סופ"ש שהתחיל בבכי והסתיים דווקא בטוב (קצת ארוך)

סופ"ש שהתחיל בבכי והסתיים דווקא בטוב (קצת ארוך)

ביום שישי רבתי עם בעלי (הוא חזר תוקפני מהמוסך, טען ששלחתי אותו לחינם).
אחרי שהתעצבן עליי ודרש ממני לנגב כלים בלי בבקשה ובלי שום דבר - בכיתי שאני רוצה הביתה להורים שלי ושהוא איש רע. ואני לא יודעת למה כולם אומרים שהוא איש מקסים, אליי הוא רע לב.

הגעתי להורים שלי לצהריים שישי המסורתי ואחותי ישר אמרה לי שהחצאיות ההדוקות שלי עושות נזק לעובר (אני שמה חצאיות ג'ינס עם גומיה כדי להרחיב. קצת לוחץ אומנם אבל לא חונק).
בגלל שהשקיפות מחר (אמאלה!!!) - התחלתי לבכות מהמחשבה שעשיתי נזק.
מול כולם, כולל אחיינים (האחיין הבכור, בן 13 וחצי, ניגש ושאל אותי מה קרה ולא רציתי לענות לו)
למרות שניסיתי להסביר להורים שאני מבקשת קצת רגישות ולא לזרוק לי משפטים כאלה, כולם אמרו לי שאני עושה עניין ואם אחשוב טוב יקרה טוב.
לא משנה שבשקיפות הקודמת כבר הייתי בקטע של "הרע מאחוריי, בואו נתחיל ליהנות מההריון" וזה תפס אותי לא מוכנה.

אחרי שניסיתי להסביר לאמא שלי אחה"צ ושוב קיבלתי כתף קרה שאני גורמת הכל לעצמי, שוב בכיתי ואמרתי לבעלי שאני לא מוכנה לארח יותר עד סוף השליש הראשון.

האורחים הגיעו קרוב לשבת.
זוג מקסים שחיכה 7 שנים לילדים ויש להם ילד קופצני וחכם בן כמעט 4.
הם קצת יותר מבוגרים מאיתנו, עברו לא מעט תלאות.
דיברנו על מלא דברים, וסוף סוף היה אפשר לדבר חופשי על טיפולים וכו'. חיזקנו אחד את השני.
דיברתי עם עם האישה עד חמש וחצי בבוקר כשראינו כבר את הזריחה.
למחרת דיברתי איתם בזמן שבעלי שיחק עם הילד בחוץ.
הם מכירים את בעלי מאז שהתחתנו לפני קרוב ל 11 שנים ובעלי עוד מכיר את הגבר בתור רווק..
הוא אמר לי שני דברים על בעלי:
א. הוא תמיד יהסס ואף פעם לא יחליט (הוא מתקשה להחליט על קניית דירה). אם אני אחכה לו לקניית דירה לא תהיה לי אחת גם בעוד 20 שנה.
ב. הוא מת על ויכוחים. זה החיים שלו. זה לא אני או מישהו אחר... פשוט כשאומרים לו X הוא אומר Y. שחור, הוא אומר לבן וכו'.

אז נכון, קשה ולא פשוט.
אבל לפחות אני יודעת מול מה אני מתמודדת. זה לא אני וזה לא רצון להילחם בי.
נמצא לזה פתרון... כרגע הלב שלי עם ההריון.

מצאנו את עצמנו מחזקים אחת את השניה - אני והיא. היא מתלבטת מתי לחזור לטיפולים ואני עם הריון חרדתי במיוחד.
היה מדהים, היה טעים, היה כיף ומרגיע.

לקינוח היה לי חלום סופר מוזר:
שאני בבית קברות ומישהו מבקש ממני להצטרף ללוויה.
(מה שמוזר: נשים לא מצורפות למניין. באות לכבד ולהשתתף אבל דתית אין עניין בזה ובטח לא יבקשו מאישה להצטרף ללוויה זרה כשצריך עוד אנשים).

אני אמורה ללכת עם חברה שלי מהעבודה הקודמת וחברותיה (היא יותר מבוגרת מאמא שלי) לאיזושהי הצגה. אמורה לנסוע איתה אבל בסוף מסתבר שאני לא יכולה כי אין מקום ואני מתבקשת לבוא לבד.
ואין לי חשק.
ואז אני מבינה שאני בכלל לא אמורה להיות בבית קברות כי אני בהריון וזה אסור. אני נלחצת.

