סחיבות...

• פותח הנושא oymo
  • פורסם בתאריך

oymo

New member
סחיבות...

שלום ! לאימי יש אלצהיימר , די בהתחלה. סיפרה לי דודה שלי שאימי התארחה אצלה וניצלה זמן קצר שהיתה לבד ולקחה כסף + מסמכים מהארנק של בעלה. למחרת התקשרה אימי לדודתי ואמרה לדודי שבשקית שקיבלה מדודתי היה כסף זרוק + מסמכים. היא החזירה הכל במעטפה סגורה. רציתי לשאול אם מוכרת תופעה כזו במחלה, אם כן מה כדאי לעשות, האם כדאי לדבר עם אימי ? מה הנסיון שלכם. תודה רבה

מני בר

New member
אולי כן

כל אחד והקטע שלו. היא עשתה זאת בהישח הדעת כאילו שזה התיק שלה שהיא מחטטת בו. לרגע הבנתי שאת מתכוונת לשאול על סחיבות של אנשים שמטפלים בחולים דימנטיים,כי זה קורה המון.

מני בר

New member
ולא כדאי לדון בזה

היא תפגע ועלולה להתרגז שמאשימים אותה בהאשמות שוא. הרי היא לא זוכרת מה היה... את חדשה כאן איתנו? אם בא לך לשתף את מוזמנת

פנטזי1

New member
oymo

לפי דעתי אין הרבה מה לעשות ובטח שאין טעם לדבר עם אמך על זה כי היא בטח לא תזכור שהיא עשתה דבר כזה וסתם היא תתרגז שמאשימים אותה.פשוט צריך לידע את הקרובים ולשים לב למה שהיא עושה,כעקרון מנסיוני אין טעם להאשים אותם בשום דבר כי המחלה הזאת משנה אותם כלכך הם הופכים לרגזנים וכועסים על כל העולם מתגוננים שהם לא עשו כלום ושסתם אומרים עליהם דברים.המ שפחות ויכוחים איתם יותר טוב,לא להכניס אותם למתח זה גורם להם לבלבול גדול יותר.

אירילה

New member
הסחיבו מוכרות ,חלק מתוצאות המחלה

הניכרות אצל החולה הן ה"סחיבות" וצודקים כולם שאין טעם להעיר אלא רק ליידע את הסובבים על האפשרות לסחיבה. על החולה בטח שאין לכעוס או להעיר משום שהוא לא מודע למעשיו ,כמו תינוק שמוצא חפצים ולוקח . קראתי פעם מאמר שעסק באלצהיימר ונכתב בו שמחלת האלצהיימר בגיל מבוגר מחזירה את החולה אחרונית לתקופת הילדות עם כל הסממנים. כולנו היינו רוצים לחזור לתקופת הילדות (רובנו לפחות) אבל לא עם אלצהיימר.

בקשר לסחיבות

בד"כ חולי אלצההימר מתלוננים שגונבים מהם, החל מכסף וגמור בתחתונים ופרטי לבוש אישיים אחרים. במקרה הזה לדעתי יש לעקוב אחרי התופעה ואם היא חוזרת על עצמה אז כדאי לעשות חושבים. בינתיים אם זה חד פעמי והיא החזירה את הכסף מיוזמתה, יש להניח לזה ולהתיחס לזה כאל טעות בהסח דעת.

האשמה בגניבות

לי קרה כמה פעמים עם החולה הפרטי שלי שטען שלקחו לו כסף, גם דברים כאלה קורים. אנו צריכים להיות מוכנים לכל מיני תופעות מוזרות. זו המחלה, זה לא הם.

oymo

New member
תודה לכולם

תודה לכולם, כן לצערי הצטרפתי לחבורה, אני מודה על העזרה, והאפשרות לשאול ולתקשר עם עוד אנשים. לצערי יש לי עדיין בעיה לקבל את ההתנהגות של אימי, האשמות שלה, ההתיחסות לאנשים, עדיין לא הצלחתי להביא חמלה (חשוב מאד). שוב תודה

מני בר

New member
אל תחפשי חמלה

מותר לך לכעוס וזכרי זאת היטב. אנחנו כל פעם שיש התקף "משתגעים" ואחרכך לוקחים אויר ומתמלאים שוב בכוח.

אנימו

New member
צודק מני. מותר לכעוס. מה לעשות זה ,

המצב מרגיז ומתסכל וגם אנחנו בשר-ודם. ואז שוב עולים ויורדים, כמו נדנדה, אבל חשוב לא להשאר למטה...

למעלה