נעים להכיר...וממש אין בעד מה.
נופר שלנו בת כמעט 7 (עוד פחות משבוע...), אבל אנחנו אובחנו ממש לאחרונה, לפני כ-3 חודשים, אחרי כשנתיים של המוגלובין גבולי וחוסר תיאבון, שלא הצלחנו לאתר ממה הם נוסעים. למזלנו עכשיו אנחנו כבר מאובחנים ומעכשיו אני מקווה שהחיים יהיו נעימים יותר. לגבי הכריכים לביה"ס - נופר הספיקה להיות בביה"ס רק כחודשיים וחצי בערך מאז האבחנה ועד ליציאה לחופשה, ובינתיים שלחתי איתה כריכים שעשויים מלחמית נ"ג (בד"כ עם שוקולד למריחה), או חצי פיתה (פותוס של אורנים) עם חומוס וזיתים. מנסיוני - הפיתוס נשמרות היטב גם אם אני מפשירה אותה בבוקר והיא צריכה לחכות בתיק עד להפסקת עשר. גם עכשיו לקייטנה אני שולחת איתה כריכים מלחמית וחצי פיתה עם חומוס מדי יום, כדי שיהוו תחליף לארוחות שהאחרים מקבלים בקייטנה (בארוחת הצהריים היא אוכלת רק את התוספות החמות שמוגשות, או עוף אם יש). הספקתי גם להכין לה פעם או פעמיים טוסט עם גבינה מהלחם הפשוט של אורנים, והיא אמרה שזה גם נשמר לא רע בכלל. בצורה הרגילה שלו הוא די מגעיל, אבל ברגע שעושים ממנו טוסט הוא די טעים, וכאמור גם נשמר למשך כמה שעות. בינתיים, אני בבירור מול חברת אוסם, כדי לבדוק מה ריכוז קמח הסויה בלחמית הנ"ג, כי ההמלצה היא להגביל תזונת ילדים ללא יותר מ-2-3 מנות סויה בשבוע, ואם יתברר שריכוז הסויה בלחמית גבוה יחסית, אני אצטרך לחשוב על פתרון אחר ולא להשתמש בהן באופן יומיומי. בפיתוס של אורנים יש רק שמן סויה ולא קמח סויה, כך שאיתן אין בעייה מהבחינה הזאת. מקווה שעזרתי...