סחרחורת

MOTMAG

New member
סחרחורת

שלום לכולם ..

אני בן 33 115 קילו 5 חודשים אחרי ניתוח קיצור קיבה (טבעת)

ירדתי 27 קילו ממשקלי ב 4 חודשים האחרונים

הבדיקה האחרונה שלי ( אחראי צום של 12 שעות ) הראתה

טריגלצרדים 570 סוכר בדם 107 המגולבין מסוכרר 7.3

הערכים לפני הניתוח היו גבוהים בהרבה ..מפחידים אפילו ..

אני מטופל ב גלוקמין וביזפרט

לפני כמה חודשים התחילו להופי אצלי סחרחרות..

בהתחלה חשבתי שזה הירידה במשקל ושינוי התזונה אבל זה נמשך

(אומנם התדירות והעוצמה שלהן ירדה קצת ..אבל אני עדיין חש אותן באופן שמטריד ומדאיג אותי )

האם הם קשורות לסכרת שלי ?

אולי לתרופות שאני לוקח ?

אני שותה המון קפה (8-7 כוסות ביום ) גם כי זה פינוק שמותר (עם סוכרזית כמובן) וגם בגלל שאני עובד שעות ארכות
הלחץ דם שלי נורמלי ..האם זה מה שגורם לסחרחרות ?

יש לי עוד כמה שאלות ברשותכם שלא קשורות לנושא ..
1
האם עכשיו שהורדתי ממשקלי והערכים של הסוכר בדם מראים שיפור ..
אני יכול להרשות לעצמי לחטוא מידי פעם ..(שוקלד,גלידה,פלאפל )
2
מקריאה בפורום אני רואה עד כמה הנושא מסובך וכמה יש לי עוד ללמוד ..הייתי רוצה להתעייץ עם רופא מומחה לסכרת ..אני במכבי ..האם זה משהו שהוא בנוסף לרופא למשפחה או במקום ?

תודה על העזרה ..
 
היי

שמחה לשמוע על הירידה במשקל וההטבה במצב הבריאותי!
האם אתה מבצע ניטור סוכר בייתי? האם יש ברשותך גלוקומטר? במידה ולא גש לרופא המשפחה שלך ותבקש מרשם לגלוקומטר ולציוד המתלה שלו (דוקרנים וסטריפים) ועל הדרך תבקש שיהפוך את הציוד המתכלה הזה למרשם קבוע!
תבצע מעקבי סוכר, בימים הראשונים בתקיפות רבה יותר, ושים לב מהי רמת הסוכר שלך כשאתה חש באותן סחרחורות... רק כך תדע האם הן קשורות או לא.

לגבי שאלותיך:
1. חטאים זה ענין אישי שלך... אני חוטאת מדי פעם, קשה לי להאמין מי שלא חוטא מדי פעם...אנחנו בני אדם. הכל שאלה של מידה... חשוב לשים לב לא להעמיס יותר מדי פחמימות במכה (לא לאכול את הפלאפל ולקנח בגלידה עם פצפוצי שוקולד) אבל חטא קטן ומוגבל כמותית מדי פעם זה לא נורא (בעיני). חשוב למדוד סוכר לפני, כלומר לדאוג שהסוכר שלך תקין נקודתית לפני שאתה מרשה לעצמך לחטוא... לעלות מ90 ל160 בגלל חטא קטן זה הרבה פחות נורא מלעלות מ200 ל300...
2. רופא סכרת (הוא אנדוקרינולוג ולא רופא משפחה, זהו רופא מומחה שצריך לפגוש בנוסף. תתעקש על זה מול רופא המשפחה שלך על מנת שיספק לך הפניה...
 

MOTMAG

New member
תודה על התשובה

אני מבין שחשוב לעקוב אחרי רמת הסוכר בדם באופו יומי ..

הבעיה היא שאני נמצא במשרד רוב היום ולא הייתי רוצה שאנשים ידעו את המצב הרפואי שלי

יש פתרון לזה ?

מד סוכר שלא מצריך דקירה והוא קטן וקומפקטי ..?
 

DDN

New member
אני דוקר את עצמי במשרד

וחוץ מהמנהל שלי, שסיפרתי לו, כי הוא גם סוכרתי ורציתי עצות וכו', אף אחד לא רואה ויודע.

הדקירה עצמה, היא קטנה, מהירה ולא ממש משאירה סימנים.
 

tulkin

New member
קטן וקומפקטי - כולם כאלה.

דקירה - נכון להיום אין אלטרנטיבות זמינות פרט לדקירה

אני יכול לספר בתור דוקר סדרתי במקום העבודה שאין עם זה שום בעיה. אני דוקר את עצמי בשירותים מקבל את התוצאה תוך כמה שניות, אורז בחזרה את המכשיר. שם בכיס המכנסיים, שוטף ידיים, וזהו. אין שום סיבה שאף אחד ידע או ירגיש.
 
כמו שאמרו לך, כולם קטנים וקומפקטים

גם אני נהגתי לדקור את עצמי בשירותים או במשרד שלי כשאף אחד לא באיזור, אני מבינה למה לא נעים לך לבדוק מול אנשים- זה הגיוני.
יש אופציה נוספת שהיא סנסור אבל היא יקרה מאוד ולא מוצדקת לטייפ 2... הייתי הולכת על הגלוקומטר
 

MOTMAG

New member
תודה לכולם

מה בעצם החשיבות של הבדיקה ..?

להחליט אם אני יכול לאכול משהו או לא ?

לדעת איזה סוגי מזון משפעים עליי לרעה אוו לטובה ? ,

יש עוד שימושים ?
 

