סטודנטים לריפוי בעיסוק

Elluli

New member
סטודנטים לריפוי בעיסוק

יש כאן כאלה? אני מעוניינת להתחיל ללמוד לתואר ראשון ולעסוק בתחום זה, רציתי לדעת האם אתם יכולים להמליץ על מקום מסויים? אוניברסיטה/מכללה? תנאי קבלה? [כמה פסיכומטרי צריך היום כדי להתקבל לחוג? אני מבינה שזה שונה ממוסד למוסד אבל אשמח לכיוון כללי]

בנוגע לתנאי הקבלה

שלום Elluli, אלה תנאי הקבלה לחוג בריפוי בעיסוק בקריה האקדמית אונו, המקנה תואר B.O.T: 1. קבלה על סמך ציון משוקלל של תעודת הבגרות ובחינת הפסיכומטרי: בחישוב הציון המשוקלל ניתן לבחינה הפסיכומטרית משקל של 70% ולתעודת הבגרות 30%. (לדוגמא: בגרות בממוצע 95 ופסיכומטרי בציון 600). הנתונים האלה נכונים לשנה"ל הנוכחית, יתכן ובשנת הלימודים הבאה נדרוש ציונים גבוהים יותר. 2. אנגלית ברמה 2 לפחות ( ציון 110-119 בפסיכומטרי, ציון 200-219 במבחן אמי"ר). 3. ראיון אישי עם סגל החוג. 4. בעלי בגרות מחו"ל יצטרכו להציג אישור שקילות לבגרות מטעם משרד החינוך, וכן ציון פסיכומטרי תקף. פרטים נוספים על המסלול יש כאן. אשמח לעמוד לרשותך לכל שאלה נוספת בתחום, בפורום או באופן אישי דרך המסרים. בברכה, טובה מרקוביץ' ראש מנהל רישום וייעוץ הקריה האקדמית אונו

northern liner

New member
לגבי אוניברסיטת חיפה

שווה לך לעיין בקישור הבא, שיעביר אותך ל"פורום היום הפתוח" שלהם - שם יש מגוון שאלות ותשובות לגבי תנאי קבלה:
http://opendayforum3.haifa.ac.il/viewforum.php?f=26​
ובכלל כדאי לך להשוות בין התכניות ולראות מה מתאים לך. לכל מקום יש את היתרונות שלו - הרבה מזה תלוי באיזור הגיאוגרפי שאת רוצה לגור בו, למשל. כמובן שבאוניברסיטה שכר הלימוד נמוך יותר, לפחות נכון לעכשיו. ואולי יש יתרון לאוניברסיטה על מכללה בכך שיש יותר אופציות למקומות הכשרה מעשית (שהיא חלק מתכנית הלימודים), כי החוגים באוניברסיטה כבר ותיקים ויש להם קשרים עם קליניקות רבות. אבל אני לא יודע איך זה במכללה בקרית אונו. כמי שמכיר את התואר בחיפה אני יכול לומר לך שהחוג עובד עם מקומות הכשרה גם בצפון וגם במרכז. בהצלחה...

למעלה