סופ"ש כייפי בפריס ומסעדה מדהימה

סופ"ש כייפי בפריס ומסעדה מדהימה

כשהקיץ מתנחל בארצנו בכל עוצמתו זה מחייב לברוח קצת למקומות מסבירי פנים.
כך מזה"א בפריס היה סגרירי מעט ולעיתים אף זירזף מה שגרם להרבה ישיבות בבתי קפה ואף לשינוי תוכניות פה ושם.
המקבץ הקולינארי כלל כמה מסעדות חלקן ותיקות מוכרות וטובות ושתיים חדשות ובהחלט טובות ומומלצות TOUS (כולנו)וSOURIRE (חיוך).
שמנו לב למגמה שהולכת ומתפשטת ,מסעדות של צעירים מנוהלות ע"י שפים צעירים שלוקחים את המטבח הצרפתי המסורתי הקלאסי קדימה עם תוצאות ,לפחות לטעמי, בהחלט מרשימות ובמחירים שפויים וגם מרבית הקהל צעיר שמצביע בהחלט בתפוסה מלאה
בביקור הזה בלטה במיוחד מסעדה שאנחנו מכירים למעלה משנה ושבים וחוזרים אליה ומתפעלים כל פעם מחדש
אבל הפעם זה היה מושלם לכן אתן בהמשך דיווח מפורט על LE CLOS Y

 
מסעדה מאד מומלצת LE CLOSE Y

כאמור זו מסעדה שאנחנו מכירים למעלה משנה ובכל הביקורים מאז לא רק של התאכזבנו תמיד נהנינו והתפעלנו
לא ברור לי איך מסעדה כזו חומקת מהראדר של "מישליין" (ואולי טוב שכך)
שף יפני צעיר עם צרפתית ביינונית ואנגלית בקושי מוביל קו מודרני שלוקח את הקלאסיקה הצרפתית לגבהים תוך שהוא משלב בישול מולקולארי (בזהירות בזהירות) וצילחות אסתטי ומקסים גם השירות מופתי
אין תפריט, יש ארוחת טעימות בד"כ של 6-7 מנות במחיר של 65 אירו (לעיתים הסועדים מקבלים מנות שונות) ואז למעשה יש אפשרות לטעום אפילו יותר
אפשר לקבל גם מזיגת יין עפ"י בחירת השף 2 כוסות (אפשר יותר) במחיר 18 אירו
הפעם הארוחה היתה של 7 מנות והתאפיינה בקו של עדינות.
טעמים עדינים בד"כ שהתחברו למארג של צבע וטעם של וואוו פעם אחר פעם
כשהגענו ניגש אלינו השף וספר שהוא כבר מחכה להגיע לישראל ובעיקר מעניין אותו לבקר בים המלח דווקא
המנה הראשונה שהוגשה בקערה שחורה היתה של מרק אפרסקים קר עדין כמו ענן
ומעליו אבקה ירוקה וקפואה של תה מאצ'ה (תה מאצ'ה הפך להיות מרכיב פופולארי במסעדות) ופטרוזיליה שילוב מופלא שהשאיר טעם של עוד ועוד

 
קרפצ'יו דג ואספרגוס

מנה נהדרת ועדינה של קרפצ'יו דג ים לבן לבן(לא הצלחתי להבין איזה דג בדיוק) ומעליו ומסביבו אספרגוס שהגבעול נפרס לאורכו במנדולינה וראשו הונח ליד
ביצי דג כתומות אבקת שמן זית לבנה ופלפל אדום השלימו את המנה הנהדרת הזו

 
קרפצ'יו לובסטר

קרפצ'יו (נא כמובן) של זנב לובסטר בלווית פרוסות תות שדה שהונחו במעיין שיפוד ובלווית גזיזי גזר, מלפפון וערמוני מים
זו פעם שניה שאנחנו נתקלים במנה המדהימה הזו והאמת חיכינו לה מאד

