סטאבט מאטר

סטאבט מאטר

בטח כמה מכם ראיתם את ביקורתו של חנוך רון על הסטאבט מאטר של פרגולזי- עם הקמראטה... ולמי שלא ראה הביקורות לא היו מלהיבות יתר על המידה... אבל בכל זאת תבואו לשמוע שו היא יצירה חובה לכל מוסיקאי בעולם!!! תמיד יש לאן לשאוף...תזכרו את זה... אבל גם תסתכלו על הצד המלא של הקנקן... גל

כן אבל

אם כמה שאני לא מעריכה את חנוך רון על כל הביקורות השליליות והרוע שהוא יורק כל כיוון.... עוד לא שמענו את הקונצרט....... נשמע, ואז נבקר את המבקר... (דו לשוניות, בלאגנים....) מישהו פה כבר שמע אותו? איך היה?

הסטאבט מאטר

היצירה הזאת צריכה להרטיט לבבות ברגע ששומעים אותך- להעביר לך צמרמורת בכל חלק בגוף... יתכן שהביצוע לא גרם לחנוך רון להרגיש ככה... ומי יודע....אולי היהלהם סתם יוםממש רע.... גל

ובכל זאת....

גם יצירות מדהימות אפשר להרוס... חכי - נדחה את הדיון לאחרי הקונצרט, אחרי ששתינו נדע אם חנוך רון צדק או טעה לדעתנו..... :) סבבה?

סבבה...

אבל אחקי הביצוע המדהים שיש לי עם אמה קירקבי...קצת קשה להתרגל לדברים אחרים...סתם...אני נוהגת להסתכל על החצי הקנקן המלא!!! כיוון ש"גם למראה ישן יש רגע של ילדות..." אמר אלתרמן בשירו... גל חחחחחחחח

האלטית

New member
שני דברים

א. חנוך רון כותב ביקורות לא מנומקות שמתסבססות על היחס האישי שלו עם המבצעים (זו דעתי ודעת רבים). אני לא אוהבת לקרוא את ביקורותיו כי אני באופן כללי לא אוהבת ביקורות ואני מעדיפה להחליט בעצמי אם אני אוהבת את היצירה או לא אבל כשיוצא לי לקרוא, דווקא אותו, אני לא סובלת. הוא מעצבן . . . ב. באמת אחרי קירקבי ובאומן קשה להתרגל לביצוע אחר אבלללללללללללל זה בכל זאת קונצרט חי ויש לזה עוצמות אחרות ומיוחדות

כמובן!!!

לקונצרט בביצוע חיי יש הרבה יותר "אפקט" על השומעים...המאזין חש את המוסיקה בכולו!!! גל

four seasons

New member
סטאבט מאטר של פרגולסי...

אחת משני הסטאבט האהובות עלי ביותר יחד עם הסטאבט המדהימה של ויואלדי, פרגולסי כתב את בסטאבט בזמן גסיסת אימו, היא סטאבט רגישה וגדולה, היא נכתבה בגיל די צעיר וגם פרגולסי עצמו מת בגיל צעיר בהחלט חובה לכל מוסיקאי/ת, חובב/ת מוסיקה קלאסית ובכלל...אין לפרגולסי הרבה יצירות, אבל כל היצירות שכתב מאוד מיוחדות ומאוד כדאי להכיר. יש כמה ביצועים לסטאבט, האהוב עלי של GILLIN FISHER ו MICHAEL CHANCE בניצוח ROBERT KING בהוצאת היפיריון, מחיר מלא שווה את ההשקעה

האלטית

New member
שמעתי עכשיו

חלק קטנטן מהקונצרט שניסע אליו מחר! (מי שבא כמובן) והזמרות מצוינות רק שיש להן ויברציות מטורפות בקול אבל נחכה ויצירה השלמה שמחר סתם ככה. . ..

Minerva

New member
כנ"ל...

עקרונית נהניתי מאד... חבל מאד שהסופראנית זייפה קלות (
אוקיי, קשות), במיוחד את ה"קוואנדו קורפוס"...
טוב, מחר.

למעלה