סוריה היא לא מדינת אוייב..

THE WIZARD 55

New member
סוריה היא לא מדינת אוייב..

עוד אמר זחאלקה בשיחה עם וואלה! חדשות, כי "אנחנו מנסים לשמור על קשר עם בני עמינו הערבים, וזו זכותו של כל לאום לעשות זאת". מגורם במפלגה נמסר, כי "אנחנו לא יכולים לראות בסוריה כמדינת אויב ומי שמנסה לנתק את הקשר הזה הוא מי שעובר על החוק - ולא אנחנו.. אני רוצה להעלות שאלה לדיון בעקבות מה שנאמר ע"י זחאלקה.. האם זכותו של לאום שחי כמיעוט ליצור קשרים עם בני עמו למרות שהמדינות לא ביחסי שלום? .

אחדד את השאלה..

האם מותר ליהודים יוצאי סוריה להגיע לשם לצורך טיול שורשים? התשובה חייבת להיות זהה עבור שניהם.

משום מה הם פחות אוהבים

"ליצור קשרים" עם בני הלאום שלהם בירדן למשל..ויותר עם בני הלאום בלבנון סוריה לבנון ואיראן וויז מה זו השאלה הזו, אין פה בכלל שאלה.. העיקר אהבתי הוא אומר "החקירה הזו היא לצורך נקמנות פוליטית".. ואז.."אנחנו לא רואים בסוריה מדינת אויב"

את זה אנחנו נקבע ונחליט, לא אדון זחלקה! חצוף!

בישראל אין לאום פלשתיני ואם יש אז שהרהו חסר זכויות, יש אזרחים שהם ערבים את הפלשתינאיות שלהם הם לא יממשו בישראל אלא בפלשתין. האם זכותו? לא! המדינה ורק המדינה תקבע לאזרחיה היכן מותר להם לבקר והיכן לא. לגבי סוריה, סוריה מחמשת את החיזבאללה, משכנת דרך קבע מנהיגי טרור (משעל, פאדללה וכו') ובעלת ברית של איראן - היא אכן מדינת אויב. אז סוריה, לפחות כרגע היא מחוץ לתחום, ללא קשר ל"זכות" כזו אחרת, שמר זחלקה לא יקבע לנו מה הזכויות שלו, אנחנו נקבע לו מה הזכויות שלו!

אם גרמני בארה"ב היה נוסע במלה"ע לבקר את היטלר

היה נכנס למאסר עולם על בגידה והתרועעות עם האוייב. במיקרה של הבל"דים אפילו לא מדובר על ביקורי נימוסין, אלא על קבלת הוראות מאדוניהם ונותני לחמם בסוריה ותיאום המאבק המשותף לחיסול היישות הציונית.

יש מי שמפריע לו שסוריה לא רואה בערבים

אזרחי ישראל אויבים, ומקבלת אותם ברצון בדמשק. כל עוד ח"כ נפאע לא סיכן את הבטחון של מישהו כאן, יש לו זכות, ואף אחד לא יקבע לו של מי הוא אויב ושל מי לא. בטח לא יקבע לו זה שרואה בו "איום אסטרטגי".

אני מקווה שאתה יודע שזה לא מדוייק..

אני מסכים לגבי "איום אסטרטגי" (בהנחה שאכן קיים קונצנזוס בלתי מתפשר בישראל לגבי הנושא הזה - מה שאני מקווה מאד שאינו נכון או לפחות שישתנה בעתיד) אבל לומר שסוריה מקבלת את הפלסטינים ברצון בדמשק... זה קצת נאיבי. בלשון המעטה אין כזו "תמימות דעים" בין ההנהגה הסורית להנהגה הפלסטינית, בטח לא זו של אזרחי ישראל..

לא יודע אם יש להם איתם תמימות דעים או אין

ואני מקווה שאין, כי להיות בתמימות דעים עם מפלגת הבעת' הסורית זה לא כבוד גדול... אבל בכל מקרה זה לא קשור לעניין שבשמו דיברתי. העניין הוא שממשלת סוריה מאפשרת להם לבקר בסוריה, ומפעם לפעם גם נפגשת איתם. זה מה שרציתי לומר, שבאמת לאפי איתם או שטייניץ או ליברמן עם כל הכבוד אין הזכות להטיף לערבי מישראל שהסורים הם אויביו.

mike00

New member
זה לא ממש מדויק.....

