סושיאל קלאב

אור2221

New member
סושיאל קלאב

משעשע, אבל הייתי בסושיאל קלאב רק פעם אחת ממש מזמן, ואז חשבתי שהיה מוצלח, אבל לא חזרתי.
אתמול חברה שלי לקחה אותי לשם, ולא התנגדתי, למרות שאני בדרך על תקן הממליצה.

ישבנו בבר, האווירה טובה, המוזיקה לא מוגזמת אבל מורגשת מבחינה חיובית, המקום מפוצץ.
חברה שלי שומרת כשרות ומשוגעת על חצילים, אז הזמנו חציל באש פתוחה, יוגורט של פעם, לימון ועשבים (48 ש"ח) ולחם (19 ש"ח למיטב זכרוני). הגיעו בערך שש פרוסות לחם יפות, טריות וטעימות. איולי חצילים בצבע שחרחר מסקרן ושמן זית + עגבניות שאני תמיד מחבבת.
יחד עם המנות הראשונות הגיעו זיתים שחורים חרפרפים ופלפלים חריפים עוד יותר. אכלתי זית אחד ונמנעתי מהפלפלים.

החציל היה טעים, אבל אחרי 17 גרסאות של אותו החציל כבר קשה לרגש אותי, החברה אוהבת חצילים וגם שומרת כשרות, כך שכל פעם אני מוצאת את עצמי אוכלת חציל למרות שאני מעדיפה מנות אחרות. בקיצור, בפעם הבאה אתעקש על משהו אחר.

לעיקריות לא גיוונתי במיוחד, מהספיישלים לקחתי ניוקי עם שרימפס ברוטב עגבניות מיובשות ועוד משהו. הניוקי הצטיינו באווריריותם, השרימפסים היו טעימים אבל היו יכולים להיות אחד-שניים יותר בצלחת עבור 92 ש"ח, הרוטב היה טיפה פיקנטי וכיף היה לנגב אותו עם שאריות הלחם...איזון טעמים נכון. אם רק היה נשאר לחם.
החברה לקחה ניוקי פטריות (64 ש"ח) וגם ממנו הייתה מרוצה. פרמזן לא היה על השולחן ולקח להם שתי דקות להביא, וכשהגיע הפרמזן הוא הגיע במין רצועות כאלה ולא כפרמזן מגורד, תמוה קצת.

לקינוח הזמנו טארט טאטן (שכחתי לצלם) שהיה פשוט טעים, מנה לא קטנה, לטארט היה טעם מתקתק ונפלא, התפוחים היו כמו שצריך והגלידה ליד כ"כ החמיאה, לגמרי הייתי מבסוטית על הקינוח, לא מתוק מדי, בדיוק כמו שאני אוהבת, הייתי יכולה להתחרע על עוד מנה, וזה נדיר אצלי כשמדובר על קינוחים.

את כל האוכל הורדנו עם בקבוק גוורץ (148 ש"ח)... שכחתי שזה לא קאווה ושהיה לי שבוע עמוס ומעייף בעבודה, והרגשתי את הכוס השניה (ובטח את החצי של השלישית) יפה יפה. חזרתי הביתה על ארבע בערך.





 
הייתי שם פעם אחת ואני חושבת שמנת הניוקי פטריות היא המנה

שהזמנתי...
&nbsp
הבן זוג הזמין אוייסטרים שלזכרוני היו יקרים (אולי זה המחיר, אני לא ממש מכירה פירות ים).
&nbsp
השירות היה טוב אבל משהו במלצרים היה לי ממש מתנשא ולא נעים...
תודה על הדיווח
 

אור2221

New member
אותנו שירתה הברמנית

שהייתה מאוד נחמדה דווקא.
לא זול שם, אבל הייתי ממש מרוצה ממנת הניוקי שלי, פעם הבאה אני אחזור בשביל השפונדרה, ובשביל הטארט.
&nbsp
&nbsp
 
מעולם לא התלהבתי מהמקום

בעיני הוא תמיד היה חיקוי חיוור לבראסרי והרי אם ארצה ללכת לבראסרי אלך אליו.
19 ש"ח ללחם זה המון, במיוחד כשמנת החציל לא כוללת איתה שום לחמניה, לחם או טוסט שילווה אותה (וזה מתבקש) מה שבעצם הופך את המנה לאחת בעלות של 67 שקלים -מופרך.
&nbsp
הניוקי נראים עשויים טוב אבל בעבור 92 ש"ח אני מצפה לוואו.
&nbsp
שמחה שנהניתן ותודה על הדיווח
 
כיכר לחם במאפיה עולה 15-25 שקל

אז מנת לחם יפה לא צריכה לעלות הרבה פחות מזה, במיוחד אם היא טריה ובאה עם מגוון של מטבלים.
זה נכון שהרבה פעמים המנה לא ברמה גבוהה, אבל כתמחור זה לא בהגדרה מופרך.
&nbsp
 
לצרכן הפרטי ובמאפייה ממותגת

כאשר מקום קונה לחם באופן סיטונאי המחירים יורדים והם אף משתנים כאשר הם מייצרים את הלחם במקום.
19 שח למנה שכוללת 3 - 4 פרוסות לרוב (גם אם כוללים מטבלים שהמקום מייצר) לא שווי ערך לככר שלמה.
&nbsp
מעבר לכך, להגיש מנת חציל שעולה 48 שקלים ללא לחם זה להפוך את המנה למנה יקרה יותר ב - 19 שקלים, תמחור שרחוק מלהיות הגיוני הוא הוגן.
 
