סושי - שאלה לגבי האורז

סושי - שאלה לגבי האורז

היי הכנתי סושי לפני מספר ימים, והאורז הסיני יצא יותר מדי רך, כמעט כמו עיסה. עשיתי בדיוק לפי ההוראות: שמתי אותו במים חמים עד לרתיחה ללא מכסה. ואז לאחר הרתיחה הנמכתי את האש כיסיתי במכסה והשארתי למספר קטן של דקות. כיביתי והשארתי מכוסה עוד 5 דקות. יצא ממש דייסה. אז מה עושים אחרת? ואם כבר... אני מתבלת את הסושי בחומץ אורז, מלח וסוכר. למישהו יש רעיון איך לשפר? תודה סברסיתות
 

kaya11

New member
אורז סיני????

איזה אורז השתמשת? כמה מים שמת? לסושי עדיף להשתמש באורז יפני עגול. לא סיני ולא סטיקי רייס וגם לא ריזוטו... היחס הוא 1 כוס מים ל1 כוס אורז המים בטמפרטורת החדר עם האורז על אש נמוכה ל2 דקות, אש גבוהה עד רתיחה שוב אש נמוכה ל10 דקות ועוד 10 דקות להשאיר את הסיר מכוסה לאידוי.
 
תודה , ולגבי אצת הנורי, היא יוצאת

יבשה מדי! אמנם קניתי את הסוג הזול כי זו פעם ראשונה ואני רק מתאמנת... אבל כשנוגסים בה היא ממש יבשה. קראתי אופושוהו ברשת שצריך לחמם את האצה מעל להבה מעט. האם זה אמור לעזור או שזה למטרה אחרת? תודה סברסיתות
 

kaya11

New member
האצות שאת קונה לרוב כבר

עברו את שלב הTOSTING והחימום מעל להבה נועד לייבש אצה שספגה לחות....
 
למעלה