סורי יש לי שאלה די חשובה

יוזיקית

New member
סורי יש לי שאלה די חשובה

מישהו יודע מאיפה אני יכולה להסיג מידע על תורת האבולוציה של דרווין?

james4me

New member
את יכולה לקרוא על זה

פה חוץ מזה, אפשר לקנות ספר בחנות ספרים על האבולוציה.

SilentMike

New member
אני ממליץ על הספרים:

"הגן האנוכי" ו-"השען העיוור" של ריצ'רד דוקינס. אלו ספרי המדע הפופולארי הטובים ביותר הקיימים בנושא תורת האבולוציה הניאו-דרוויניסטית של סוף המאה העשרים. זה בתור התחלה. אח"כ אפשר גם לקרוא את הספרים המאוחרים יותר של דוקינס. גם הספרים של סטיבן ג'יי גולד (טרם הספקתי לקרוא את כולם) טובים למדי בתור המשך. אבל הם פחות ממוקדים באבולוציה, ואני באופן אישי מוצא אותם פחות מעניינים (דוקינס, לעניות דעתי, פשוט מרתק). אבל שלא תהיה טעות, גולד זד"ל (זכר דרוויניסט לברכה) הוא איש מבריק ורחב דעת בצורה בלתי רגילה, והמסות שלו מרחיבות דעת בהתאם, גם אם מסורבלות לפרקים (ואם הוא נודד לנושא שלא מעניין אותך, פשוט תעברי למאמר אחר, כי רוב ספריו הם אסופות מאמרים שהופיעו בירחון Natural history, לעומת הספרים של דוקינס שהם יצירות שלמות). בנוסף יש עוד כל מיני ספרים שלא קראתי. ספרים של אדוארד ווילסון, דניאל דנט, ניילס אלדריג' ועוד רבים אחרים, וכמובן שהאינטרנט רצוף מאמרים לרוב (שחלקם נמצאים באתרים של דוקינס וגולד).

SilentMike

New member
אה אופס:

"אלו ספרי המדע הפופולארי הטובים ביותר הקיימים בנושא תורת האבולוציה הניאו-דרוויניסטית של סוף המאה העשרים" הזנחתי לכתוב כאן שזוהי דעתי האישית בלבד כמובן (במקומות אחרת כתבתי "לדעתי").

יוזיקית

New member
תודה אני יקרא ואני יפרסם את דעתי

אבל תודה, בתור מישהי חדשה ממש נהנתי מהיחס .

נאפו11

New member
ספר מצויין בעברית

בהוצאת האוניברסיטה המשודרת, כתב דן גראור. מאוד קריא, מאוד אמין )הוא פרופסור מהמובילים בתחום( למיטב זיכרוני ניקרא אבולוציה מולקולרית.

למעלה