סטאז

טיטי4

New member
סטאז

שלום לכולם/ן אני סטודנטית להסבת אקדמאיים במסלול חינוך מיוחד בסמינר הקיבוצים .שנה הבאה אני אמורה למצוא סטאז' . האם זה נכון שזה מאוד בעייתי למצוא עבודה? ואם יש לכם טיפים לגבי מציאת סטאז' אשמח לשמוע.

FOR THE LD

New member
משרד החינוך, הפיקוח על הח"מ

אכן לא קל למצוא עבודה, אבל יש לאן לפנות: משרד החינוך, הפיקוח על החינוך המיוחד. רחוב השלושה 2, תל-אביב. מחוז מרכז (נתניה עד פתח תקוה) - קבלת קהל בימי ג' - בין 12 ל14, קומה 11. לגבי מחוז תל-אביב (רמת השרון - תל אביב וסביבותיה) - יש לברר פרטים במקום. כדאי לך להגיע עם קורות חיים, לפני השעה 12:00 על מנת לרשום עצמך (התור כאורך הגלות). בקורות החיים צייני כי מטרתך היא, בשלב זה, חיפוש מקום עבודה למטרת סטא'ז. בהצלחה.

קרן ט

New member
כשאני הגעתי לשם לפני

4 שנים (לאותה מטרה) ממש צחקו עלי ועל חברותיי.... הכנסנו את קורות החיים לכל המפקחות ואני עדיין מחכה שיתקשרו. העצה שלי לגשת ישירות למתי"א שקרובה למקום המגורים שלך, לשים שם קורות חיים ובמקביל להתקשר לשם, למועצות, לנסות להגיע ישירות למפקחות פשוט להיות נודניקית. לחפש דוד של אבא של סבתא שמכיר את המפקחות. אני הצלחתי להגיע לרעיון אישי עם מנהלת המת"יא כי ההורים שלי מכירים משהו שהוא חבר שלה.... מאז אני עובדת. כן , זו האמת! נכון שאני טובה ומרוצים ממני אבל רק כך הצלחתי להכנס....

FOR THE LD

New member
כדאי לפעול ב כ ל המישורים...

הפיקוח, מתי"א, פרוטקציה (אם יש), בתי ספר. אם לא יועיל, לא יזיק!

לא הייתי סומך על משרד החינוך ..

הי אני מצטער על האורך ומקווה שזה רלוונטי אבל בכל זאת: בניין משרד החינוך ברחוב השלושה (ליד איצטדיון יד אליהו) הוא בניין ענק יש בו איזה 20 (!) קומות כשבכל קומה 60 70 משרדים. הבניין יפה ומטופח המשרדים מצוחצחים ויפים ...מספיק רק להיות שם בשביל להבין לאן הולך הכסף שמקציעים לחינוך. הלכתי לשם וחיפשתי את מחלקת החינוך המיוחד במחלקת החינוך המיוחד חיפשתי את האחראית על האיזור שלי. הגעתי בהיתרגשות ובחשש מה אל הפקידה ששם.. יש לה שעתיים בלבד בשבוע לקבלת קהל(!) והשתדלתי להגיע בתווך הזה ..היא אמרה לי לחכות (למרות שלא היה שם אף אחד (!) אחרי חצי שעה שניכנסתי סוף סוף ואמרתי לה שאני סיימתי לימודים ומחפש עבודה אמרה לי לתת לה קורות חיים . נתתי לה . היא העירה לי על איזה פסיק או נקודה שהיה שם לא במקום .. ואח"כ אני אומר "מה קורה ?" היא מסתכלת עליי כאילו לא יודעת מה אני רוצה ממנה ..ואומרת "זה בסדר" ושמה את הקורות חיים שלי בתוך מגירה.. ניסיתי קצת להקשות "יש משהו ? יהיה משהו ?" ואז היא מתקיפה אותי "מה אתה חושב שאנחנו סתם כאן !?"..שתקתי והלכתי. זה היה כמו שנאמר לפני יותר משנתיים ועד היום לא שמעתי כלום.. האם אני נאיבי או שיש לי צפיות גבוהות מידי מגוף ציבורי שיעשה את המוטל עליו ? א.

