סחרחורות בתרגול אסאנות

לקשמי

New member
סחרחורות בתרגול אסאנות

הרבה פעמים אני נוטה לקבל "סחרחורת" במעבר חד מתנוחה לתנוחה (למשל במעבר מראש ברכיים לעמידה זקופה ב"ברכה אל השמש" או מתנוחת העובר לישיבה יפנית), גם כשאני עושה את המעבר באיטיות ובתשומת לב. לחץ הדם שלי תקין. מה יכולה להיות הסיבה לסחרחורות במקרים כאלה?

uzigil

New member
סחרחורות

אם אינך סובל מלחץ דם נמוך, יתכן שאינך עדיין מורגל לתנוחות הפוכות מצב שבו יש גודש של דם רווי חמצן שמסחרר אותך.עם הזמן תתרגל לזה.

uzigil

New member
סחרחורות

אם אינך סובל מלחץ דם נמוך, יתכן שאינך עדיין מורגל לתנוחות הפוכות מצב שבו יש גודש של דם רווי חמצן שמסחרר אותך.עם הזמן תתרגל לזה.

יוגי בר

New member
לאט לאט

היי לקשמי 1. העקרון למה במעבר חד? למה למהר? מה בוער? בברכה לשמש אלו המעברים צריכים להיות איטיים(ויניאסה- בזרימה איטית) כל שכן ברגע שאת יודעת שנגרמת לך סחרחורת במעבר חד 2. הסחרחורת חלק מהסחרחורת נגרמות(ולכן צריך לעשות את זה לאט) ע"י הפרשי לחצים. את יורדת עם הראש לברכיים- דם רב זורם אל הראש- כדי להשוות לחצים צריך לעלות באיטיות. לעשות את העלייה(כמו את הירידה) פשוט לאט. ואז לא תהייה סחרחורת. איזי איזי. זה כל הסיפור. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

swamimba

New member
אם את מכירה את הטכניקה יוגית שנקראת

"באנדהות", תשתמשי בה. הבאנדהות (מולה, אודיאנה, ג'לנדהארה) תפקידן לווסת את זרימת האנרגיה (בגוף האנרגטי, לצרכים שונים) ואת לחץ הדם והפעילות הפיזיולוגית בכלל (בגוף הפיזי). אם את לא מכירה, שווה בהחלט ללמוד. הבאנדות בן הכלי הראשוני בלימוד ותרגול השיטה הקרויה "אשטנגה ויניאסה יוגה", והמתרגל אמור להתוודע אליו בהקדם האפשרי. אם את מתרגלת גישת/שיטת יוגה אחרת- תתיעצי עם המורים והספרות הרלוונטית. אל תסתפקי בתשובות "ככה זה" או "לא נורא". בנוסף- הסחרחורת יכולה להיות גם עניין נוירולוגי/מיבני, וכדאי להתייעץ עם רופא ו/או מורה יוגה מנוסה. הרבה בריאות- גלעד חרובי

שששג

New member
תבדקי

תבדקי טוב מה הסיבה לסחרחורת כי אני למשל חטפתי ורטיגו וזה ממש....לא נעים.ואין הרבה אנשים בתחום שיוכלו לעזור לך

למעלה