סופ"ש

• פותח הנושא V e g
  • פורסם בתאריך

V e g

New member
סופ"ש

השבוע נזכרתי בכל מיני שירים מצויינים של רדיוהד כמו Cuttooth, Worrywort, Paperbag Writer, Lift ונוספים. ממליץ למי שעדיין לא מכיר לשמוע, לכל הפחות זה אפשרי ביוטיוב. מה תמליצו אתם לשמוע / לראות / ... הסופ"ש? ובכל מקרה הנה ביצוע מעניין של morning bell

Paranoidd

New member
שישי אחר הצהריים..

אני ממש אוהב ביום שישי אחרי הצהריים , לקראת ערב ככה , לשמוע את האלבום של ניק דרייק Five Leaves Left עוזר לי להיכנס לאווירת שישי - שבת .. עדיף בסופ''שים שאין מבחן או בגרות אחריהם. בנוסף האלבום של sparklehorse שנקרא Dreamt For Light Years in a Belly of a Mountain עושה ממש עצוב בלב וזה נחמד מאד לפעמים אחרי העבודה מאוחר בלילה. סוף סוף סיימתי את עבודת הגמר שלי בפילוסופיה שבה ניתחתי את אוקיי קומפיוטר וניסיתי ליישב את סוגיית הניכור בעידן הפוסט מודרני לפיו. יצא מאד מגניב. וגילית המון דברים שלא ידעתי על האלבום ואני חייב להודות שהפרוייקט לפיענוח שירי רדיוהד שהוקם בזמנו בידי Vegetable תרם רבות. אהה ולרגל שבוע הספר שפוקד את ארצנו בימים אלו רציתי להמליץ על ספר ילדים מאד טוב של רואלד דאל שנקרא '' העי''ג " .. חברה שלי התעקשה שהוא גאוני ואני לא האמנתי לה ... וכמובן שטעיתי ... ספר גאוני.

jony84

New member
באמת ספר אדיר

קראתי אותו ממזמן כשהייתי באיזה כיתה ח'....ממש חמוד ומצחיק כזה ואם את יכולה אז תשלחי את העבודה שלך...יכול להיות מעניין לקרוא אותה

פוֹלי

New member
מצטרפת לבקשה...

אם אתה יכול - תעלה את עבודת הגמר זה בהחלט יהיה מעניין לקרוא

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gifגם מצטרפת!

נשמע עבודה מעניינת מאוד! וואו ופילוסופיה, בכלל מקצוע שכל כך הייתי רוצה ללמוד!

jony84

New member
וואלה

אני כל הזמן מקשיב להסברים של ידידה שלי על פרויד וזה כל כך מעניין כל התיאוריות האלה חחח...הייתי מחליף לזה בכיף מביולוגיה...למרות שזה נראה כמו ספרות-במבחנים....פשוט צריך לזייין את השכל

kittycatbone

New member
חיחי

מה רע בלזיין בשכל?
זה כל הכיףףףףףףףףף. אני הכי טובה בזה D: אגב פרויד, הוא יותר קשור לפסיכולוגיה מאשר פילוסופיה למיטב ידיעתי
אבל אולי גם יש קשר לפילוסופיה?

Paranoidd

New member
...

א. אני זכר ב. ברצון רב אעלה את העבודה אבל... חשוב לזכור שהעבודה היא על הניכור במוזיקה וצריך לנתח את הנושא לפי התקופה הפוסט מודרנית.. אז היה די קשה עם כמה שירים ... למשל איירבאג בחלק מין הקטעים פשוט אנסתי את הטקסט לפי הפירושים שהייתי צריך בשביל העבודה... והעבודה מרחיבה בעיקר על הניכור ולא פולשת ליותר מדי תחומים ... והרבה פירושים יישמעו לכם תמוהים בעיקר בגלל הרעיון של להראות שהאלבום מתאר תהליך של התנכרות שעוברת הדמות באלבום.. אז למשל איירבאג ופראנויד אנדרויד מפורשים בצורה מאד לא מקובלת ... ואפילו איירבאג יצא דיי שטותי לטעמי... אבל בגלל שלפי דעתי כל שאר האלבום יושב בצורה פשוט מושלמת על הקונספט הייתי חייב לשנות קצת את הרעיון של איירבאג ושל פראנויד... אהה וגם החלטתי לא להיכנס לשיר אלקשנירינג ... בגלל בעיות שיש לי עם השיר עצמו... .. אז לא פירשתי אותו... אהה ואת רוב הפירושים בדיתי ממוחי שלי... את הכיוונים לקחתי מתוך פרוייקט הפירושים של ווג'טבל.. אהה ואיך אני מעלה את זה לאינטרנט מישהו יודע?

