סוציולוגיה ומשאבי אנוש

mamshu1

New member
סוציולוגיה ומשאבי אנוש

היי, הייתי רוצה להתייעץ איתכם. האם כדאי להתחיל ללמוד לתואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש? סוציולוגיה זה מעניין? לדעתי זה מעניין אבל טיפה יבש לא? הייתי רוצה לשמוע המלצות/הצעות ממי שמכיר ומבין בתחום ולמד אותו. תודה מראש!

modal model

New member
יבש?

לא, סוציולוגיה זה לא יבש, מדובר בתחום שחוקריו נוטים להיות ביקורתיים עד ציניים, ממש לא יבש, רק מה, מהיכרות עם סטודנטים שונים נראה שהתחום לא מדבר לכל אחד. אז אם יש לך עניין בהתנהגות החברתית ובמציאות החברתית,אם את אוהבת אקטואליה ולפרש מצבים ואירועים מזוויות שונות, אם ניחנת ביכולת ביטוי גבוהה וביכולת אנליטית גבוהה, כדאי לך ללמוד סוציולוגיה. באשר למשאבי אנוש, זה משתלב יפה למרות שבתואר הראשון לא לומדים תכנים לגמרי ממוקדים לתחום משאבי האנוש אבל מרוויחים הרבה ידע מעשיר על האדם, החברה ומה שביניהם. בלימודי סוציולוגיה מתקדמים יש אפשרות להתמחות בסוציולוגיה ארגונית למשל, או לעבור ללימודי עבודה (חוג שמעדיף בוגרי סוציולוגיה). הסוציולוגיה לכשעצמה לא מכשירה אותך לתפקיד מוגדר, אבל אם ננעלת על משאבי אנוש אין סיבה שלא ללמוד את התחום המרתק והעסיסי הזה. ממש לא יבש (מנין קיבלת את הרושם שזה תחום יבש??? זה לא חשבונאות)

גלוצקה

New member
היכן לומדים את המקצוע?

היכן ניתן ללמוד תואר ראשון בסוציולוגיה ומשאבי אנוש? שמעתי רק על מנהל עסקים ומשאבי אנוש.

modal model

New member
אני מניח

שאפשר ללמוד שירותי אנוש וסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה. וחוץ מזה בטח בכל מיני מכללות יש אפשרות לעשות שילובים יצירתיים כאלו

למעלה