אתה יכול לקרוא לזה עצלנות
זה נורא לגיטימי. אפילו די קל. לא כולנו מקריבים קורבנות בעבור חבילת תוים. קורבנות שאנחנו כן עושים בעבור חופן דולארים. לצערי אני אדם עובד ולומד. המסגרת הזאת מונעת ממני הרבה הנאות חיים קטנות. היא מצמצמת את הזמן הפנוי שלי, ובבדיקה שביצעתי מול סטודנטים ותלמידים נוספים בסטטוס דומה לשלי, התמרמרו אף הם על בעיית החנייה והנגישות לספרייה ושעות הפתיחה שלה (בוא לא נשכח שלא לכולם יש אוטובוס ישיר, או אוטובוס הקרוב לבית. עבור חלקנו הנ"ל כרוך בלהחליף 2 ו - 3 אוטובוסים. די דומה לשעה וחצי של חיפוש חנייה, לא?). כמו כן, אם אתה לא מגדיר חיפוש טוב באינטרנט כמאמץ, כנראה שמעולם לא חיפשת יותר משעה משהו באינטרנט. לדעתי האישית לשבת כמה וכמה שעות, להשקיע מאמץ מחשבתי לא מבוטל בשביל להגיע למידע, אתרים וSCORES מוצלחים, ולחלוק אותם עם הזולת זה מאמץ לא מבוטל. גם אם הוא לא כרוך בלהסחב בחום לספריית פליציה או לקבל יחס ספק מחפיר ספק מזלזל בספריית האקדמיה. ברגע שספרייה היא לא נגישה, קשה להשאיל ממנה ספרים. המנוי נהפך ללא משתלם ומוצאים את עצמנו שוב בחנות התוים או באתרי אמזון. אין אפס. לדעתי הנאיבית הפתרון הוא ספרייה שפתוחה יותר שעות. או לחלופין - מתן אופציה להשאלה מן האוניברסיטה בפקדון, לפרק זמן קצר מאד של יומיים או יום בודד. ברור לי שאין הרבה חובבי מוסיקה קלאסית בארץ, ואין מספיק אנשים שבשבילם שווה לפתוח את ההשאלה לקבוצות רחבות, ולכן הספריות פועלות במתכונתן הנוכחית. למרות זאת, אם במקום לשבור את הלקוח ולהטיח בו שהוא עצלן, היו ממירים את אחד מימי פעילות הספריה ליום שפנוי עבור רוב האנשים כמו יום שישי, גם הספריות וגם הלקוחות היו מרוויחים. תורת המשחקים, מישהו? אולי לדעתך זו עצלות, ויכול להיות שבאמת בעצלות מדובר, לדעתי יש פה מימד נוסף של זכויות לקוח. מדובר במתן שירות. שירות שעבורו משלמים. בשמחה הייתי משלמת סכום כפול עבור פתיחת הספרייה בשעות נוחות יותר, שהיו מאפשרות לי להגיע אליה (כגון עד 9 בערב, ימי שישי וכיו"ב). אבל אין לי איך לשלם לספריה אם אני לא אעבוד. ואם אעבוד - אני לא אספיק להגיע לספרייה לפני הסגירה.