סופ"ש מתוק לכולם

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
סופ"ש מתוק לכולם


עוד סופ"ש כבר פה ואיתו המתוקים של שישבת.

שתפו אותנו במתכונים שלכם למתוקים (והמלוחים אם בא לכם) שהכנתם לשבת.

שימו לב, מתכונים מלאים בבקשה, ואם המתכון לא שלכם ואין לכם אישור להעתיק אותו, אז שימו קישור.

שבת נפלאה לכולם
 

bali

New member
מנהל
אצלנו היתה ארוחה הונגרית

היום ציינו 11 שנה לפטירתו של אבא שלי, וגם שנה לפטירתה של סבתא. סבא נפטר הרבה לפניהם וגם אותו ציינו.

אחרי אזכרה מרה-מתוקה, עצובה ומצחיקה, שבה עמדנו בערך שעה והעלינו זכרונות וסיפורים מצחיקים על אבא וסבתא (את סבא לא ממש זכינו להכיר, הוא נפטר כשאחי הגדול היה בן שנתיים) ואמרנו על שלושתם קדיש, חזרנו הביתה לארוחת ערב שהיתה על טהרת המאכלים ההונגריים האהובים שסבתא ואבא בישלו ושכולנו אהבנו מאד ביחד איתם.

לרגל המאורע החלטתי לשחזר עוגה שסבתא היתה אופה לנו.

העוגה נקראת ריגו יאנצ'י. מדובר בטורט שוקולד ממולא בקצפת לבנה וקצפת חומה עם קקאו ולמעלה ציפוי שוקולד מריר. במקור העוגה הזו ממולאת בקרם שוקולד עשיר שדומה לגנאש מוקצף אבל סבתא שלי הכינה גרסה קצת יותר קלילה בחום ולבן.

כשהמשפחה אכלה את העוגה שלי כולם אמרו שיצא לי יותר טעים משל סבתא. אמרו שהטורט שלי אוורירי יותר ושלא כמו סבתא, לא הטבעתי אותו ברום ועדיף ככה


אז הנה המתכון שלי לריגו יאנצ'י


ריגו יאנצ'י
לטורט
4 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס קמח + כף
כפית גדושה אבקת אפייה

למלית
2 שמנת מתוקה
כף קקאו
3 כפות סוכר
מעט תמצית וניל

1/2 כוס מים רותחים + 2 כפות רום להרטבה

אופן ההכנה:
הטורט:
מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב אבל לא מאד נוקשה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עוד טיפה עד שמתאחד.
מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפייה לתוך הקצף ומקפלים עד שהיבשים נטמעים בחלבונים והתערובת אחידה.
מרפדים תבנית של התנור (35X30 בערך) בנייר אפייה. טיפ – חתכו חתך בפינות של הנייר כלפי פנים, זה יעזור לסדר את הנייר בתבנית בצורה יציבה.
מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים אותה.

אופים בחום של 170 מעלות בערך 20-25 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא נקי.
מצננים את העוגה, הופכים ומסירים את נייר האפייה בעדינות. בעסרת סרגל מחלקים את העוגה ל 3 חלקים שווים. אם יש דפנות לא הכי יפות מיישרים אותן לפני שמחלקים ל 3.

מכינים מגש יפה מאורך.

המילוי וההרכבה:

מקציפים מיכל וחצי של שמנת מתוקה לקצפת יציבה עם 3 כפות סוכר. מפרישים חצי מהקצפת לכלי אחר ומוסיפים לקצפת שבמיקסר כף גדושה של קקאו. ממשיכים להקציף עד שהקרם אחיד.

מערבבים מים רותחים עם רום.

מניחים על המגש בסיס אחד ומרטיבים בכמה כפות של מי רום. מורחים על הבסיס את הקצפת החומה ומיישרים. מניחים את הבסיס השני, מרטיבים שוב במעט מי רום ומורחים את הקצפת הלבנה. מיישרים ומניחים את הבסיס השלישי.
זה הזמן ליישר את הקרם עם הבסיסים שהעוגה תיראה מלאה ויראו את השכבות היפות.

מרתיחים את חצי מיכל השמנת הנותר ומוסיפים לו את השוקולד המריר. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.
מורחים את ציפוי השוקולד על הבסיס העליון, אבל את הדפנות משאירים ללא ציפוי. אני לא השתמשתי בכולו אבל עדיף שישאר גנאש מאשר שיחסר.

שומרים בקירור לפחות שעתיים שלוש עד שהציפוי למעלה מתייצב. אפשר ורצוי להשאיר לקירור ללילה.

ממליצה לפרוס את העוגה בעזרת סכין משוננת, שתנסר את הטורט בלי שהקרם יימעך החוצה מהצדדים.

סבתא שלי היתה חותכת את העוגה לקוביות, אני הגשתי פרוסות דקות וארוכות.
 

1גליה

New member
נראה משהו....

בהחלט ינוסה.
אבל נראה לי שחסרה כמות השוקולד שיש להוסיף לגנאש.
 
למעלה