זה נכון, אבל...

גם קולה בפחית לא עולה 12 שקל לצרכן פרטי (ובטח לא למסעדה).
פקטור המחיר של מסעדות ידוע וקיים בכל מוצר. וגם בלחם זה ככה.
היא אגב ציינה שהגיעו 6 פרוסות שזה כבר שליש כיכר. אז אם כיכר לחם עולה 19 (מספיק דוגמאות למחיר של לחם איכותי כבר נתנו למטה), אז מחיר זהה למנת לחם מכובדת במסעדה זה סביר מאוד.
למשל מנת הלחם באדורה עולה 17 שקל והיא כוללת שש פרוסות של לחם עם אגוזים שנאפות במקום עם כמה מטבלים וקונפי שום. זה בהחלט מחיר משתלם לטעמי, אבל מי שיראה שמנת לחם עולה 17 שקל יכול להתרעם.
&nbsp
לגבי חציל אין לי מושג, זה אחד הדברים שאני לא ממש אוכל :)
 

pix37

New member
אני לא יודע באיזו מאפה אתה קונה לחם ב- 19 - 20 ש"ח

לחמי מחמצת בעבודת יד עולים לצרכן הפרטי 12- 14 ש"ח (ביגה, גרג וארז) ובסוף היום 5-10ש"ח.
שלא לדבר על השכונתיות בהן זה עוד יותר זול.
למסעדה זה עולה ככל הנראה עוד פחות - לרוב קונים כיכרות חצי אפויים של פילסברי או של ביגה ומשלימים אפייה במקום - כך שאני באמת לא רואה הצדקה למחיר כזה. (על אחת כמה וכמה כאשר לחם אמור להיות חלק אינטגראלי מהמנה שהוזמנה)
 
לחמים לדוגמא יקרים יותר

הלחם הצרפתי שאני קונה מהם עולה 17 שקלים והחלות שלהם עולות סביב ה 22 שקלים.
 

pix37

New member
שוק חופשי - אבל קשה להאמין שמסעדה קונה לחם במחירים כאלה

 

salo22

New member
12-14 ?

לא מכיר לחמים של ביגה וגרג, אלו של מקומות הנחשבים כטובים ביותר נמכרים בהחלט 18-25.
 

salo22

New member
ההשוואות לא רלוונטיות

וגם השימוש שלי כ"טובים ביותר" הוא שגוי. תלוי מאוד מהם סוגי הלחמים, מה נכנס פנימה וכולי. לא מתעניין יותר מידי בלחמים ולא מכיר לעומק את אלו של תושייה, העניין של מחמצת או לא עדיין לא אומר שיהיה מדובר גם בלחמים ה"יוקרתיים" ביותר, שוב כי יש מלא סיגנונות וכיוונים. הלחמים שכן יוצא לי לקנות מידי פעם הם עמוסים יותר ומשלבים דגנים, תבלינים ושאר ירקות, ע"ע לחמנינה, אסף ארטיזן והשאור של קפה לואיז, מעבר לזה לא ממש יוצא לי בשנים האחרונות. אבל שוב אלו לא לחמים לכאורה "בסיסיים" יותר אלא ואריציות יותר עמוסות ובמקרים גם לבטח לא לחמי מחמצת. במסעדות בהחלט יגישו גם לחמים כאלו, לא רק לחמים "בסיסיים", בהחלט נפגש רבות גם בסיגנון הלחם ה"עמוס" יותר.
 

SimpleAim

New member
של תושיה פשוט לא ממותגים וממוצבים

כיוקרתיים אבל הם לא נופלים ברמתם מרוב הלחמים
במקומות שציינת, אולי חוץ מ2-3 הלחמים הכי יקרים
(למשל הנלסון והסלק בלחמנינה) ולדעתי הם בהחלט לחמי מחמצת. אני גם קונה לחמי נחמדים מאוד ב11 שח אשר נאפים במאפיות רוסיות /גרוזיניות ומשווקים במעדניות "רוסיות".
&nbsp
בכל מקרה גם בעיני תמחור שמתקרב ל20 שח למנת לחם במסעדה הוא די מבאס... במיוחד אם יש מנות ש"דורשות" אותו
 

salo22

New member


חושבת שהנלסון קשור למחמצת ? אני לא מבין גדול אבל היה נדמה לי שזה יותר כיוון אחר של לחמים, אפילו קצת "לחם סודה" כזה, מהכיוונים בריטטים
מחזיק כרגע חתיכה של נלסון ביד, אשאל אותה
 
לא ממש.

בביגה לחם עולה 19-22 וכנ"ל בלחם ארז. בביגה אחרי 20:00 חצי מחיר, ובלחם ארז ה6 בחצי מחיר.
בנדב קינוחים 19-28 והשני בחצי מחיר.
&nbsp
מחיר סיטונאי של כיכר לחם זה 8-10 שקל.
 
למעלה