אם זאת לסינית יש עשרות ניבים לכן כאשר אומרים סינית לא בהכרח מתכוונים למנדרינית אגב, בסקר שנערך בשנה האחרונה בקרב הסינים נתגלה שאחוז הסינים הדוברים מנדירינית (מתוקף הלימודים בבתי הספר) הוא באזור ה-60-70%
מנדרינית מדוברת בעיקר באזור של בייג'ין, באזורים אחרים כמו שנגחאי יש ניבים שונים.. זה שונה עד כדי כך שזה נשמע כמו שפה אחרת כמעט .. אני לומדת סינית (מדרינית)
אז תודה על ההמלצה, זה יהיה מעניין לשמוע ולראות אם אני אצליח להבין משהו חחחח....
אחד היוצרים שאני יותר מעריכה התחיל בתור נגן כינור והיום מנגן על הרבה יותר מכך. יוצר, מוזיקאי ומלחין. הוציא עשרות אלבומים ופסקולים לסרטים שונים. האלבום האחרון שלו בגדר יצירת מופת בעיני רוב ההתמקדות המוזיקלית שלו היא על אזור הבלקן. http://www.myspace.com/goranbrego1
חיים צינוביץ' - פרוייקט הג'יבריש יצא ב 2003 ... ועד לפני תקופה של חצי שנה בערך היה ממש קשה להשיג אותו בגלל הכמות הפצה המצומצמת ביותר שהוציאו במהדורה הראשונה ולא מזמן הוציאו מהדורה חדשה בגלל הביקוש... בהחלט דיסק מעולה חיים צינוביץ' ועוד נגנים מרחבי העולם, מוזיקה נטו, בלי יותר מידי זיוני שכל ומריחות, כל אחת נותן את שלו מה שמראה שמוזיקה זו שפה בפני עצמה ואין צורך בהבנה אחרת מאוד מומלץ