סטארטרק מועמד לאוסקר!!!!!

EBow

New member
מלהיב, אבל...

אסור שזה יקרה. בטח לא בקטגורית הסרט הטוב ביותר. אין לי ציפיות.

subatoi

New member
יש הבדל קל בין "יכול להיות, נחכה ונראה"

לבין "סטארטרק מועמד לאוסקר" ועוד עם חמישה סימני קריאה. אבל אולי זה רק אני.

PILPIL

New member
זה גם לא לאוסקר

אלא לאיגוד המפיקים - Producer's Guild of America

subatoi

New member
זה כן משנה.

יש הבדל בין פרס שאפאחד (כמעט) לא שמע עליו, לבין הפרס הכי נחשב בעולם. יחי ההבדל הקטן.

sysiphus

New member
אם אתה מדבר על פרס איגוד המפיקים

הוא מאוד נחשב בעולם הקולנוע המקצועי, והזכייה בו היא בד"כ אינדיקטור סביר לזכייה באוסקר. בכל מקרה, סטאר טרק לא יועמד לאוסקר באף אחת מהקטגוריות המרכזיות בכל מקרה, אלא אך ורק בקטגוריות טכניות, אם בכלל, ובצדק.

subatoi

New member
בגלל זה כתבתי "כמעט" בסוגריים.

ברור שהוא חשוב, אחרת לא היה נוצר הטררם הזה. אבל בציבור הרחב, יש הבדל ענק בינו לבין האוסקר. אחד מוכר מאוד, השני לא מוכר בכלל. וזו כל הפואנטה של השרשור הזה.

robotrik1

New member
סוף 2009 , טבלת המכירות הכרטיסים השנתית

ארה"ב בלבד :

robotrik1

New member
טבלה של כל העולם

יש לזכור כי יש ציפייה שהסרט "אווטר" יכנס לטבלה למקום אולי גבוה יותר , אך חלק מהרווחים שלו יהיה כבר משנת 2010 , למרות שהוא הוצג כסרט של שנת 2009 .,

goldy

New member
כן: זאת בדיוק הבעיה

עשו את הסרט קודם כדי שימכור כרטיסים, לא קודם כדי לספר סיפור.

robotrik1

New member
ניסו להתחבר לקהל הרחב ביותר שהיה אפשרי

יש הקוראים לזה מסחריות , ויש הקוראים לזה רצון להצליח . והם סיפרו סיפור ... , רק לא סיפור שחלק רצו לשמוע ולראות . לא בכל סרטי מסע בין כוכבים היה מסר , ולפעמים קל לשכוח שהסדרה המקורית בעצם הייתה אמורה להיות מערב הפרוע בחלל .

robotrik1

New member
"רצון להצליח" להביא קהל רחב ומגוון ככל האפשר

וזה אומר להפוך את הסיפור לכזה שיכול להיות מובן ולגעת במספר הרחב ביותר של צופים . ? Do I like it . No ? Do I understand the need for it . Sadly , yes ואני כבר עברתי את הסיפור הזה של "להתפשר כידי להצליח" ב-2007 , עם סרט על בני אנוש שבו היו כמה רובוטים בתפקיד אורח . אז קראו לזה "רובוטריקים" . וגם אותו סרט מ-2007 (במו גם סרט מסע בין כוכבים החדש) נכתב עיי "אריק ובנץ" , שלמרות שאני סולד מחוסר העומק בכתיבה שלהם , הם בהחלט אמנים בהבנה של מה ש-"הציבור" רוצה , ומה זה "מיינסטרים" . והם הביאו את הרובוטריקים למיינסטרים ב-2007 , והם הביאו גם את מסע בין כוכבים לשם ב-2009 . וכן , היה מחיר לזה . בחדרי חדרים אולי גם הם יגידו לך את זה . אני איפושהו מאמין שהם בעצם בחרו לשנות את "קו הזמן הרשמי" של מסע בין כוכבים שהכרנו עד כו , כידי לשמר (לפחות בזכרון) את הקו הזמן הקודם (שממנו הגיע הדמות שהכותבים מתייחסים אליו כ - Spock Prime ) . אבל זו אמונה "רומנטית" מצידי שלא מבוססת על דבר שהם (הכותבים) יכלו להגיד בפומבי , אבל זה מה יש .

Bajoran Priest

New member
ומה אותו קהל רחב ומגוון יפיק מחשיפתו לסרט?

TNG הצליחה להביא קהל ומגוון, והיא עשתה את זה בלי לוותר על היותה סטאר-טרק, ההפך מכך. TNG הביאה קהל רחב ומכוון ל- Star Trek. אורסי וקורצמן הביאו קהל רחב ומגוון לסרט אקשן רדוד בחלל.

robotrik1

New member
כבודו כתב :

> ומה אותו קהל רחב ומגוון יפיק מחשיפתו לסרט ? כאן אני יכול לדבר רק בשם עצמי (כלומר להיות אופטימי למרות גלי הפסימיות שבתוכי
) , לכו אני נוטה לחשוב שאותו קהל : 1 - חשב שראה משהו מגניב וממתין לסרט הבא . 2 - גילה שמסע בין כוכבים זה גם משהו "קול" , וזה אולי שיפר קצת את תדמית הטרקר / טרקי המצוי . 3 - אולי (וחלילה רק אולי) זה דחף חלק קטן מהצופים לרצות לבדוק מה יעוד יש למסע בין כוכבים להציע (סדרות / סרטים וכו) . (כמובן שלא בארץ , כי בארץ בכנס השנתי הגדול של השנה שעברה בחרו דווקה להיתעלם ממסע בין כוכבים בכלל , לכן גם אלו שאולי היה להם חשק לעוד בעיקבות הסרט , יכלו לחפש את עצמם ...
) > TNG הצליחה להביא קהל ומגוון, והיא עשתה את זה בלי לוותר על היותה סטאר-טרק, ההפך מכך. TNG הביאה קהל רחב ומכוון ל- Star Trek אתה צודק , אבל הצדק שלך הוא חלקי . לא היה ל-TNG שום תחרות על המסך בזמנו , לכן ברור שרוב חובבי המד"ב צפו בו . זה כמו להגיד שאחוזי הצפייה של הערץ הראשון צריכים להיות דומים גם היום לאותם האחוזים שהיו להם כשהם היו הערוץ הטלוויזיה היחיד בסביבה . פלוס , ל-TNG לקח ... כמה זמן עד שהפכה למשהו נורמלי ?? שתי עונות ? עונה אחת ? כמה זמן ? תגיד אתה . בכל מקרה לסרט של 2009 לא היה את הזמן (כמות זמן מסך) שהיה ל-TNG כידי לבסס את עצמם ולהתעמק בדמויות . סתם עוד נקודה למחשבה . > אורסי וקורצמן הביאו קהל רחב ומגוון לסרט אקשן רדוד בחלל מסכים שהיה רדוד ... , אבל חוץ מהמוות של ספוק , והנאום הקטן של מקוי על עשיית כוכב בשש דקות , זה לא היה יותר רדוד מזעמו של קהן , ורוב הטרקרים עדיין חושבים שזה _ה_סרט הטרק הטוב ביותר שהיה . וסליחה , אבל בישבילי גם קהן וגם נארו הם רדודים באותה רמה , והיו סביבם אותם עוזרים סוג ז' . אין בסרטי הטרק רשעים טובים פרט לבורג ... , וגם אותם דפקו עם "המלכה" . גודל הגיבור הוא כגודל הרשע שצריך לעמוד מולו . בסדרות יש זמן לבנות רשעים . בסרטים פשוט לרוב אין .

למעלה