סחיטה בבד

jen711

New member
סחיטה בבד

נתקלתי כבר בכמה מתכונים שכתוב שם לסחוט משהו בתוך בד.
לדוגמא הפעם זה מתכון לבסיס פיצה מברוקולי וכתוב להעביר במעבד מזון ואחר כך לשים בתוך בד ולסחוט את הנוזלים.
אני קצת מבולבלת.
באיזה בד אני משתמשת?
מאיפה אני משיגה אותו?
נראה לי שבד רגיל של בגדים ישאיר סיבים בתוך האוכל.
 

נטעליג

New member
מנצלש"ת, למרות שלא בטוחה אם לשאול כאן או בניהול בית)

בדים שמשמשים להכנת מזון ,כמו יוגורט או גבינות: אצלנו מכבסים ללא מרכך, אבל אבקת הכביסה עדיין משאירה ריח. לכבס בחומץ או משהו דומה בלבד לא נראה לי מספק היגייני, גם בהרתחה. אני טועה?
 

jen711

New member
ספרי לי בבקשה מה זה הבדים האלה ומאיפה משיגים אותם

 

נטעליג

New member
אפשר לקשש אצל מי שמייצר\ת בבית (משומש אבל נקי
)

גבינות וכו' וליתר ביטחון לכבס פעם נוספת בבית.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני משתמש במקרים כאלה במגבת מטבח נקייה

&nbsp
&nbsp
מהסוגים הלא שעירים.
&nbsp
&nbsp
 
שלום יש שני בדים

שלום.
יש בחנויות שאפשר להשיג בד חיתולים רב שימושי.
או חתולים כאלה רב שימושים.
עוד סוג בד פשוט בד טריקו .
מאיר כרמיאל
 

jen711

New member
אבל איפה מוכרים בד חיתולים?

בחנויות רגילות של בדים?
 
יש לרכוש שקיות בד

שקי בד מבד כותנה ערבי , הבד מעולה כי לא מוציא סיבים. ניתן להשיג בחניות מתמחות
חבילה של 3 שקים עולה בין 24-30 שח תלוי בגדלים.
אותי משמשים השקיות הגדולות להכנת גבינות, לאורז/חיטה קציצת בשר בחמין,
השקיות הקטנות משמשות לחליטת תה, לעשבי תיבול שמוצאים לאחר בישול( כמו עלי קארי שלא ניתנים לאכילה)
הגדולות גם לסחיטת ירקות לפני הכנת לביבות
ניקיון: מכבסת עם סבון כלים לפעמים מעט כלור לפעמים. לפני השימוש מרתיחה כ-5 דקות
טליטיפ
הניחו בשקית קטנה זרעי שומר והוסיפו לתבשילי הקטנית או הכרובית למניעת גזים
אפשר להחליף את השיות בבד גזה או בחיתול בד
נוח, טוב, טבעי
&nbsp
&nbsp

 
הזכרתה לי שעבדתי בחברת כבלים ...

בוקר טוב.
הזכרתה לי שעבדתי בחברת כבלים שהיה ממוקם בקיבוץ אפק .
לאחר שהצלחתי להתידד עם חברי הקיבוץ במיוחד במפעל הבדים בקיבוץ ,באחד הפעמים בביקור שלי המפעל ראיתי גליל בד טריקו ברוחב של כ18 ס"מ וזה משמש אותי להכנת לבנה מיוגורט .
מהגליל גזרתי שרוול בעורך של כ25 ס"מ ומצד אחת תפרתי (ידנית) ומצד השני לקחתי חוט די עבה ותפרתי אותו מסביב וכך שהיה לי שקית לתליה.
את השקית (שקויות) שהכנתי השרתי בכלור עם מים חמים ואחרי כמה שעות טריקו לבן לגמרי ושטפתי היטב את השקיות במים ויבשתי אותם ,שמרתי אותם לשעת הצורך .
הטריקו הוא בד מעולה למטרה זו של הכנת לבנה או גבינה.
הבדואים עושים כך הם מרתכם את החלב עד ביבוע ואז מצננים את החלב עד שאפשר הכנס אצבע וזה היה מוכן להוספת לבן שהוכן מראש ומערבבים עם מעט מלח ושמים תוך בד וקושרים .
תולים את השקית מעל משהוא כך שזה מתחיל לטפטף ,הם תמיד שמרו מעט לסבוב הבאה.
לאחר הכנת הלבנה הם מוסיפים מעט שמן זית מעל וכך שומרים אותו.
מאיר
 
הלבנה שלי

עם שמן זית וזעתר. מחממת חלב עזים לחום גוף (36 מעלות) מוסיפה כף גיל 12 שעות ויש יוגורט , את היוגורט עם כפית מלח מניחה בשקית ל4-8 שעות תלוי במרקם שרוצה את הלבנה . ללבנה כדורים בשמן גם 12 שעות . זה טעים ואהוב.
באותה הדרך מכינה עוד גבינות רכות בטעמים.

 

נטעליג

New member
הרעיון עם האורז נהדר! אני מטגנת מעט תבלינים שלמים בכמות נאה

של שמן ומשתמשת בשמן המתובל לבישול האורז, אבל האורז יוצא שמנוני מדי.
 
מכבסת ביד

עם סבון כלים ולפעמים עם כלור(במיוחד עם בושל בחמין הבד משחיר.
 
למעלה