סחרוחורת וחולשה

lior_r

New member
סחרוחורת וחולשה

שלום, אני בן 24 מטופל ברביף 22. מסופ"ש האחרון אני מרגיש מעין סחרוחורות וחולשה כללית בעיקר בפלג הגוף הימני ורגל ימין עד כדי מעט מעט בעייה בהליכה. הסחרחורות לא תמיד נמצאות אלא מופיעות כאירועים חולפים, כלומר ייתכנו סחרחורות כל חצי דקה למשך 10 שניות או פעם ב 5 דקות. אציין שכאשר אני הולך ומגיעה כזו סחרחורת ההליכה נעשית פחות טובה עד כדי צליעה באותו זמן קצר של האירוע. אני מתאר את הסחרחורת לא כ"כל העולם מסתובב" אלא יותר כמו ירידת מתח חזקה בגוף וכאב ראש חזק באיזור מסויים באחורי הגולגולת (שאינו כמו כאב ראש רגיל שאני מכיר). בשבוע שקדם לתחילת האירועים הייתי בלחץ נפשי אינטנסיבי, לכן אני משער שהאירוע נובע יותר מהלחץ מאשר רק הטרשת. עוד אספר כי לפני שנה אושפזתי לקבלת טיפול סטרואידים מלא בגלל צליעה ברגל ימין. האם אתה חושב שמדובר בהתקף? האם אתה חושב שהשערתי יכולה להיות נכונה? בכלליות, האם לחץ נפשי יכול לגרום למתן ביטוי לטרשות ישנות במח או בעמוד השדרה? אעריך מאד ואודה רבות על תשובתך.

תגובה

אין ודאות שמדובר בהתקף היות שאתה מציין כי החולשה פוקדת למשך זמן קצר וחולפת במקביל לחולשה כללית. יש מקום להיבדק כדי לדעת אם מה שאתה חש נובע מהחמרה נוירולוגית. אכן יש עבודות שמראות על קשר בין לחץ נפשי והחמרה של טרשת נפוצה. כך שיתכן שיש תרומה ללחץ על ביטוי של סימפטומים ישנים. אני אישית מאמין שזה יתכן.

למעלה