סופ"ש כבר מה נבשל?

ady18

Well-known member
אצלי

עוף גרגרי חומוס
אורז לבן
גונדי
ערב שישי
לביבות בטטה ותפוח אדמה
סלט ירוק
סלט טונה...
 

Maldini Girl

New member
אצלינו הפעם משפחה יותר מצומצמת

זה אומר שבמקום להיות 14 (שזה הרגיל) אנחנו רק 9, אולי 10.
&nbsp
אז מרק אפונה עם קבנוס
רוסטביף סינטה
עוד לא ברור איזה תוספות יהיו. בטח אורז לבן וסלטים.
&nbsp
לקינוח אני רוצה להכין פאי תפוחים.
מתכון טוב מישהו?
 

lseugy

New member
אורז עם נתחי חזה עוף.

המצרכים (בכמויות של נסיון ראשון):
שלושת רבעי כוס אורז (לזה נצרף אחר כך כוס וחצי או טיפה יותר מים רותחים. לא ציר. אין צורך).
כ-400 עד 500 גרם נתחי חזה עוף. תמיד כשאני מכין שניצלים מחזה עוף או הודו נשארים כל מיני "זנבות וחתיכות". אני אוסף, שומר בהקפאה וכשמצטברת כמות - עושה עם זה משהו וזה מה שעשיתי הפעם.
בצל גדול - אבל ממש, חתוך לקוביות די גדולות.
2-3 שיני שום (המספר תלוי בגודל) פרוסות דק.
4-5 כפות רוטב סויה.
שמן קנולה לטיגון (בשום אופן לא שמן זית במתכון הזה).
טיפה (אבל טיפה) טימין יבש.
(המלצת שדרוג - כף פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק).
2-3 כוסות פטריות טריות חתוכות.
1 כף סוכר חום. למי שאין סוכר חום - גם לבן הולך אבל לדעתי צריך פחות מכף.
מלח ופלפל שחור.

הכלים העיקריים הנחוצים - סיר לא גדול להכנת האורז ומחבת גדולה להכנת כל הסיפור.

האורז לוקח הכי הרבה זמן - אז מתחילים איתו.
בסיר לא גדול שמים כף שמן קנולה לטיגון (בשום אופן לא שמן זית). כשהשמן מתחיל לרתוח שמים קצת (אבל ממש קצת) טימין יבש (וקמצוץ מהפטרוזיליה/שמיר אם הלכתם על זה). נותן טעם ונותן ריח משגע. אבל לשים ממש קצת כי לטימין יש נטיה להשתלט על הטעם. שיראה כאילו כמה נמלים הצליחו לחדור לסיר.
חצי דקה עד 45 שניות ומכניסים את האורז. טיגון קליל של דקה או שתיים, לא יותר. מוסיפים את המים הרותחים (זהירות כל העסק קופץ), מוסיפים קצת פלפל שחור וקצת מלח. ממש קצת כי רוטב הסויה מלוח מספיק.
רואים שתכולת הסיר רותחת (זה קורה מהר) ומנמיכים להבה למינימום. בוחשים מדי פעם ב-5-7 דקות ראשונות. אחר כך כבר לא פותחים יותר את הסיר. אורז לא אוהב את זה. מהרתיחה 20 דקות, מכבים את האש ולא פותחים את הסיר לפחות 10 דקות נוספות. גם את זה האורז לא אוהב.

בעשר הדקות האלה ממשיכים עם שאר הדברים (האורז ממתין בצד ויכנס בסוף).
במחבת - 3-4 כפות שמן (לא שמן זית). כשהשמן רותח מכניסים את הבצל ונתחי הבשר. מערבבים מדי פעם עד שהם משחימים קצת.
מוסיפים את הפטריות והשום (וזה הזמן לשאר הפטרוזיליה/שמיר) וממשיכים לערבב מדי פעם במשך 4-5 דקות שכל העסק יתכהה קצת.
מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר ומערבבים מדי פעם במשך עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את כל האורז מהסיר ומערבבים. 3-4 דקות ומכבים. טעים חבל"ז. הכרחתי את עצמי להתרחק מהסיר אחרת עד הבוקר לא ישאר שריד ופליט.
כשמצטנן אפשר להחזיר לסיר (תופס פחות מקום במקרר) או לכל כלי אחר בו תשמרו את התבשיל.
תהנו וספרו לי איך היה.
מועדים לשמחה ואתם מוזמנים
למתכון: http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/7334882
לבלוג: http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

 
מרק גולש הונגרי

שלום
יצא פגז. לא עמדתי בפיתוי ואכלתי 3 מנות! בארוחה אחת.
זה המתכון :
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=689422
עם כמה שינויים:
במקום פטרוזליה הוספתי שמיר, הוספתי בירק: 3 גזרים, 2 גזרים לבנים, כרישה
לא שמתי קימל (לא אוהב).
ובמקום רסק עגבניות שמתי קופסה של PULPA רסק איטלקי.

