סופ"ש כבר כאן

סופ"ש כבר כאן

לפחות אצלי

היום, 27 בינואר מציינים בעולם את יום הזיכרון לשואה, ולא רק לשואת היהודים.
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Holocaust_Remembrance_Day
האם יצא לכם להשתתף בטקס זכרון כזה?

איך עבר אליכם השבוע? מה מתוכנן/איך בליתם בסופ"ש?

שבת שלום

לי לא יצא לציין את זה, אני עדיין מציינת את זה בדרכי שלי

ביום השואה בישראל. בביה"ס אצלנו לא ציינו את זה למרות שמדובר בביה"ס יהודי ודי הופתעתי (כמובן מתייחסת לכיתות בית הספר הגבוהות יותר ולא לילדי הגן).
&nbsp
לגבי השבוע:
הבעל חזר סופסוף ביום שני, אני עדיין הייתי בימי מחלה כי השתעלתי בטירוף. עדיין משתעלת אבל כבר לא כמו שהיה. זה היה די מפחיד האמת כי אף פעם לא הייתי חולה ברמה כזו- בד"כ לא מזיז לי כשאני חולה, פה בקושי יכולתי לקום מהספה למיטה ולשירותים.
אתמול קנינו עגלה!
קצת מוקדם אבל קיבלנו כסף מחמי וחמותי ולא רצינו שיסתובב מזומן כלכך הרבה ולא רצינו להכניס לחשבון בנק אז פשוט הלכנו וקנינו את העגלה שרצינו.
סידרתי אתמול את כל הצעצועים שאחותי שלחה לי בארונית, חייבים לקנות איזו קופסא יפה לכל הבובות שיש.
&nbsp
וגם עשינו כביסה רק לבגדי ניו ביורן אחרי שעשיתי מיון של 3 שעות בכל הבגדים שאחותי שלחה לי וסידרתי לפי מידות. מצאתי את הבגד שהאחיינית שלי לבשה לחתונה שלי!
&nbsp
היום הולכת למפגש של נשים ניו יורקיות שהן חלק מקבוצה בפייסבוק שאני חברה בה, קצת אין לי חשק אבל אני חושבת שזה יעשה לי טוב ולכן מתעקשת עם עצמי ללכת.

shuttles3

New member
גם אני כאן. מצאתי כמה דקות פנויות...

התינוק החליט להמשיך לישון עוד סבב ומסתובב לי כבר הראש מהלימודים והעבודה/התנדבות... [אני לומדת 2 קורסים במקביל ועוד נוספה התנדבות של ריכוז מתנדבים לפרויקט מסוים שירוץ בחודש הקרוב. יש לי צוות של 20 איש לרכז השנה...]
&nbsp
העברנו סופ"ש קצת יוצא דופן. הבן הגדול תפס איזה וירוס ביום שבת והעלה חום בינוני. המסכן ישן יום שלם... כשגם אחיו התינוק ישן, הספקתי לעשות הרבה בישולים, לימודים ועבודה... ביום ראשון הוא כבר היה בריא לחלוטין, כך שלא היינו צריכים לדחות (שוב) את סדנת הצילומים המשפחתיים. עכשיו מחכים לתמונות המעובדות בקוצר רוח, כדי שנוכל לשלוח לסבים וסבתות, לעשות אלבום מודפס, אולי לוח שנה, אולי הגדלה אחת או שתיים. שיגענו את התינוק המסכן, הוא היה כל כך עייף... הצלחנו להיכנס לתוך החלון שבין שינת הבוקר לשינת הצהריים שלו, כמו שתיכננו, אבל זה חלון קצר מידי.
בערב יצאתי עם הבן הגדול לסיבוב אופניים. נהנינו, אבל קפאנו שנינו...
&nbsp
בשבוע שעבר הזמנו כרטיסי טיסה לישראל! לא בדיוק מתרגשים, למרות שלא היינו שם מעל 8 שנים, אבל כל עוד התינוק לא זוחל ואחיו הגדול כבר מספיק גדול כדי שיהיה עם מי לדבר, זה הזמן שחבל לפספס. אז טסים באפריל לשבועיים וחצי.
&nbsp
שבוע טוב לכולם!

איזו התרגשות!!!

8 שנים לא הייתם בארץ? וואו!!!

