סופ"ש כבר כאן!!!

סופ"ש כבר כאן!!!

איך עבר השבוע?
מה מתוכנן לסופ"ש?

ו... האם מרגישים את האביב כבר? תמונות יתקבלו בברכה

forglemmigej

New member
שבוע רגיל

לא קרו דברים מזעזעים האמת שאני מרגישה שהחיים הופכים אותי למעין numb , האביב משום מה מביא לי דכדוך, מעין געגוע תמידי ,מעין הרגשה של זרה בארץ נכריה , יש שיר שתלוי בחדר השנה בשם אורן מאת לאה גולדברג ושם יש משפט : וְשָׁרָשַׁי בִּשְׁנֵי נוֹפִים שׁוֹנִים. אני כל בוקר מציצה בו וזהו צריך להמשיך עם הבחירה.
יש פרחים בשם Vintergæk שבתרגום זה טיפות חורף הם תמיד יוצאים בפברואר לא משנה מה המזג יש משהו עקשני וחצוף בניראות שלהם כמה זה יפה לראות אותם בשלג.
התחלתי לצפות בסדרה דנית חדשה שלדעתי תצליח בצורה גלובלית היא נקראית bedrag או באנגלית Follow the money (איפה הכסף לפי יהיר לפיד), היא כתובה ומשוחקת לפי השטאנצים הסקנדינביים הרגילים: אפל, שחיתות, בלש משטרה שעובד עד קצה הנשמה , אנשי הכסף הגדול שמסובבים את העולם , כמה סיפורים נפתלים ומתפתלים שאיכשהו בסוף משתלבים אבל מה שמיוחד בסדרות האלו הוא לא הסוף והפתרון אלא איך הדברים קורים ומה זה עושה להם , כמו תמיד יש ייצוג גם למספר שחקנים שבדים בגלל שגם השכנה ממזרח משתתפת כספית בהפקה זה משעשע אותי כי בחיי היום יום אין מגע איתם בכלל.
ארן / לאה גולדברג
כָּאן לֹא אֶשְׁמַע אֶת קוֹל הַקּוּקִיָּה.
כָּאן לֹא יַחְבֹּש הָעֵץ מִצְנֶפֶת שֶׁלֶג,
אֲבָל בְּצֵל הָאֳרָנִים הָאֵלֶּה
כָּל יַלְדוּתִי שֶׁקָמָה לִתְחִיָּה.
צִלְצוּל הַמְּחָטִים: הָיֹה הָיָה_ _ _
אֶקְרָא מוֹלֶדֶת לְמֶרְחַב הַשֶּׁלֶג,
לְקֶרַח יְרַקְרַק כּוֹבֵל הַפֶּלֶג,
לִלְשׁוֹן הַשִּׁיר בְּאֶרֶץ נָכְרִיָה.
אוּלַי רַק צִפֳּרֵי-מַסָּע יוֹדְעוֹת –
כְּשֶׁהֵן תְּלוּיוֹת בֵּין אֶרֶץ וְשָׁמַיִם –
אֶת זֶה הַכְּאֵב שֶׁל שְׁתֵּי הַמוֹלָדוֹת.
אִתְּכֶם אֲנִי נִשְׁתַלְתֵי פַּעֲמַיִם,
אִתְּכֶם אֲנִי צָמַחְתִּי, אֳרָנִים,
וְשָׁרָשַׁי בִּשְׁנֵי נוֹפִים שׁוֹנִים.

הסידרה הזאת מוקרנת גם בבריטניה

ובעלי עוקב אחריה - Follow the money.

הפרחים האלה מקסימים. גם אצלנו הם פורחים בפברואר ונקראים כאן Snowdrops.