הכנתי גם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות.
היום נעשה כרעיים עוף ברוטב צ'ילי.
גם פטריות שמפניון מוקרמות בגב"צ, חמאה ובצל ירוק.
 
אין על מרק גולש אמיתי עם מירין ושועית ירוקה

ככה בדיוק גם אני הכנתי אתמול, רק הוספתי מעט קרי ירוק כמו שהיו מוסיפות המאמות בהרי הונגריה.
אולי גם אתה תעלה תמונה. שנראה אם יצא לי נכון



 

ybo4

New member
אצלנו - גם קר וגם חנוכה

אז ככה:
- תבשיל בשר - קוביות בשר, בתוספת בצל ושורשים נוספים, בשעה האחרונה גם תפוחי אדמה וגזר
[- שניצלונים קנויים]
-צמחוני - בצק פילאס ממולא בתבשיל עדשים ירוקים עם כרשה
- בולבניק (פשטידת תפוחי אדמה מטוגנת מסורתית)
- תפוחי אדמה בתנור (למי שלא אוכל בולבניק...)
- אורז עם גמבה וכרשה
- כרובית בתנור
- ירקות בתנור: בצל, שום, גמבה, קישואים,
- אפונה בנענע
* סלט סלרי שבסוף לא הוגש (כי לא סיימתי לתבל...)
[מספר סלטים קנויים]
** את מרק הבטטה שמר הבן לעצמו (שכנע אותנו שיש מספיק אוכל... כי רצה לקחת אליו לדירת הסטודנטים במוצ"ש)
הקינוח - הסופגניות הקטנות המגוונות של רולדין, וכמובן תותים טריים.
רולדין השנה - די מביש. הכל מקושט באותם בוטנים בזהב. המבחר לא משהו. יתכן שבשנים הבאות אצטרך לדאוג להכין סופגניות של ממש...
 

ybo4

New member
לא פשטידת תפוחי אדמה - אלא בולבניק


מתנצלת מראש שהכמויות מעט כלליות.
למדתי מסבתא שלי, שמעולם לא רשמה כמויות. גם אני מכינה לפי "כמה שלוקח".
כמויות:
* כקילו וחצי תפוחי אדמה מגוררים על פומפיה גסה (אני רוחצת אותם ומגררת עם הקליפה. אבל כמובן שאפשר לקלוף)
* בצל אחד קלוף ומגורר גם הוא או קצוץ לקוביות קטנות מאוד
* ביצה גדולה
* כ-3 כפות קמח רגיל
* (אפשר גם מעט אבקת אפיה)
* פלפל ומלח בנדיבות
[* לטיגון - שמן קנולה/סויה]
הכנה:
מגררים את תפוחי האדמה והבצל לקערה גדולה, מוסיפים את הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה
מחממים מחבת בעלת תחתית עבה עם שמן צמחי - כשהשמן בערך ברבע גובה המחבת (הרעיון הוא שכאשר מטגנים את הבולבניק - השמן יעטוף אותו מעל לחצי הגובה).
כשהשמן חם מניחים בנדיבות מהתערובת במחבת. מיישרים לכל רוחבה. מהתערובת שהכנת יצאו לך לפחות שתי פשטידות (אולי שלוש).
מטגנים על אש גבוהה, כשמתחיל להזהיב למטה (מרימים בעדינות קצה לראות), מקטינים מעט את האש. כשהחלק התחתון זהוב כהה הופכים ומטגנים עד שמזהיב יפה גם מהצד השני.
מגלישים לצלחת שטוחה שעליה מספר שכבות של מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
חותכים למשולשים ואוכלים (טעים גם כשלא חם ממש)
חיפשתי תמונה ברשת ומצאתי בבלוג בפולנית (עם תוספות שונות...).
וכמובן מתכון לבולבניק אפוי, בוודאי עם הוראות יותר מדויקות משלי.
בתיאבון
 

ybo4

New member
אכן. פופולרי במיוחד בפסח

כי משביע ואפשרי בכל מקום ללא קמח, אלא עם מעט קמח מצה.
 

jen711

New member
בסוף הכנתי משהו שונה מהצעות שקיבלתי פה

מצאתי את המתכון באינטרנט ואמרו שיצא טעים.
לפי דעתי צריך לשנות קצת את המינונים ולשים פחות בטטה אבל זה לפעם הבאה...
וגם גיליתי שאין לי תבנית מתאימה וזה היתה התבנית הכי קרובה למה שמתאים.

 

jen711

New member
זה מעין קיש

שהבסיס שלו זה בטטה והמילוי זה תרד, ביצים, חלב וגבינה.
 
למעלה