מקוה שכולכם תהיו בריאים עכשיו, בעיקר את עם כל מה שלקחת על עצמך!!! תחזיקי מעמד

alphadelta

New member
יום השואה בסימן

בגזענות על רקע דתי. לא יאומן. לא למדנו מההיסטוריה?

אפילו אצלנו, על אי קטן בים הצפוני

היתה היום הפגנת סולידריות עם מתנגדי מהלכיו האחרונים של טראמפ.

לצערי לא כולם למדו מההיסטוריה

danakama10

New member
מה היינו צריכים ללמוד מההיסטוריה?

שבגלל האנטישמיות נגד היהודים ורצח העם המבחיל נגדנו, אסור לאומות להתמודד על פי הבנתן עם הטרור האיסלמי?

המהלך הגורף נגד כלל האנשים

בעלי אזרחות של מדינות שונות, בלי שום הבחנה הוא שגוי מאוד מאוד לדעתי.
הוא מלבה אנטישמיות שכבר קיימת ומרימה את ראשה גבוה יותר ויותר לדעתי האישית

את זה היה צריך ללמוד מההיסטוריה ולאן זה יכול להוביל אותנו.

ככה לא מתמודדים עם טרור!!! ככה יוצרים עוד שונאים!!!

איך היית מרגישה אם היו מכניסים את כל הישראלים/יהודים לרשימה הזאת?

danakama10

New member
אם היו מכניסים את כל היהודים לרשימה

כנראה זה היה קורה אם היו הרבה יהודים טרוריסטים, ואז הייתי שמחה מאוד שהממשל נוקט בצעדים כדי לטפל בבעיה. הרי כשיהודי/מוסלמי מרסס מפוצץ ודורס זה פוגע גם באנשים החולקים את הדת שלו.

איך *את* מציעה לטפל בטרור? טראמפ אוסר באופן זמני כניסה של אנשים ממדינות מסויימות שהוגדרו כסיכון גבוה (את הרשימה עשה אובמה כמדומני), עד שיחליטו איך אפשר לסנן טרוריסטים באופן יעיל. אפרופו אובמה, הוא בעצמו מנע כניסת עירקים ל- 6 חודשים לאחר פיגוע שבוצע ע"י אדם ממוצא עירקי. זה לא זכה להפגנות ונאומים בדבר זכויות אדם. והוא בעצמו הגביל את כמות הפליטים לפרומיל זעום, טראמפ רוצה לחתוך בכך עוד מעט.

ואם כבר מזכירים, טראמפ לא משנה דבר ממה שהיה נהוג בימי אובמה הנערץ בנושא ההפלות בארה"ב. ובכל זאת, מליוני נשים מצווחות יצאו לרחובות וצעקו - I am a nasy woman נגדו. ואגב, אותה אחד שצעקה את זה (אשלי ג'אד) הזכירה את כל דתות העולם, חוץ מיהודים. אם מדברים על אנטישמיות, כדי שנבין שהאנטישמיות נטועה חזק גם בשמאל שכל כך מזדהה עם המוסלמים האומללים. השמאל והימין הקיצוניים הם אנטישמים. השמאל מאמץ אליו את כל ה- minorities מלבד היהודים, והימין רוצה רק לבנים. זו נבלה וזו טריפה.

האנטישמיות קיימת מאז ומעולם, וטראמפ שהוא אוהד יהודים ואת ישראל בוודאי שלא מלבה אותה. אפשר את כל עוולות העולם לזרוק עליו, מה זה משנה?

המסקנה שלי היא שהתגובות הן צבועות לחלוטין. זה לא חדש ומוכר גם מהארץ.

alphadelta

New member
רשימה חלקית

שהאשמה גורפת לפי צבע עור /דת/מגדר/נטיה מינית היא לא נכונה
שכמו שלא כל היהודים בעלי תאוות בצע ולא כל הנוצרים חברי הקו קלוקס קלאן , כך לא כל המוסלמים טרוריסטים.
שאומה שכלאה יפנים במחנות בגלל פ ח ד על רקע גזעני צריכה להשמר מלעשות דבר דומה על רקע גזעני שוב.
שילדים בשנות ה30 במאה שעברה שכניסתם נאסרה לארצות הברית הוחזרו לאירופה ונטבחו.
שילדים פליטים יהודים באותה תקופה סבלו אחרי המלחמה במחנות עקורים כמו שילדים סובלים עכשיו.

וזו רשימה חלקית בלבד.

danakama10

New member
אז מה את אומרת?

