בטח שאפשר
נשמע לי שאתה נרשם ללמוד באוניברסיטת חיפה או באחת המכללות. לימודי הסוציולוגיה אינם נחשבים לקשים מפני שזהו מדע "רך" כזה שהממצאים בו אינם חייבים להיות מאה אחוז מדוייקים, מדע של פרשנות אבל זה גם כל היופי. אני אישית חושב שמי שכדאי לו ללמוד את התחום הוא מי שמגלה עניין באקטואליה ובהיסטוריה, אדם בעל הבחנות ועניין פילוסופי, אדם ביקורתי בעל ראש פתוח שמחפש להרחיב ידיעותיו ואת הדמיון כי הלימודים מקנים המון כלים שמפתחים אותך וזה הרווח האמיתי. תצטרך לערוך בין 2 ל3 עבודות סמינר בשנה השלישית ועד אז יהיו לך עבודות קטנות יותר להגיש בקורסים השונים כשישנם גם קורסים מתודולוגיים: שיטות מחקר איכותניות שבהן תערוך מחקר שדה קצר ותתנסה בתצפית ופרשנות, ושיטות מחקר כמותיות שבהן תאלץ להתמודד עם סטטיסטיקה ותוכנת מחשב שהיא האימה של כל תלמידי מדעי החברה אך אי אפשר להתחמק ממנה: אס. פי. אס.אס. spss, אבל אחרי שמתרגלים אליה היא לא כל כך נוראית, באמת! אני אישית מציע לא לחשוש לערוך מחקרים, להיפך זה האתגר והכיף האמיתי. לימודי משאבי האנוש נותנים לך יתרון כי תוכל להיכנס לתחום שכיום תופס תאוצה. הצעה חשובה: כבר בשנה השנייה תתחיל לעבוד בחברות השמה כרכז גיוס או יועץ השמה, זה ממש יעזור לך עם סיום התואר, ואפילו אם תגלה שזה מפריע לך ללימודים, אז תאריך את הלימודים בסמסטר והעיקר תצבור ניסיון ראשוני. כמו כן מומלץ לסיים את התואר בהצטיינות כדי להתקדם לתואר שני (מוסיף למשכורת) אז תשקיע כי בסופו של דבר להיות מנהל משאבי אנוש זה יופי של מקצוע למרות שלעניות דעתי זה נעשה מקצוע צווארון ורוד (ועל כך תלמד כבר בהמשך). אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול. רק חבל לי שאני לא דוגמא טובה למי שסיים את התואר ומצא את עצמו בשוק העבודה.