DDN

New member
בערך

לדעת אם התרופות משפיעות.
לדעת מה רמת הסוכר שלך באופן כללי במהלך היום
כן. לדעת איזה סוגי מזון משפיעים עליך לטובה או לרעה.
לוודא שאתה מאוזן ולעזור לך להתאזן.

לדוגמא, אני פעם בשבוע עושה "יום דקירות" - אחרי צום הבוקר, שעתיים אחרי ארוחת הבוקר, שעתיים אחרי ארוחת צהריים (אחרי כדור), ושעתיים אחרי ארוחת הערב (אחרי כדור)
ו, כשאני מנסה לאכול דברים חדשים או שמרגיש שהגזמתי, בודק גם.

בסופשבוע שעבר הייתה לי יומהולדת, ואני חשקה נפשי כבר הרבה זמן (ובמיוחד מאז אובחנה הסוכרת) בעוגת "קיפוד שוקולד". ידעתי שאני מאוזן כשאני מתקרב ליום ההולדת, ודאגתי למדוד עצמי גם אחרי ארוחת הערב של היומהולדת (אוכל סיני, רובו סושי ולקינוח - פרוסת עוגה) - רציתי לדעת איך העוגה השפיעה עליי (לא נורא. הסוכר היה 120)

בצהריים של שבת, היינו בבראנץ' אצל גיסתי, אכלתי עוד כמה "דברים אסורים" - בורקס קטן, עוד פרוסת עוגה כזו, פרוסת עוגה קטנה אחרת. הסוכר שעתיים אחרי היה 109

לעומת זאת, שעתיים אחרי ארוחת בורגראנץ' הסוכר היה 194.
לאפת שווארמה משאירה אותי באזור ה110-114

ככה אני יודע איזה מזון מקפיץ לי את הסוכר, ואיזה לא מזיק לאיזון שלי (יכול להיות שמזיק לדברים האחרים, אבל אני משתדל לא להגזים בשום דבר)

* כל המדידות שאני מדבר עליהן הן שעתיים אחרי הארוחה.
 

MOTMAG

New member
ל DDN

לקרוא את התשובה שלך היה הדבר הכי אופטמי שקרה לי כל היום

ברצינות... מישהו מרשה לעצמו את כל זה ...
(ולא רק אני)

קשה לי לתאר כמה אני לא הטיפוס המתנזר ...

כמה קשה לי לשתות את הקפה שלי ללא איזה משהו קטן בצד ...

כמה אני לא מסוגל לאכול בדיוק 50 גרם פחימימות או 100 גרם חלבון

או בכלל למדוד כמות של משהו ולחשב כמה גרם אכלתי ממנו

וזה גרם לי להרגיש רע מאוד עם עצמי ...

כי אני לא הטיפוס המחושב (כשזה מגיע לאוכל )
וגם כי סדר היום העמוס שלי לא מאפשר את זה ..

"משתדל לא להגזים עם שום דבר " ..זה בדיוק מצבי כרגע בחיים ...
+
מתעמל 3 פעמים בשבוע

האם גישה כזו זה מספיק כדי להתמודד עם סכרת ?

או שאנחנו שיננו מוותרים לעצמנו ?

אשמח לדעת מהאחרים חושבים ...ואולי יש עוד אנשים שחיים בגישה כזו ...
 

DDN

New member
לא רוצה לבאס אבל

קראתי שוב את ההודעה הראשונה שלך,
והסוכר שלך אולי סבבה, אבל השומנים בדם עדיין לא. יש לך על מה לעבוד.
לי על טריגליצרידים של 324 קיבלתי כדור ביום של ליפיטור. (והיום אני 117, ארבעה חודשים אחרי)

לגבי ה"דבר הקטן ליד". טיפ שהאנדוקרינולוגית שלי נתנה (אני בכללית) שאני לא יודע אם זה נכון, קשקוש אבל זה עבד לי - אם אני רוצה דבר מתוק, אז לא בבוקר. לא במה ששובר את צום הלילה. לתזמן אותו לארוחת הביניים שבין ארוחת הצהריים לארוחת הערב. בתכלס, זה הוריד לי את ממוצע הסוכר בבערך 10-15 מספרים.
 

DDN

New member
שכחתי את הפואנטה שלי

מה שהתכוונתי, זה שאתה צריך להיזהר עם הדברים שכתבת,
פלאפל, שוקולד, גלידה - הם דברים שעלולים להקפיץ לך את השומנים בדם ולא ממש להשפיע על הסוכר.
כלומר, שוקולד 86% קקאו, יש בו מעט פחמימות אבל המון המון שומן. גלידה איכותית משמנת - אותו הדבר - יותר שומן מפחמימות.
חייב לשים לב.
 

DDN

New member
בהמשכים, כי אני כל הזמן שוכח

אני כל הזמן מרגיש שאני מוותר לעצמי, והייתי יכול יותר.
אבל זה קשה. . .
אם אני אתקל בבדיקת דם מפחידה כמו הראשונה שגילתה לי את הסוכרת, או אוכל משהו שאחריו בגלוקומטר אראה תוצאה גבוהה - אני אפסיק.

אם אראה שהירידה ההדרגתית בסוכר שלי (שימדד ע"י הA1C בסופו של דבר) נעצרת לא איפה שאני רוצה (אני מכוון ל6) אני אאלץ לבדוק על מה מבין הדברים שאני אוהב אני אצטרך לוותר שוב.

בסופו של דבר, הגלוקומטר עוזר לך להכיר את הגוף שלך, ולראות מה מזיק לך יותר ומה פחות.
 

ladybug4NLP

Active member
ורציתי להבהיר משהו חשוב

טריגליצרידים נוצרים מעודף פחמימות ולא עודף שומנים.
הפחממות פשוט הופכות לשומנים

אז הזהר בפחממות- כל סוג של פחממות

בכלל אין קשר לכמה שומן אתה אוכל
 
למעלה