תחייכי והעולם יחייך חזרה

galialon8

New member
איזה שיר יפה, תודה שהזכרת לי אותו

לאחינעם ניני יש ביצוע שלו שאני מאוד אוהבת, וככה התוודעתי אליו (מתוך דיסק של שירי לאה גולדברג).
אני מתגעגעת לאביב של הארץ, שכולו מרבדי פריחה. המשפחה שולחת לי תמונות של שקדיות, כלניות וצבעונים, בזמן שאצלנו עדיין שלג...
גם חשבתי על זה שהצבעים שאני משייכת לעונות השנה, מאוד שונים בין הארץ וכאן. בארץ הסתיו אפור, החורף ירוק, האביב צבעוני, והקיץ צהוב; כאן לסתיו יש גווני אדום-כתום-חום, החורף לבן, האביב אפור (לפעמים יש ימים תכולים, קצת פריחה), והקיץ ירוק. מעניין, לא?

forglemmigej

New member
שיר צובט בלב לא ידעתי שאחינועם שרה אותו

לא מתה עליה בלשון המעטה..
אני גרה באיזור ממוזג והצמחיה בהתאם ,בארץ זה אקלים צחיח וגם בהתאם
תמיד אני מסתכלת על כמה אנשים משקיעים פה בריהוט גן יפהפה, כאשר יש בקושי שלושה ימים יפים בקיץ להנות ממנו, עדיף לנסוע לשבת ליד איזה פיורד או אגם שלא חסרים מאשר בבית

shilaF29

New member
היה סוף שבוע עמוס באירועי פורים עם הילדים

ולכבוד שעון הקיץ החדש צפויה הסופה הכי גדולה של החורף מחר...

איזה כייף שיש קהילה שחוגגת את פורים,

כשהבת שלי היתה קטנה, הייתי עושה יותר בשביל ליצור חגיגה, היום, היא בת 11, זה הרבה יותר קשה, ומה שנשאר זה בעצם לקשט קצת את הבית ולהכין מאכלי חגים

shilaF29

New member
אני גרה בקווינס

יש המוני יהודים בכלל וישראלים בפרט

shilaF29

New member
רוחות נוראיות

אבל מבחינת כמות השלג, נראה לי שממש אפסית.
במשך שעות ירד גשם של קרח.
הרווחתי יום בבית עם הילדים (כשאני מנסה גם לשעשע אותם וגם לעבוד קצת = הנה אני בפורום
)
&nbsp
דיסקליימר: לא זזתי מהספה מהבוקר, והחלונות שלי צופים לחורשה, כך שאין לי מושג מה קורה ברחוב / בכבישים

אני אוהבת את השינויים במזג האויר,

פתאום רואים את היום יום שלנו בפרספקטיבה קצת שונה

מקוה שהכל יעבור בשלום

בשבוע שעבר

ציינתי 8 שנים לפטירתה של אמא שלי. יום קשה מבחינתי. בסופ"ש קודם התכנסה כל המשפחה להזכרה, ואני לא שם
מהימים היותר קשים בהגירה.

עוד שבוע של המון עבודה לקראת ההצגה בסוף מרץ. זהו, אנחנו ביושרת האחרונה, בסופ"ש הקרוב חזרות בכל האולמות שנופיע בהם (3 אולמות שונים), וב-23/3 עד ה-26/3 הופעה כל יום

רוצה להשוויץ - בפורום אמונות הצילום, פה בתפוז, יש אתגר שבועי. הזוכה באתגר השבוע הייתי אני, עם התמונה שצרפתי
זה פורום עם צלמים מקצועיים וחובבים, אבל האנשים שם ברובם מקצוענים. אנשים עם מצלמות וציוד מעולים, ואני לומדת שם המון.

danakama10

New member
כל הכבוד על הזכיה!

מה היה הנושא? ומה מצולם?זה נראה סוג של חלון שהשמיים משתקפים דרכו?
ובהחלט קשה לא להיות קרובים למשפחה ברגעים מסויימים

הנושא היה כחול

ומה שמצולם שם, זה תקריב (אני חושבת שככה אומרים) של מיכל זבל ענק שיש לחואים פה ליצירת קומפוסט כמה שידוע לי. מה שרואים בתמונה זה החיבור של 4 לוחות ברזל עם הברגים שלהם.
מענין איך כל אחד רואה את זה

אני מאוד אוהבת לצלם משהוא שיוצא מהקשרו,

חלק ממשהוא, זוית שונה וכד'

בעלי לא סובל את התמונות האלה
לא מבין מה אני מוצאת בזה

למעלה