אני פוגשת את פיצי שלי (אחיין שלי שהשבוע יהיה בן שנתיים, הנסיך שלי - הוא תשיעי מבין עשרה אחיינים ואחייניות אבל הוא כמו בן בשבילי). זה קורה בסוג של גבעה ירוקה ליד הבית קברות.
הוא הולך שם לבד ואני מרימה אותו ולוקחת אותו איתי כדי לראות איך לצרף אותו למשפחה שלו. מחפשת אותם.
אני רואה את האחיין הבכור יושב עם עוד אנשים ומוסרת לו את פיצי.

משתדלת להתחבא מחברה שלי וחברות שלה שבקטע מאד מוזר לא עוזבות את המתחם למרות שכבר סיימו מזמן את המסיבה שלהן שם.
אחת החברות מבחינה בי ואומרת לי שרק הייתי צריכה להגיד להן אם לא בא לי ללכת איתן.

וזה מה שאני זוכרת.

סתם רציתי לשתף.
(הפחד שלי הוא שקרה משהו לפיצי. זה כל מה שאני דואגת...).
ובגלל חלום אני לא סתם אתקשר לאחותי ואשאל מה קורה איתו. היא תחשוב שנפלתי על השכל.

shira3121

New member
אויי שתנוח אחותך וכל המשפחה שלך

וכל האנשים שאומרים לחשוב חיובי כאילו שזה יכול להשפיע על משהו מלבד אולי מצב הרוח שלך, שמחה שמצאת חברה שיש לך איתה שפה משותפת כי זה כל כך נדיר

אוףףףףף כמה מתסכלת המשפחה

קוראת ומתעצבנת, ומתעצבת בשבילך שהיית בכלל צריכה לשמוע את ההערות האלו. אצלי כשנתקלתי באטימות כזו בדרך כלל בדיעבד אחרי שעבר הרבה זמן הצלחתי לראות שזה היה תוצאה של חוסר היכולת של מי שמדבר להתמודד עם החרדה והכאב שלי. לא שהתובנה הזו עזרה לי באותו רגע, אבל כן מצאתי מקום לסלוח על הרבה פליטות פה בדיעבד. כי הבנתי שגם לאחרים סביבי כואב, והם לא מצליחים לעמוד מול הכאב ולדבר אותו כמוני, הם רוצים שהוא ייעלם, ושלא יראו אותו עליי, כדי שלא יעלה גם אצלם. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.
ולגבי החלק השני, לחלוק ולדבר זה תמיד טוב, במיוחד בכזו אינטנסיביות מפעם לפעם.
והחלום? אני לא זוכרת חלומות באופן גורף, אז אין לי הרבה ניסיון בעניין הפענוח שלהם. אבל היות וחלומות הם בעצם עוד דרך שבה מעבדים את חוויות החיים - במפגש המשפחתי הרגשת חוסר קבלה וחוסר שייכות לקבוצה, אז אין פלא שהדברים עולים בתוך החלומות שלך. כי זה בעצם נושא החלום - אי התאמה חברתית, חוסר שביעות רצון ממך שלא באשמתך, וחרדה לילד שאת אוהבת. וזהו בעצם, עד כאן יכולות האנליזה הפסיכולוגית שלי להיום.
לא מתעלמת מהבעל, פשוט נראה שקרתה השלמה, אם בכית לו על המשפחה שלך בהמשך.

תודה, הרגת אותי עם "חרדה לילד שאת אוהבת" - זה בול

התחלתי לדמוע ממש (אבל בטוב!)
כי פיצי הוא הכי ילד שלי. לפני כשנה גיסי עבר ניתוח מסובך והוא היה אצלנו בבית לא מעט. אולי זה יסמל שהוא בדרך להיות מה שאחיו הבכור בשבילי.
פחות בן שלי כמו שפעם הוא היה, אלא גדל והופך להיות אחיין אהוב.כשהאחיין הבכור נולד, בכל פעם שעזבתי את המקום הרגשתי שאני עוזבת את הבן שלי מאחורה והיה לי מאד קשה.
אחותי הבטיחה לי שאם יש לי בן היא תשלח לי תמונה של פיצי כל יום כדי שאראה ואכניס לתת המודע שלי מה אני רוצה.

