סושי

סושי

סתם נזכרתי בתוכנית טלויזיה שראיתי פעם על סושי (איך אני מת על סושי). הראו שם מסעדת סושי ביפן. היתה להם מנת סושי מיוחדת. הכי טריה שיכולה להיות - מוציאים דג חי מאקווריום שיש במסעדה, ואז השף מפלט אותו לגמרי, ורק משאיר את הראש והאידרה מחוברת. מהפילה מגלגלים מהר כמה רולים, חותכים, מסדרים יפה על הצלחת, ומעל הרולים מעמידים את מה שנשאר מהדג. ועכשיו שימו לב - הטבח עובד כלכך מהר ומפלט את הדג כלכך בזהירות, שכאשר הצלחת מוגשת הדג עדין חי ועושה עם הפה תנועות של "אולי מישהו ראה את הגוף שלי? מה אתם אוכלים שם? זה נראה טעים. אפשר ביס?" אגב, יש למישהו מושג איך הדגים שאנחנו מוציאים (סרגוסים, מרמירים וכד´) מתאימים לסושי?
 

paluta

New member
ואני נזכר בתחרות Darts

ראה זאת, אלו דגים שניסו להסביר מהיכן משתין הדג לאלוף אנגליה
 
סושי? מישהו פה אמר סושי?

יווו איך אני רעבה עכשיו ושאלתי את השפית בנושא הדגים והיא ענתה תשובה מעורפלת משהו: אפשר לעשות סושי מכל דג שנחמד לאכול אותו ככה סוף ציטוט
 

eitan b y

New member
סושי

אפשר להכין מפרידות, לוקוס לבן והכי טוב לטעמי- פלמידה לבנה. לא הייתי ממליץ מסרגוס- יש לו טעם לוואי חזק מדי לטעמי.
 

ה ד י י ג

New member
בכל מה שקשור לבישול....אני כאן

אז מה שאמר איתן הוא נכון אולם אפשר ואף רצוי להשתמש גם בסלמון בין אם נא ובין אם מעושן. הדניס הוא אכן אחד הדגים המושלמים כי הטעם שלו בדיוק בחוזק הרצוי כדי שיאכל נא ואגב היפנים משתמשים בו די הרבה וכן בלוקוס שאישית אני מעדיף אותו מבושל בחריימה של אימי ביום שישי... בתאבון
 
צודק

הבאתי את הסיפור האמיתי הזה כי אני חושב שהוא מעניין. אני מסכים שיש כאן התעללות מיותרת. אין לי בעיה אם היו הורגים את הדג כדי לאכול אותו. אבל להאריך את יסוריו רק לצרכים "אסטטים" זה ממש לא לעניין.
 
למעלה