סוציאליזם לא טוב ב-100%

סוציאליזם לא טוב ב-100%

עוד נקודה למחשבה, שתוצאותיה לא אומרות הרבה, ואני נשאר סוציאליסטי, חוץ מבמקרה אחד... אם אני נגיד הולך במדבר עם חבר, ולשנינו מימייה... אנחנו מיובשים... כל אחד מאיתנו יכול לשרוד רק אם הוא ישתה את המיימיה כולה... האם נשתה חצי חצי?!?!?! מושר השכל... לא כדאי להיות סוציאליסטי בחלק מהמקרים... ואם אתם נמצאים במדבר, קחו אתכם מיים שלא תתיבשו, ואם שכחתם, אז לפחות תביאו סכין, שלחבר לא יהיה מוות כואב... גם רצוי שלא יידע ושתעשו זאת תוך כדי שינה... אין לי מושג למה כתבתי את זה... יום טבו, ובט, בוט, וטב, בטו וטוב...

זיו?!?!? what the fuck?

אני מקווה שאתה לא חושב שזה הפן היחיד של סוציאליזם... המילה הזאת אומרת הרבה יותר משיתוף חומרי!!! סוציאליזם כולל בתוכו גם שיתוף נפשי, מנטאלי, להכניס מישהו לחיים שלך, כוליות, שיחות נפש אמיתיות, עבודת כפיים, הנהגה, אקטיביזם, מוסר, שיוויון ערך האדם (לא רק חומרי!), דמוקרטיה אמיתית, ערכים, חינוך, עוד חינוך, אידיאליזם... וחוץ מזה, אני יכולה להגיד לך בלב שלם שאם אני אלך עם בן גרעין שלי במדבר, ורק לי יגמרו המים, אני אעדיף לתת לו את כל המימיה, ולא רק חצי, מאשר לחיות עם הידיעה שבגללי הוא מת. נקודה למחשבה.

אני דווקא לא...

אמות בשבילו, אבל אין לי כח להסביר למה.... בקשר לתחילת המכתב סתם כתבתי את זה כי דיברתי על זה לא מזמן עם מישהו, ששונא את הנועל, אז לא ידעתי מה להגיד לו כששאל אותי את זה... אשמח אם תעני לשאלה ששאלתי קצת לפני זה, על מה עושים עם שאר הכסף בלה בלה בלה... את כבר תראי... יש לזה נושא משלי... ביי

טלי...

New member
גרעינה - שאלה

מה אם זה לא היה בן גרעין שלך? סתם מישהו שאת מכירה? או מישהו שאת לא מכירה?

דווקא כן

א) אתה לא יכול להיות בטוח שלא יצילו אותכם אחרי חצי דרך ואז סתם חבל (קצת היפוטטי אבל) ב) כמו שגם אמרו סוציאליזם זלא רק חומרי ועם זה הערך העליון שלך אתה תהיה מוכן לתת הכל בשבילו גם למות כך שעם שניכם סוציאליסטים אמתיים אתם תהיו מוכן להקריב למען הערך. יכול להיות שיש לך משבר ערכים וזה קורה לכולם וזה וב כי כך תוכל לדעת את הערכים והאמונות שלך. עכשיו הבנתי שסמינר תל-חי ועלותו פריע לך אז קבל פרוט לעלויות (עשרה שלי) 60 -70 ש"ח נסיעות הלוך חזור (תל חי זה רחוק -ליד קרית שמונה) 40-50 ש"ח לאבטחה 40-30 ש"ח שכירת האולם 40 -20 הטקס של הסמיר שהוא לפי מה שאני זוכר (לפני שנתיים) מרשים על והגשם

dri

New member
מה ???

אני בטוח שאם היית סוציאליסט בגלל שאתה מאמין שזאת הדרך הנכונה והיית מתעניין בנושא, לא היית מזכיר את המצב הזה.

למעלה