לגבי התגובה לבעלי, אני משערת שזו הייתה תגובה הורמונלית קלאסית. למרות שבעלי נהנה להתווכח וכשהוא כועס הוא פחות רואה בעיניים. לעולם לא מקלל או מרים את הקול אבל כן דורש בצורה לא יפה. במיוחד כשאני משתדלת שכשהוא יחזור אני אעשה מה שהוא מצפה ממני והסתבר שזה היה הפוך.

תודה

באמת שינוחו

חצאיות הדוקות עושות נזק לעובר? בחייאת ראבאק!
בתחילת ההריון העובר מוגן בתוך עצמות האגן, אז אין בעיה אפילו עם מחטב (לא שמישהי תרצה לדחוס את עצמה לדבר כזה בהריון, אבל עקרונית אפשר), אז שג'ינס עם גומייה יזיק? אולי רק אם את מטפחת בקרבך סטייליסט ביקורתי במיוחד. אני הסתובבתי עם גרביונים רגילים וג'ינסים עם ובלי גומייה עד שבוע 16 (שבו הגומייה איימה להתפקע וכבר סיפרתי בעבודה אז כבר יכולתי לעשות שופינג הריון) ונכון לעכשיו העוברית בריאה ובועטת (אולי חלק מהבעיטות הן נקמה על הגרביונים ההם, מי יודע).
&nbsp
הייתי אומרת לך לתפוס שיחה עם אחותך על העניין הזה ולהסביר לה שאת זקוקה להרגעה ותמיכה ולא לביקורת, אבל מהתיאור של השיחה עם אמא שלך אני לא בטוחה שיש מי שיקשיב בצד השני... העצה היחידה היא לחזק את עצמך מול הערות כאלה ואחרות, כי ככל שההריון יתקדם כל אחד (כולל זרים למחצה) ירגיש בנוח להעיר על מה את עושה לא נכון ואיך את "מזיקה" לעובר שלך (אצלי השיא הגיע כשהשכן שלי, שביליתי אולי 20 דקות של שיחות איתו במצטבר, התחיל להטיף לי על הנקה). תהיי בטוחה בעצמך. את אמא של העובר הזה, לא אף אחד אחר!
&nbsp
בהצלחה בשקיפות, מחכה לעדכונים טובים!

שירהד1

Member
מנהל
שאלה- איך בדיוק הגעת לכך שהשכן מדבר איתך על הנקות?!-

מעניין אותי מהלך השיחה. מה הקטע של השכן הזה?

באופן כללי (בלי קשר לשכן שלך...), אני מאוד יוצאת דופן בקטע של ההנקה, כי אני לא מניקה, ולא הנקתי אף פעם- מבחירה. חוץ ממני ומגיסתי, אני לא מכירה עוד בנות שלא מניקות.
אבל מעולם- לא בבית החולים, ולא באף מקום, לא אמרו לי כלום על זה. כניראה זה משהו במה שאני משדרת. כלומר- לשאול שאלו, וזה לגיטימי, אבל לא הטיפו לי מעולם על כך, וטוב שכך.

אז ספרי משהו על השכן ועל הקשר שלו להנקה

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

כמו שכל העולם מדבר איתי על זה

ברגע שאישה ישראלית מתעברת, כל הסביבה מרגישה צורך לספק עצות על גבול החדירה לפרטיות.
ספציפית עם השכן - נפגשנו על הגג במטס של יום העצמאות. הוא היה עם הילדים שלו ודיברנו על זה שהם קמו מאוחר ושעות יקיצה של ילדים. אמרתי בצחוק שאני בונה על זה שהשינה של בן הזוג קלה יותר משלי וגם הוא יקום בלילות והוא ענה שאם אני מתכוונת להניק אני אצטרך לקום בכל מקרה ומכאן השיחה התדרדה להאם אני מתכוונת להניק ולמה לא וזה ממש בריא וכו'.
יש לי חברה טובה שבחרה לא להניק ועוד חברות שיודעות שאני לא מתחברת לעניין ולא מנג'סות, אבל חוץ מהן - חצי עולם חופר לי על זה. אפילו בקורס הכנה ללידה הקדישו חלק נכבד להנקה ולדיבורים על כמה זה חשוב, והייתה לי נרגשה שאני היחידה שלא יצא לה עשן מהאוזניים למשמע שטיפת המוח הזו.