kittycatbone

New member
חחח

מה רע בלהמציא פירושים? אולי זה יהיה כמו שאמרת לא הפירוש המקובל לשיר, אבל לדעתי כל היופי הוא למצוא היבטים חדשים על השיר
ומובן לגמרי שכשאתה עושה עבודה על נושא מסויים צריך שהפירוש של השירים יתקשר לנושא הזה ולא לדברים אחרים.. עדיין נשמע לי מאוד מאוד מעניין ^^ ואיזה קובץ זה כדי להעלות לאינטרנט? וורד? בכל מקרה, אני ממליצה על yousendit.com, זה אתר מאוד נוח להעלאת קבצים

Paranoidd

New member
העלתי את העבודה..

http://download.yousendit.com/F518CC1E2DEBBC8F העבודה שלי בפילוסופיה (אלו רק הפירושים ללא כל ההגדרות )

kittycatbone

New member
תודה על הקישור!

אני אקרא את זה בהזדמנות כשלא יהיה לי אזרחות על הראש

Knives Out

New member
מגניב, תשמע גם את Good Morning Spider

בהתחלה התחרטתי שקניתי אותו, אבל הוא גדול.

:)

the trapeze swinger, שיר הסיום של in good company של מי שראה, שמבצע iron & wine. הדרך הכי יפה שנתקלתי בה, להשקפה על החיים מנקודה רחוקה, יחסית. באמת יפיפה. (לינק למילים) חוץ מזה אני רוצה להמליץ על פיקארסק (Picaresque) של הדצמברים, אחרי ששמעתי אותו בריכוז רק בימים האחרונים, ונשביתי בקסמי "Of Angels and Angles", לחלוטין. תעשו לכם טובה ותשמעו את זה, את השיר המקסים הזה בפרט. וחוץ מזה, לסיום, משהו שכבר המלצתי עליו בעבר אבל אני לא יכולה להמנע - Destroyer's Rubies וגם Your Blues, שניהם של ההרכב המכונה Destroyer, בראשות האיש שלא מתעייף לרגע, דניאל בז'אר. אבל, אם שמעתם עליו מ"וולף פארייד", "פרוג אייז", "סוואן לייק" או אפילו כחבר שולי ב"ניו פורנוגרפרס" - שכחו הכל!!! כל אלו כל כך לא דומים ולא משתווים למה שהוא באמת עושה שם, בדיסטרוייר. תנו לו צ'אנס (הוא שר מהלב). סופשבוע רגוע

Knives Out

New member
הורדתי את כל הדיסקוגרפיה שלו..

לא יודע למה אני לא מצליח להקשיב לו.. אולי זה הקול הטיפה ילדותי שלו? לא בטוח. יש לו כמה שירים יפים אבל קשה לי להאזין להם בכל זאת. =\

לא יודעת,

תן לזה זמן... בפעם הראשונה כששמעתי את דיסטרוייר'ס רוביס דיי חיפפתי ואז הזנחתי אותו, וזו מן הייתה תקופה ארוכה כזו שעזבתי את דסטרוייר ופתאוםשוב נזכרתי בו באמצע שהייתי כל כולי במשהו אחר ותמיד הגעתי לאותה מסקנה - שאני צריכה לתת לו תשומת לב רצינית, שהוא לא סתם כדי לעשות לי נעים אברי וואנס אין אה ווייל... ואז הזמנתי את הדיסקים מהאינטרנט, והבנתי כמה שצדקתי. אז תשמע, תנסה עוד קצת בכל זאת, בעיקר את שני האלבומים שהמלצתי עליהם. אני סומכת עליך

למעלה