סופ"ש +
(?)

tzachy

New member
סופ"ש +
(?)

כנראה שמזג האוויר מתבהר ממחר, לפחות לסופ"ש (למרות שעדין קריר) ועוד.

מה יש לכם/ן לומר/להציע וכו' לגבי יום שישי ושבת הקרבים?

נעמי155

New member
נראה שבשבת

תוכל לרכוב
אם התחזיות יתממשו,כנראה שתהיה איזו הפוגה,לפחות עד יום שני
ביום שני ה
חוזר, בעיקר בצפון (אלא מה
).
לערב שישי הזמנתי חברות לארוחת שישי,כך שסביר להניח שאטרח סביב הארוחה מחר במשך היום.
בשבת אני כנראה אנוח ואטפל ביורשת המצוננת שלי
,אם תנוח עלי הרוח, אולי אערוך ביקור משפחתי בקירבת מקום.

tzachy

New member
נא ספקי נ"צ

איפה את בערך, איזור חיפה?

אפרופו היותך צפונית...|מצפן|... נזכרתי שהזכרתי בבלוג שלי (בפוסט מפברואר 2012) מחשבה שלי שלפי כלל ברגמן שהזכרתי כאן בפורום (וכלל אלן (כנ"ל, אבל 'הפוך' לגבי אורך גפיים) שאני מוסיף עכשיו), ייתכן שיש יותר בחורות כמו שאני מחפש חיצונית (כלומר תיאור די כללי: יותר מלאות בכלל ובפרט באופן חריג במקומות ה'נשיים'), באזור הצפון... כי כאילו קצת קר שם יותר... אבל לפי ההגיון בזה, בירושלים עוד יותר קר ולא התרשמתי מביקורי בעיר הבירה מהשוני בהקשר הנ"ל...

אולי אצא לרכיבה, אבל בגלל שהטמפרטות מתחת ל-20 מעלות, כנראה שאלבש משהו טיפה יותר חם (כבר גיליתי שזו הטמפרטורה שמתחתיה מתחיל להרגיש קר ברכיבה
(הקור מורגש יותר בגלל הרוח
) למרות שנראה לי שפיזית אני יחסית מותאם לקור (אני שוקל לא מעט (כ100 ק"ג, כלל ברגמן) ולא הכל זה שומן.., לא גבוה (1.70 מ', כלל אלן (גפיים קצרות כאדפטציה לקור) ואני גם שעיר...
).

איחולי החלמה מהירה לביתך
. אם זו רק הצטננות (ולא שפעת וכד') אז יחסית, זה לא נורא, לטעמי. היתה לי כזאת לפני כמה חודשים, יום אחד לא נעים (כולל חום) וזה עבר.

הפעם האחרונה שאני אירחתי זה היה ממש מזמן...
עבדתי על זה, אולי 3 ימים...(לא מלאים..), אבל אחרי זה הייתי 'שפוך'...
אולי לכן אני יודע להעריך את העבודה שיש בזה... בהצלחה
ושב"ש.

נעמי155

New member
תודה על האיחולים

זה עובר ללא ספק, אבל בינתיים זה "אמא, אני לא נושמת, האף שלי סתום, חם לי, קר לי, אמא,את יכולה לדבר בשקט בטלפון, כואב לי הגרון".....

זה עובר אמרנו,שטויות,עוד קצת....כמה שערות יותר, כמה פחות, מי סופר?

לגבי האירוח, זה יכול לעייף מאוד, בעיקר כשלא מתורגלים, אני בטוח אעמוד בזה, כבר עשיתי דברים קשים מאלה :)

פריאל 12

New member
קפה עם חברה, ארוחה משפחתית

מטלות הגשה (הרבה!).
בנוסף, עליי להכין מצגת והיות שאני לא ממש טובה בתחום הזה, זה לבטח יקח לי לא מעט זמן.
לפחות זה משהו שאני אוהבת :)
יש אפשרות הארכה?!
שתהיה שבת נפלאה

tzachy

New member
אפרופו מצגות

במקום להשתמש בפווארפוינט (וכד') כתבתי לי תוכנה משלי, יחסית פשוטה, אבל יעילה וייחודית לצורך מצגות וזאת רק בעזרת HTML ו-JavaScript כלומר באמצעים פשוטים יחסית (היתרון הוא גמישות היתר והיעדר מגבלות מובנות של ה-PP דלעיל. מנגד עלולה, לפעמים (אבל לא בהכרח), להיות בעיה של תאימות). אני בטוח שתמצאי ברשת תשובה לכל שאלה שלך בנושא (ואם לא את יכולה לשאול כאן בפורום או בפורום מתאים). "מטלות הגשה (הרבה!)": את לומדת משהו?

שב"ש

פריאל 12

New member
כתבת לך תוכנה משלך....

