סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

משהוא מענין היה השבוע ששווה לשתף איתנו? מה קורה בסופ"ש הזה?

חופשת הקיץ כבר התחילה אצלכם? אם לא, מתי? מה מתוכנן לקיץ?

ואם אתם חדשים בפורום, אתם מאוד מוזמנים להציג את עצמכם.

שבת שלום

עוד סופ"ש עם מזג אויר נעים.

יצאנו לטייל גם בשבת וגם בראשון. מצרפת שתי תמונות, לא הצלחתי יותר

galialon8

New member
סופ"ש נעים ופורה

בשבת עסקנו בפעילות החביבה עלינו מאז המעבר - סיבוב יארד סיילס. יצאנו בשלל לא רע, וגם פגשנו כמה אנשים מעניינים. אני אוהבת לנחש פרטים על האנשים מתוך החפצים שהם מוכרים - באחת החצרות פגשנו אדם מבוגר שמכר כל מיני פרטי אספנות שבטח הצטברו אצלו במשך שנים - ספרים, תמונות, דיסקים, קלטות (!)... בדמיוני הבת שלו, שהיתה נוכחת, הכריחה אותו להיפטר מכל הג'אנק הזה :)
בשלב מסוים הילדון התעייף וביקש לטייל ביער, אז נסענו למקום היפה שבתמונה.
ביום ראשון עסקנו בסידור מחדש של חדר הילדים והרכבת רהיטים לטובת התינוק שבדרך. סיימנו עייפים אך מרוצים...

galialon8

New member
תודה!

אם הוא יחכה בסבלנות עד המועד המשוער - אז בעוד שלושה שבועות.

forglemmigej

New member
באיחור אופנתי..

שוב היה סופשבוע ארוך מאד ומבורך אתמול היה פה שבועות הנוצרי זה נקרא pinse וזה הזמן שהרוח של ישוע ירדה על שליחיו אני למדתי במשך השנים לכבד כל חג באשר הוא אם רוצים שיכבדו גם את שלי שאני ברוב הזמן לא חוגגת אותם אבל צריך לדעת מה חשוב במילייה המקומי ..
אי לכך ובהתאם לזאת הגעתי לטירה המרוחקת כארבעים קמ מביתי הקט הטירה היא מהמאה ה16 וניתנה בזמנו על ידי המלך לאיזה אציל בשם רוזנקרנץ ששקספיר לקח את שמו למחזה המלט , באותם זמנים המלכים היו מצפרים את האצילים והיו נותנים להם אדמות וטירות כדי שיהיו נאמנים להם כמו כלב שזורקים לו עצם, הטירה היא העתיקה ביותר בממלכה ושמורה לא רע יש בה סגנונות רנסנסים ובארוקים הכי יפה הגן שעוצב גם בסגנון בארוקי עם שורות של עצים יפים ובמיוחד עצי אשור בצבע נחושת עמוקה ועצי ליים אלוהים יודע את ההיגיון של שתילת עצים כאלו (הליים הכוונה) באקלים כזה., בפנים יש חדרים גדולים ומעוצבים נפלא אבל רואים שקשה מאד להחזיק אותם כי היום אף אחד לא עובד בשבילם יותר בחינם תמורת פת לחם והם משכירים את הטירה לארועים של חתונות או כנסים פעם הייתי באיזו טירה שהרימה הופעה של פרוקול הארום זה היה מדהים. בהרבה מקומות היכן שיש טירות התחילו להתפתח חיים שלמים כפרים ואפילו עיירות היו אלו אנשים שעבדו בטירה ולאט לאט הישוב התרחב סביבה , להרבה טירות יש גם יערות פרטיים שהם נותנים לאנשים להסתובב בהם , אבל שהכלב יהיה קשור ! באשר לשם רוזנקרנץ אני ראיתי עוד טירה לא רחוק ממני שגם שם שמות האצילים המייסדים היה רוזנרקרנץ וגילדנשטרן גם שמות מהמחזה המלט יש מצב שהמות האלו היו די נפוצים באותה תקופה ולאו דוקא בעל הטירה שביקרתי בה , גם השם המלט היה נפוץ ואפילו יש קבר שלו לא רחוק מאיפה שאני גרה וטוענים שזה המלט האמיתי.

אני מאוד אוהבת טירות

זאת באמת בעיה לתחזק את הטירות האלה וסיפור יקר ביותר. דווקא בבריטניה יש טירות שהן אתר תיירות, למרות שהן עדין בבעלות פרטית, והעובדים מתנדבים לעבוד שם בשביל לשמר אותה, כמדריכי תיירים, פועלי תחזוקה או גננים או אנשים שנמצאים שם למנוע ונדליזם. אלה אותם אנשים שחיים בכפר הסמוך, שכמו שכתבת, נמצא שם בגלל העבודה שהטירה יצרה באותם ימים רחוקים.

מענין שבתמונה המצויירת ששמת, מדובר בבית גדול ולא טירה, שכנראה במועד מאוחר יותר הוסיפו תוספות להאדיר אותה.

למעלה