שירהד1

Member
מנהל
ואו! מעניין מאוד- כל הלך הדברים עם השכן

מעבר לזה, כל אחת צריכה להתחבר למה שעושה לה טוב- בחיים, וגם בהקשר של ההנקה. אמא שטוב לה- גם לתינוק יהיה טוב. זה הכלל הכי בסיסי
.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

אמא שלי בחרה לא להניק

חוץ מאותי, הבכורה שהיא הניקה 3 חודשים, אף אחד היא לא הניקה.
היא ביקשה את הזריקה שמייבשת את החלב, ואחות שהטיפה לה על הנקה - היא נתנה לה מבט מייבש במיוחד.
אמא שלי טוענת שזה מגעיל אותה, וחמישה מתוך שישה ילדים גדלו אצלה לתפארת ללא חלב אם אז הכל בסדר.
(על האחים הענקים שלי, כל אחד יותר מ 1.80 מ', לא רואים שהם לא ינקו כתינוקות).

אישית הייתי רוצה לנסות.
ניתוח הרמת חזה שעברתי אולי יפריע אבל אני אנסה בכל מקרה. מקסימום אפסיק אם לא אתחבר.

מחזיקה לך אצבעות, רויאל בלו

קודם כל - מחזיקה לך אצבעות, שתגיעי בשלום לרגע בו תנסי ותחליטי האם להמשיך או לא.
תוך כדי הנקה אני כותבת לך, שאני מסכימה לחלוטין עם אמא שלך לגבי הנקה, שאינה חובה בעידן בו קיימים תחליפים, ואם לא תתחברי להנקה, העיקר שתהיי שלווה עם התינוק. כמובן לא מתכוונת להתחבר טכנית, על זה אפשר להתגבר בעזרת יועצת הנקה, אלא לתחושה הרגשית.
יתרה מזאת - לא פשוט להניק כשיש עוד ילדים בבית בייחוד כשהם קטנטנים וצריכים בעצמם החלפת חיתול, עזרה בשירותים וכולי. מאוד קשה בלי תמיכה של בן הזוג, סבים או עזרה בתשלום. מאחלת לך מכל הלב להתחבט גם בזה בתוך שנים אחדות.
בשבע שנים וחצי כאמא שמעתי המון הערות מיותרות וביקורת על הנקה, אורך הבגדים, התפריט, הווליום וכל מה שעולה נבדעתך לגבי ילדים. מכל הלב ממליצה לסנן ולאמץ רק הערות בנכונות עבורך.
בינתיים - שההריון יעבור בשלום וגם הלידה, ושתגיעי להורות שלמה, שלוה ומאוזנת.

שירהד1

Member
מנהל
גם אמא שלי בחרה לא להניק- כלומר-

ניסתה להניק אותי ואת אחי התאום וזה היה גהנום עבורה שנמשך חודש ימים, אחרי לידה זוועתית, והחליטה שזה לא מתאים לה ועברה לתחליפים.
את אח שלי הצעיר, כבר לא ניסתה להניק בכלל...
אז הייתי אומרת שיש פה איזושהי העברה בין דורית בהקשר הזה

אני כשלעצמי לא מתחברת לנושא ההנקה בכלל, וגם חוזרת לעבודה מאוד מהר (כשכל אחד מהם היה בן חודשיים...).
כל אישה צריכה לעשות מה שנוח לה ומה שטוב לה בהקשר של ההנקה (ובעוד מליון נושאים...).

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

גם שלי לא היניקה ויצאנו בסדר גמור

למרות שאמרו לי שכל רופא ביולדות יוכל לתת לי כדורים לייבוש החלב, ביקתי מהרופא מרשם, כדי שאף איש צוות לא יעשה לי פרצופים. באופן נדיר, הוא לא הטיף לי אלא לגמרי תמך.
אולי אחליט ברגע האמת לנסות (בן הזוג הושפע משטיפת המוח של קורס ההכנה), אבל למקרה שלא - אהיה מצוידת.

שירהד1

Member
מנהל
כן, גם אני הגעתי עם כדורים לבית החולים...-

לפני כל לידה (ניתוח) ביקשתי מהרופאה שלי, והצטיידתי מבעוד מועד. היא כבר היכירה אותי ומה מתאים לי ומה לא מתאים לי, אז בכלל לא שאלה שאלות ולא כלום.
אני זוכרת שאחרי שביתי הבכורה נולדה, בעלי שאל אותי אם אני בטוחה לגבי העניין של לא להניק, ואמרתי לו שכן, ובזה נגמר הסיפור
.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

למעלה