שאם יש מדינות שהוכרזו כמדינות בעלות סיכון (אני כמעט משוכנעת שאובמה הכין את רשימת המדינות, אין לי זמן לבדוק כעת), אסור למנוע את כניסתם לארה"ב, לפחות באופן זמני? הרי טראמפ לא אסר על מוסלמים להכנס. אסר על אזרחי מדינות מסויימות.

בואי נודה בעובדות: כל המשתוללים כעת היו שונאי טראמפ בכל מקרה. ולכן כשהוא חוסם כניסה ממדינות המוגדרות כבעלות סיכון, אתם לוקחים את הפאן הדתי. לא משנה שהמוני מוסלמים ממדינות אחרות ממשיכים להכנס. טראמפ רוצה לעגן בצורה קבועה את כל מה שהיה קיים בתקופת אובמה לגבי הפלות? כל הנשים היסטריות שהוא מיזוגן שמחזיר את העולם אחורה. רוצה לבנות חומה עם מקסיקו? השמאלנים כמרקחה, יוצאים לרחובות עם שלטים - people are not illegal. לא משנה שכבר היום יש גדר עם מקסיקו באיזורים נרחבים, והוא רוצה להרחיב את אותם איזורים (עדיין זה יהיה רחוק מגדר אחת לכל האורך). השמאלנים כבר בכלל מצהירים שאין להם בעיה עם מהגרים לא לגלים שמסתננים, הם רק תורמים לכלכלה (נסי להגיד את זה בפורום עוברים לארה"ב, שם רק מריחים מישהו שרוצה להגיע באופן לא חוקי, הוא מקבל על הראש שהוא עובר על החוק ומגיע לו כל העונשים שיקבל. זה כי הוא ישראלי, לא מקסיקאי מסכן). הוא רוצה לבטל הסכם סחר שגרוע לארה"ב שנרקח בזמנו של אובמה ובקושי החל להיות מיושם? המדיה והשמאלנים שנגררים אחרי בהתקף לב. לא משנה שרוב מומחי הכלכלה טוענים שההסכם גרוע לארה"ב, אפילו בארני סאנדרס יקיר השמאל.

עכשיו את מערבבת גם את נושא הפליטים, ואפשר לפתוח גם את זה, אבל יותר מאוחר אני חייבת לזוז.

danakama10

New member
טבלה יפה

כמובן בוחרים להתעלם בה מכל הטרוריסטים שבאו מהמדינות האלו והכו מדינות אחרות. כי נניח שטרוריסטים סורים עשו פיגועים באירופה, מה זה נוגע לנו בארה"ב? אז זהו, שלא.
אני בהחלט מסכימה איתך שטראמפ צריך להרחיב את האיסור על עוד מדינות.

alphadelta

New member
לדנהקמה10

אני בטוחה שיש לך ידע ובסיס וכמובן אמון רב בכל מה שאת כותבת. אבל עלי לציין שמאד לא נעים לי הסגנון שאת כותבת בו. יש לנו דעות שונות. אך לא כאן הבעיה. הפורום הזה, מרגיש לי נעים ובטוח. וכשאת כותבת בתוקפנות , ובציניות זה מפר את ההרגשה הזו. אז בבקשה, תחלקי איתנו מה שיש לך לומר,אבל בלי לתקוף.
בכלל, אם המטרה שלך רק להשמיע - זה לא המקום. אם המטרה שלך ליצור דו שיח תרבותי וללמד אותי דברים שאת חושבת שאני לא יודעת - אז עשי זאת בנימוס ובדרך ארץ.
תודה

danakama10

New member
גברת אלפאדלתה

לא תצליחי לחנך את כולם שיתנהגו בדיוק לפי מה שמתאים לך. כאן זה פורום פתוח, זה הסגנון שלי, וזו כבר הפעם השניה שאת מתנהגת כשוטרת הפורום ומעירה לי על "סגנוני". לא מתאים לך, אל תקראי. יש מנהלת פורום שעושה תפקידה נאמנה ואם הודעה כתובה בצורה לא ראויה היא מעירה.
אז בבקשה הפסיקי להסיט את הנושא, ובכל פעם שאין לך מה להגיב לגופו של עניין את מתייחסת ל"סגנון".

alphadelta

New member
מסכימה איתך שמנהלת הפורום עושה את תפקידה באופן נפלא

וזו אכן הזדמנות להודות לה על כך.

למעלה