עובדה שלמרות שישראל מאפשרת לחלק מהמבקשים לנסוע לסוריה לעבור דרך מעבר הגבול,סוריה לא נותנת להם את האישור ומחייבת אותם להכנס דרך מדינות אחרות.....אם סוריה היתה בעד "הקשר" הזה אתה לא חושב שהיתה מכניסה אותם מאיפה שרק ירצו?

סוריה מקדמת את הקשר עם הערבים אזרחי ישראל

(בשביל זה שרים סורים לעיתים טורחים ונפגשים איתם), אבל לא רוצה שישתמע מזה משהו מעבר לזה, בטח לא נורמליזציה עם ישראל בטרם הוחזר הגולן. פתיחה של מעבר הגבול הוא התחלה של נורמליזציה, ולכן הם לא מוכנים שהם יעברו משם. וחוץ מזה מה זה משנה עד כמה סוריה בעד או לא בעד? מה שהפריע לכם זה האזרחים הערבים שנפגשים איתם, לא?

mike00

New member
אני רק עניתי נקודתית....לי זה לא מפריע כל כך

אני מאמין שבבחירות הבאות הימין עומד להתחזק בצורה משמעותית ויהיו הרבה מאוד שינויים בחוקים מהסוג הזה... אני גם מקווה שח"כים סוררים יענשו בחומרה,נכון להיום אני יכול רק לשבת ולהתבייש בהנהגה שלי בגלל המדיניות הרופסת של הבעל של עליזה,אבו-דנה...

mike00

New member
זה לא ישנה הרבה,גם ככה אין לו שם שום דבר../images/Emo6.gif

גם הטיעון הזה מאד בעייתי....

אלא אם כן כבר קבעת מראש שאין מקום לחיים משותפים של כל המגזרים בישראל תחת הנהגה אחת. ואז.... קשה לבוא בטענות דווקא לליברמן. כי שניהם פועלים בדיוק לפי אותה ההנחה. גם הטענה הגלויה ש"אין סיבה לחשוב שנצראללה יפגע באוכלוסיה ערבית" אמורה לזעזע באותה מידה.

גידעון1

New member
גם עם בשארה טענו שהוא לא מהווה איום אסטרטגי

והנה התברר שבשארה מקושר היטב עם החיזבאללה ארגון שהיה ככל הנראה המפעיל שלו בזמן המלחמה.

לא יודע אם המפעיל שלו, או שקצת נסחפת ../images/Emo13.gif

אבל בכל מקרה עדיין לא שמעתי שהשב"כ מאשים את סעיד נפאע בהאשמות חריפות כמו אלה שהופנו לבשארה. נחכה לראות מה ייעלה.

זה בכלל לא משנה איך סוריה רואה את פלשתינאים

אזרחי ישראל, זה משנה איך ישראל רואה ביקור של אזרחיה במדינת אויב שמעבירה נשק לחיזבאללה, משכנת מנהגיג אירגוני טרור ומקיימת קשרים קרובים עם מדינה שמפתחת יכולת גרעינית ובו זמנית קוראת להשמדת ישראל. לגבי "זכות", את את זה אנחנו נחליט לא הוא. ואם ישראל רואה בו כאיום אסטרטגי, אז כנראה יש לה סיבה טובה מאד לראות בו ככזה, זה בטח לא "כי הוא ערבי".

במדינת ישראל עדיין קובעת הכנסת מה חוקי ומה לא

ולא מועצת חד"ש או בל"ד. נפאע הוא עבריין מועד והוא צריך לחטוף את כל המקל על העבירות שלו. דעותיו (ודעותיך) האישיות על מה מותר ומה אסור חסרות חשיבות לחלוטין לצורך העניין הזה.

האיום האסטרטגי גם אזרח במדינה

(ובגלל זה הוא איום אסטרטגי) כל עוד הוא לא סיכן את הביטחון של מישהו? יש חוקים במדינה אתה יודע(או לא?)..ברוב המקרים מכופפים אותם ויורקים עליהם כשמדובר בח"כים ערבים. אבל אולי סוף סוף השב"כ יעשה משהו על בגידתם, לא צריך לחכות שהוא יסכן ביטחון של מישהו בשביל לעצור אותו, הוא נסע למדינת אויב- פשע. אז לא, אין לו שום זכות..זה שהוא חלק מהאויב הזה זה משהו אחר.

למעלה