אורז עם נתחי חזה עוף.
המצרכים (בכמויות של נסיון ראשון):
שלושת רבעי כוס אורז (לזה נצרף אחר כך כוס וחצי או טיפה יותר מים רותחים. לא ציר. אין צורך).
כ-400 עד 500 גרם נתחי חזה עוף. תמיד כשאני מכין שניצלים מחזה עוף או הודו נשארים כל מיני "זנבות וחתיכות". אני אוסף, שומר בהקפאה וכשמצטברת כמות - עושה עם זה משהו וזה מה שעשיתי הפעם.
בצל גדול - אבל ממש, חתוך לקוביות די גדולות.
2-3 שיני שום (המספר תלוי בגודל) פרוסות דק.
4-5 כפות רוטב סויה.
שמן קנולה לטיגון (בשום אופן לא שמן זית במתכון הזה).
טיפה (אבל טיפה) טימין יבש.
(המלצת שדרוג - כף פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק).
2-3 כוסות פטריות טריות חתוכות.
1 כף סוכר חום. למי שאין סוכר חום - גם לבן הולך אבל לדעתי צריך פחות מכף.
מלח ופלפל שחור.
הכלים העיקריים הנחוצים - סיר לא גדול להכנת האורז ומחבת גדולה להכנת כל הסיפור.
האורז לוקח הכי הרבה זמן - אז מתחילים איתו.
בסיר לא גדול שמים כף שמן קנולה לטיגון (בשום אופן לא שמן זית). כשהשמן מתחיל לרתוח שמים קצת (אבל ממש קצת) טימין יבש (וקמצוץ מהפטרוזיליה/שמיר אם הלכתם על זה). נותן טעם ונותן ריח משגע. אבל לשים ממש קצת כי לטימין יש נטיה להשתלט על הטעם. שיראה כאילו כמה נמלים הצליחו לחדור לסיר.
חצי דקה עד 45 שניות ומכניסים את האורז. טיגון קליל של דקה או שתיים, לא יותר. מוסיפים את המים הרותחים (זהירות כל העסק קופץ), מוסיפים קצת פלפל שחור וקצת מלח. ממש קצת כי רוטב הסויה מלוח מספיק.
רואים שתכולת הסיר רותחת (זה קורה מהר) ומנמיכים להבה למינימום. בוחשים מדי פעם ב-5-7 דקות ראשונות. אחר כך כבר לא פותחים יותר את הסיר. אורז לא אוהב את זה. מהרתיחה 20 דקות, מכבים את האש ולא פותחים את הסיר לפחות 10 דקות נוספות. גם את זה האורז לא אוהב.
בעשר הדקות האלה ממשיכים עם שאר הדברים (האורז ממתין בצד ויכנס בסוף).
במחבת - 3-4 כפות שמן (לא שמן זית). כשהשמן רותח מכניסים את הבצל ונתחי הבשר. מערבבים מדי פעם עד שהם משחימים קצת.
מוסיפים את הפטריות והשום (וזה הזמן לשאר הפטרוזיליה/שמיר) וממשיכים לערבב מדי פעם במשך 4-5 דקות שכל העסק יתכהה קצת.
מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר ומערבבים מדי פעם במשך עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את כל האורז מהסיר ומערבבים. 3-4 דקות ומכבים. טעים חבל"ז. הכרחתי את עצמי להתרחק מהסיר אחרת עד הבוקר לא ישאר שריד ופליט.
כשמצטנן אפשר להחזיר לסיר (תופס פחות מקום במקרר) או לכל כלי אחר בו תשמרו את התבשיל.
תהנו וספרו לי איך היה.
מועדים לשמחה ואתם מוזמנים
למתכון:
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/7334882
לבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya