סופ"ש של אופניים באילת

יורם חן

New member
סופ"ש של אופניים באילת../images/Emo59.gif

חזרתי מ-4 ימים של אופניים וסטלבט באילת וחרשתי קצת את ההרים המדהימים המקיפים את אילת. רכבתי במסלולים מוכרים (נחל שלמה, נחל רחבעם, נטפים, גבעות שחורת ונחל שחורת שהפתיע לטובה) וגם בכמה סינגלים אקסטרימיים חבל"ז. באחד הימים , בהמלצתו הבלתי אחראית של גדי, רכבתי ממעלה גשרון, על שביל ישראל, להר צפחות וירדתי לנחל שלמה דרך נחל צפחות. סינגל מטורף העובר על שלוחת סכין הכי צרה שאפשר לדמיין, תהום משני הצדדים ושיפוע צד. שתי עליות לאורך הסינגל לא רכיבות בעליל ולבסוף יציאה דרך סינגל קליל בנחל צפחות. רכבתי לבדי ובדרך פגשתי חבורת מטיבי לכת מחו"ל (שווייץ) שנעזרו במקלות הליכה מיוחדים והיו בטוחים שהגעתי לשם בטעות- אחד מהם (תייר משוויץ, כן) התעקש להסביר לי את הדרך לכיוון אילת.... סינגל מדהים, לא מומלץ לעשות אותו לבד ! מצורפת המפה של המסלול ממעלה גשרון להר צפחות.

יורם חן

New member
עוד סינגלים../images/Emo26.gif

ביום אחר רכבתי במסלול של כ- 30 ק"מ מצפון לאילת. בדרך בדקתי את השביל המסומן כחול אולם כבר בהתחלה הוא לא ניראה משהוא ועזבתי אותו- סימנתי בכחול את הקטע שניסיתי, אז אם מישהוא רכב ויכול לספר יותר- בבקשה. אני ניסיתי מדרום לצפון. בהמשך המסלול רכבתי את השביל שסימנתי באדום (מסומן באדום בשטח). מתחיל רגוע אבל בהמשך סינגל מדהים, במגמת עליה, חלקו קשה מאוד בגלל השיפוע ומפחיד בגלל שיפוע צד המוליך למדרון עמוק מלא סלעים חדים . מהמפגש עם הכחול יש ירידה מדליקה בסינגל וההמשך בואדי מדהים ביופיו (כל מיני סלעים משונים בכל מיני צבעים) הקטע האחרון רכיב בחלקו וניגמר בשני מפלים גבוהים שמחייבים לשלשל את האופניים. למי שלא מפחד ללכת קצת- מומלץ !!

שאלה בקשר למפה

אני מניח שהסימון על המפה נעשה בזרת הטורבו סי די אם כן איך הצלחת 1)לשנות את צבע הקיו (הוא בד"כ כחול) 2) איך הורדת את הריבוע בכל נקודה (כשמסנים קיו יש בקצוותיו תמיד ריבועים אדומים ומספר)

יורם חן

New member
תשובה בקשר למפה

יש אפשרות לסמן עם הטורבו וגם לבחור את הצבע דרך האופציה של "מסלול" (אם אני לא טועה) אבל אני לא משתמש בזה בד"כ, הפעם עשיתי שימוש בתוכנת צייר פשוטה. אגב, בטורבו ע"מ להוריד את הריבועים הכחולים- גש לניווט, בחר ניווט חדש וכל הסימונים הישנים יעלמו ואז תעבוד עם הסימון של תוואי המסלול בפונקציה שציינתי. עבדתי עם זה פעם אחת בלבד למעשה....

UDYM44

New member
יורם שלום

מהיכרותי טוב את השטח באזור הצמוד לאילת.הייתי יכול לומר לך שהכחול שלך אינו רכיב מהמצפה. אבל למטה בעל טכניקה גבוהה ירכב שם בלי בעיות מיוחדות השביל נגמר בסמ"ש השחור ויש שם מזבלה קטנה. אני מעריץ אותך שהלחת לרכוב על הסכין של צפחות.קצת לא אחראי מצדך כי היית לבד.ניתן לבצע שם תמונות מדהימות של פרי ריידרים הנופלים לתהום או סתם מצליחים לעבור. המסלול האדום הוא נחל שחמון .אם אתה מגיע אליו מהצפון ,נחל רודד,הוא רכיב ברובו עד הפיתולים הצרים משם כדי לצאת קצת מהשביל ולראות את כל מפרץ אילת זאת נקודת התצפית הכי יפה באילת שאני מכיר. איך פספסת את הנווט במגידו??

alonaski

New member
יורם -

אומנם לא טיילתי באזור אילת כבר כמה שנים טובות לצערי...
אבל מזכרוני - לדעתי - השביל הליכה שיורד מהר צפחות לכיוון מזרח לבי"ש וחוף הים - צריך להיות סינגל מדליק!
הסתכלת עליו?... ניסית אותו?... ועוד מסלול שלדעתי עלול להיות מאוד מאוד חביב לרכיבה , זה - הר אמיר! לעלות אליו דרך עמודי עמרם ולרדת לעמק המשותף עם קניון שחורת!!! = זה צריך להיות גם יפה וגם אתגרי לאללה - הר אמיר עשוי ממסלע של אבן חול משובחת שנותנת אחיזה מצויינת לצמיגים! משהו כמו ב"מואב" = ארה"ב!
א--------------ב---------------ל - צריך לברר קודם אם זה מקובל ע"י הרשויות ולא פוגע או הורס את הנוף!!!!!!!!!!!!!

UDYM44

New member
אלונה בקניון שחורת חייבים צוות

חייבים צוות כי הירידה לקניון שחורת היא עם סולמות. מסלול מדהים נוסף שחייבים לבצע בצוות מהר יהואש דרך עיןנטפים ועד לרודד מסלול יפה מאד.

יורם חן

New member
לגבי קניון שחורת

אין שם סולמות. הינה תמונה ישנה שלי רוכב שם. בחלק מהמפלים מעבירים אופניים- חווית רכיבה מדהימה לרכוב בין קירות הקניון ! אלונה- לגבי השביל הכחול שיורש לבי"ס שדה, הוא אמור להיות רכיב מפסגת ההר למטה אולם מהחציה של נחל צפחות, לשם אני פניתי, לפסגת הר צפחות זה ניראה מלמטה כמו טיפוס רגלי אז חתכתי לנחל שלמה דרך נחל צפחות- סינגל נחמד.

שחורת לא עביר לרכיבה.... אפשר לרכוב

בין המפלונים הקטנים אבל כל כמה עשרות מטרים יש מפל שצריך לרדת ולשלשל את האופניים למטה...

alonaski

New member
בקניון שחורת אים חבלים! אתה כנראה

מבלבל את השם עם נחל אחר... בכל מקרה - לא התכוונתי להכנס לתוך הקניון!!! בין הר אמיר לקניון שחורת יש מעין בקעה = ישורת (זה נקרא:"פנה-פלאיין" בשפת הגיאולוגים, אבל לא משנה...) .

הערה מאד במקום

באזורי אבן החול, אפילו סטייה של הולכי רגל מהשביל המסומן, יכולה לגרום צלקות לשנים - ולכן אני ממש לא ממליץ לרכב בשבילים אלו, (כולל בשבילים המסומנים, שתנועת הרוכבים יוצרת בהם ערוצי זרימה חדשים בקלות מדהימה), אפילו אם הרשויות כרגע אדישות לעניין זה (מסלולי הגרניט הרבה פחות רגישים, אבל אני לא מעלה על דעתי שמישהו ירכב בהר שלמה באופניים...).

למעלה