ככה בדרך אגב... על הדרך... אחה"צ בכיף.
יש לך מושג בכלל כמה אני מקנאה בך?!
אם אתקל בבעיה או שתהיינה לי שאלות, מבטיחה שתסבלו ממני :)
בימים אלו אני לומדת לתעודת הוראה בלשון. זה שלב הקורסים המקוונים - שלושה בסימסטר הזה,
וחמישה נוספים בסימסטר הבא.
בכל קורס, עליי להגיש בכל שבוע מטלה, ובסוף הקורס - עבודה מסכמת.

tzachy

New member
את צודקת שזה לקח יותר מאחה"צ אחד...

אבל אין צורך לקנא... אצלי תיכנות זו אהבה מגיל צעיר. אני כותב תוכנה מאז גיל 16 (אי שם 37 שנים לאחור...
זה היה עוד לפני עידן המחשבים האישיים
. היה לנו מחשב מרכזי בבית ספר. אני למדתי דווקא במגמת אלקטרוניקה, אבל הייתי בורח משעורים משעממים (ספרות וכד') לחדר המחשב (מחשב מרכזי גדול עם הרבה מסופים) ומפעיל המחשב (פעם היה דבר כזה. עדיין יש (פה ושם..), אולי בשם קצת אחר) חיבב אותי ונתן לי סיסמא כדי להיכנס, למרות שלא הייתי אמור להיות שם... כתבתי אז בשפת בייסיק (שכשמה כן היא, שפה בסיסית)) מאז הספקתי לעשות תואר (במתמטיקה ומדעי המחשב, אונ' ת"א) ועוד כמה קורסים פרטיים וכמבון לכתוב לא מעט שורות קוד בשפות ובסביבות שונות ולמטרות שונות.

דווקא HTML ו-JavaScript (להלן, כינוי זמני H&J) הם יחסית פשוטים ללימוד ולכתיבה, כלומר אפשר להתחיל מקטן ולהתקדם הלאה (גם לא צריך כלי פיתוח מיוחדים: רק עורך טקסט בסיסי כמו "פנקס רשימות" ודפדפן). אפילו מבלי לחפש, אני בטוח שיש באינטרנט "בלי סוף" מדריכים חינם על הנושאים הללו. צריך רק סבלנות, התמדה וכמובן זמן ללמוד את הנ"ל (יש גם מחוללים שיוצרים דפי H&J לפי קלט מתפריטים וכד', אבל אני במקרה זה מעדיף דווקא את ה-Low Level כי השליטה בתוצאה הסופית, בד"כ, טובה יותר).

מה שנחמד בכתיבת תוכנה הוא:
- שאת/ה "הבוס", כלומר את/ה נותן פקודות והן מתבצעות ללא עוררין...
(כמובן אם הכל כתוב כהלכה).
- את/ה יכול להגות רעיון בראש ואז לממש(/לבדוק) אותו, יחסית בקלות (לפעמים), כתוכנה. זה יכול להיות תהליך איטרטיבי (של חזרות) ואינטראקטיבי (כלומר 'דו-כיוווני' מבחינת המשוב) וזה נחמד.
- בד"כ (למעט זמן הכתיבה וכד') את/ה יכול לראות תוצאות (או לפחות תוצאות חלקיות) די מהר, מה שנותן מעין משוב חיובי (חיזוק חיובי, אפרופו חינוך) ומוטיבציה להמשיך.
ועוד.

פריאל 12

New member
הקנאה

היא בשל היכולת להגיע בעזרת המחשב לדברים שעליהם אתה חושב.
אצלי הוא שימושי לדברים בסיסיים, ומדי פעם אני למדה דבר חדש שרלוונטי לעבודתי.

אני תמיד בעד הקולנוע

אני ראיתי את הסרטים חית לילה וטראש, שניהם מומלצים בעיניי.
עוד מעט יוצאת עם המשפחה למסעדה

בדיעבד

משישי בבוקר עד שבת בצהריים לא יצאתי מהמטבח

ארחתי הרבה אנשים והיה נהדר

מאז אני במנוחה ולא נכנסת למטבח....

פריאל 12

New member
פרטי והדגימי

מה בישלת?
אני מבשלת ברמה בסיסית ביותר ותמיד מחפשת מתכונים פשוטים.
אני נעזרת באינטרנט, כמובן, אבל תמיד שמחה למתכונים מאנשים שהצליח להם :)

נעמי155

New member
אז למה

שלא תהיה לנו כאן פינה ....פינת המתכון השבועי ש- את תנהלי
, בכל שבוע תעלי לנו מתכון
וכל אחד יוסיף מתכונים משלו, מ'ת אומרת?

פריאל 12

New member
אני אומרת שרצוי שמי שיעלה לכאן מתכונים

יהיה מישהו שיודע לבשל

(רעיון מצוין!
)

נעמי155

New member
לא חובה

לפעמים מוצאים מתכונים שווים באינטרנט,קלים להכנה ונראים טוב,או לחילופין, כאלה שמישהו אחר ניסה והיית עדה לתוצאה
וככה לומדים לבשל

פריאל 12

New member
יש לה מתכונים נהדרים, למרות שלא ניסיתי

אני צריכה ללמוד איך להפוך את המתכונים הנהדרים האלו לדיאטטיים, וזה יהיה מושלם.

למעלה