 
קס"ז ובייבי תמנון

קס"ז אייכותי שנפרס לפרוסה ביינונית
לידו זרועות של בייבי תמנון
מתחת נתח גזר מבושל קלות ומעל גזר סגול בטמפורה ממש מדהים ופטרוזיליה מטוגנת
מסביב ניוקי מטוגנים
מנה שהיא תאווה לעיינים ולחיך

 
מונק פיש

נתח עדין ועשוי היטב של מונק פיש לידו ערימה קטנה של מולים שטעמם השלים את העדינות של בשר הדג
כל זה "נעטף" ע"י עלה מנגולד חלוט

 
פילה בקר וכבד אווז

מנה צרפתית קלאסית אבל....
על פרוסת בצל מבושל רך הונח נתח פילה איכותי עשוי מדיום רייר מדוייק
מעל הונחה פרוסה של כבד אווז נהדר
ומעל פרוסת דג אנשובי וזרעי חרדל שנתנו טוויסט מעניין לחלק מה"ביסים"
ובין לבין תרד חלוט

 
קינוח

עיגולי מלון כתום ומתוק ולצידם עיגולי ג'לי ליצ'י (שנראו כמו הפרי עצמו כך שלא היה ברור בתחילה עם זה פרי ליצ'י מיוחד או ג'לי)
מעל גלידת חלב, לא מאד מתוקה ומעל שתי חתיכות מרנג שנמס בפה
קינוח הולם לארוחה מרתקת
אגב הלחם (באגט נהדר) לא מוגש בתחילת הארוחה אלא אחרי 3 מנות
כנראה כדי שהסועדים לא יתפתו ולא ישאר מקום לכל המנות

 

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה מהמם, אבל אם אין תפריט ולא ידוע מה תקבל זו בעיה לנו


 
כל בעיה ניתן לפתור

הבסיס לסוג כזה של ארוחה הוא כמובן אמון ביכולות שף המסעדה
בתחילת כל ארוחה (לעיתים כבר בשלב הזמנת המקום) נשאלים אם יש אלרגיות או דברים שלא אוכלים כמו כן ניתן לציין גם העדפות עקרוניות
גם המסעדה רוצה שתצאו מרוצים ותעשה כמיטב יכולתה להענות לבקשות
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא באמת...
לא כשמדובר באנשים שלא אוכלים הכול

מתוך המנות שנראו כאן (ורובן נראות מעולה בעיניי) למשל בן זוגי לא אוכל שום דבר שבא מהים וזו בעיה קשה בארוחה כזאת (הוא גם לא אוכל גבינות עם עובש, אבל כן אוהב מאוד גבינות משלל סוגים ארים). אני למשל לא אוכלת כבד אווז או בשר מדיום-רייר (אני מדיום, יותר לכיוון מדיום-וול מאשר לכיוון רייר).

יש גם רשימה ארוכה של רכיבים שאני לא אוכלת, וזה לא משהו שאפשר לפרט על רגל אחת...
לכן אני צריכה לראות תפריט... חלקם כנראה לא יהיו בעיה גדולה במטבח הצרפתי (טחינה או כוסברה, אני מניחה, אולי גם חריף) אבל קלמרי, עגבניות (טריות או רסק), ליקריש/שומר, סלק, ארטישוק או חרדל גרגרים עלולים להיות בעייתיים יותר, אני חוששת...


בקיצור, זה לא קשור לאמון בשף אלא לטעם מסויג יותר. כשמנה כוללת רכיבים שלא אוהבים לא תמיד רלוונטי כמה היא איכותית ויצירתית.
 

מיתר44

New member
השריטה שלי - לא אוכל ביצה רכה. אבל

כשהיא ואשת כמנה בארוחת טעימות אני מתגבר על הנטייה שלי
ואוכל. לאחרונה הוגשה מנה כזו במומופוקו קו ואני, ברתיעה ובחרדה
ניגשתי לאוכלה ומה אומר - אהבתי.
אין זה אומר שמחר אכין לארוחת הבוקר אגס בנדיקט או שקשוקה
עם חלמון רוטט, אבל עובדה.
 

החתולית

New member
נראה מצויין

פיספסתם את החום הגדול בפריז בשבוע או שבועיים. מזל גדול.
 
למעלה