oo1231

New member
מסכימה עם כל האחרים

שנתיים שאני הולכת למשרד החינוך. המפקחות לועגות ומצחקקות - אין עבודה לכו הביתה. ואכן קורות החיים נכנסים למגירה וזהו! מהם העבודה לא הגיעה וגם לא תגיע!!!! צריך לשלוח קורות חיים לבתי הספר/מתי"א להגיע לפגישה עם המנהלות וכמובן אם יש פרוטקציה אז הפעילי כך זה במדינתנו וחבל מאוד. בהצלחה - אל תתייאשי !!! זה לוקח זמן - הסבלנות משתלמת!

FOR THE LD

New member
מרכז תמיכה ישובי אזורי

המאגד בתוכו את כל שירותי הח"מ הניתנים ע"י גננות ומורות שילוב, מרפאות בעיסוק, מטפלים באמנות וכו'. מורת שילוב, כדוגמא, העובדת בבי"ס באיזור מסויים, שייכת למתי"א שבאותו איזור.

Diana M

New member
נושא כאוב אך לא חסר סיכויים

אתחיל מהסוף. במתי"א שאני מנהלת נקלטו השנה כ-6 סטג'ריות. שזה בחלט לא מעט. חלקן עובדות אפילו מעל ל-10 שעות המתחייבות. מה שאומר שיש אור בקצה המנהרה וניתן למצוא בסופו של דבר מקום סטאג'. וכעת אחזור להתחלה. הבעיה מתחילה במחוייבות. במצב בו מורים מפוטרים מהמערכת פשוט לא הגיוני להניח שיקלטו סטג'רים בתשלום. לגבי הפיקוח, מפקחים אינם יכולים לייצר משרות שאין. נכון תמיד עדיף להתייחס באמפטיה ולהסביר בצורה יפה. אבל זה לא משנה את העובדה שאין כמעט משרות פנויות לאייש. מישהו כתב כאן לגבי המבנה היפה ברח' השלושה, נו באמת..מדוע זה מובן מאליו שצריך להיות מבנה מכובד לביטוח לאומי, לבית משפט, לקופת חולים אבל לא לחינוך? ההצעות שעלו כאן בהחלט עובדות. שילחו קורות חיים, נסו להכניס איזה פן אישי לתוך קורות החיים. הפורמט הסטנדרטי יבש וחוזר על עצמו כל הזמן, האמינו לי קראתי אין סוף קורות חיים. ציינו שאתם מוכנים לכל עבודה בחינוך המיוחד, גם אם זה פיצול גדול גם אם זה לא לקויות למידה. כן..לצערי הרב מרבית הסטודטים מחפשים להיות מורים להוראה מתקנת. החינוך המיוחד זה הרבה יותר מזה. ציינו שאתם מוכנים למלא מקום. שאתם מוכנים שיפנו אליכם גם אחרי ספטמבר. כל הסטג'ריות (שאגב, איני מכירה אף אחת מהן באופן אישי וגם לא את אמא או סבא שלהם) שעובדות אצלנו התחילו לעבוד אחרי ספטמבר לאחר שכל המורים הקבועים שובצו לעבודה ופתאום הגיעו שעות בלתי צפויות שדרשו איוש. לבסוף, אל יאוש. מי שבאמת טוב, לבסוף מוצא את מקומו. זה לא קל. אבל אפשרי. בהצלחה לכל המחפשים. דיאנה

לגבי מבנה משרד החינוך

-אני יודע שזה לא עיקר דברייך אבל אם הערת מחובתי להשיב: משהו שם כניראה פוספס - אין לי בעייה עם זה שהמבנה יפה - זה מצויין. הבעייה היא עם כמות המשרדים הרבה וכמות האנשים ששם לעומת מה בתכ'לס נעשה בשטח. וההשוואה לביטוח לאומי וכו' - גם שם זה מוגזם והבירוקרטייה חוגגת וזה בכלל לא קשור ל"מבנה מכובד".

למעלה