מי שמקדיש את חייו לטיפול בחולים
אסור לו להיות כבול במערכת ערכים שמבדילה בין חולה לחולה. נכון שהמטפלת הנכבדה היא רק סטאג'רית לרפלקסולוגיה, ולא רופאה, אבל ממישהו שמציע טיפול, אני מצפה לנאמנות לשבועת היפוקרטס, וגם לנאמנות למסורת היהודית ברפואה. לא מקרה הוא שבבתי החולים שלנו מטופלים חולים בני כל הדתות, המינים (גם שם יש צוות רפואי שחלקו דתי), הצבעים והעמים ופלשתינאים (גם כאלה שניסו לבצע פיגועים!) זוכים לטיפול האיכותי ביותר שאנחנו יכולים להציע. בסתר, מגניבים לכאן ילדים חולים מארצות מוסלמיות פנאטיות, על מנת להציל את חייהם. שום טיעון לא משכנע אותי: בבואך לטפל בחולה, לא משנה מאיזה מין הוא, ואת הסוגיות הבלתי פתורות יש להשאיר בצד, או לפתור במהירות. רק אז לטיפול יש ערך ולמטפל עמוד שדרה מוסרי וערכי. כל טיעון אחר הוא רופף, וכנראה הולם את רמת ההכשרה והסטאג' שהמטפלת הזו עברה. קורס רפלקסולוגיה במתנ"ס לנשים משועממות, או למורות בשנת שבתון, לא עונה לסטנדרטים האישיים שלי בנוגע למטפל, אלטרנטיבי או אחר. והבחור, אגב, נפגע מאוד כשסיפרתי לו שבגלל מינו לא יוכל לקבל טיפול. אין לו הרבה כסף, והוא חיפש קצת תקווה. ניחמתי אותו בטלפון (אין לו כרגע מחשב) ואמרתי לו בדיוק מה שכתבתי כאן. שמי שמפלה בין חולים, בגלל כל מיני סיבות לא רלוונטיות כמו מין, מוצא או השד-יודע-מה, הוא לא ממש דמות המטפל האידאלית. ובזה אני סיימתי את הדיון הדי טרחני בענין הזה.