורתית השנה, ויצא דווקא ממש מתאים. הכנתי בצק על הבוקר, שתפח לו בכייף עד הערב. אחרי ארוחת ערב רגילה, על מפה לבנה, נרות וצלחת עם תפוחי עץ ודבש, אני ובוני התפננו להכנת חלות קטנות ועוגות שמרים. היה לנו נחמד מאוד. לרוב אני מכינה ארוחת ערב חגיגית ומבקשת מכולם ללבוש לבן ואיכשהוא כולם לא משתפים פעולה בכייף, ואני יוצאת עם הרגשה רעה, כי עשיתי הכל שנוכל לחגוג ו...
. דווקא השנה, שהורדתי לחץ וזרמתי אם מה שהיה נכון לנו והיה ממש כייף. חבל לי שזה כך, אבל שמחה שזרמתי עם מה שהיה מתאים וזהו.

סופ"ש מטורף של נקיונות וסידור הבית שיהיה פרזנטטיבי. היום ביקר אותנו סוכן המכירות, ביום חמישי יגיע שמאי להכין Home Report שחובה בסקוטלנד וגם יעריך את שווי הבית, ויאלה, לשוק המכירות שהסוכן אמר שהוא דווקא חזק כרגע

למעלה